28 February 2015

Thank You Zalora !


assalamualaikum

yay dapat purchased barang daripada voucher RM100 zalora :D 

hoorayy ~ paling suka betul dapat voucher ni . haha . btw before that , al kisah boleh dapat voucher ni sebab Ms Norain iaitu kaki tangan Zalora.com ada send email dekat yaya untuk buat satu entry pasal Trend Online Shopping Malaysia , so ganjaran nya dapat berbelanja dengan voucher RM100 zalora .

Thank You Ms Norain and Team Zalora :)

dapat voucher hari selasaa tak silap . rabu terus order barang cukup2 jumlah voucher tu then semalam dapat barang . yay .






dapat laa beli baju sehelai untuk yaya dan jam tangan tu akak yaya yang pilih .so bagi akak la . hihi
serius best shopping kat zalora , barang barang baju,  , aksesori , kasut semua lawa lawa . nak nak lagi ada yang discount . Rambang mata ~ ni mencikk ni shopping sampai rambang mata . hehe . bahagian pakaian muslimah pun ada taw . so senang nak cari baju yang longgar , tak ketat , labuh . pergi click bahagian muslimah punya okay

harga semua berpatutan beb ! nak dapat penghantaran free korang kena beli lebih dari RM75 .

inshaAllah , lepas ni ada duit . ajak akak shop kat sini je . ekekeke :P





TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6444?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=


SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM


assalamualaikum


CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15 





TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6574
IKLAN ADIDAS
 
 

27 February 2015

Morning Quotes - #Note To Self


Assalamualaikum



selamat pagi dan salam jumaat semuaa :)

semoga Allah melindungi kita dan permudahkan urusan kita di hari hari yang akan datang :) Amin !



TABUNG SEN YAYA


Mini giveaway by Shahira


assalamualaikum

http://awansayatasana.blogspot.com/2015/02/mini-giveaway-by-shahira.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN



Jom lah join dan support kak shahira punya mini GA ni ! serius hadiah pun best !

TAMAT 8 MAC 2015 



TABUNG SEN YAYA
IKLAN ADIDAS
IKLAN ADIDAS

25 February 2015

Morning Quotes - Perempuan


assalamualaikum


apa yang yaya boleh cakap dekat sini , memang kena banyak sabar dengan sikap dan emosi seseorang wanita :')



terima kasih buat kelaurga dan member  yang boleh tahan dan sabar melayan kerenah dan sikap kita sebagai seorang wanita yang too much "emo" and "dramas" .



 TABUNG SEN YAYA
IKLAN ADIDAS
IKLAN ADIDAS

23 February 2015

Dah lama tak makan pizza ~


assalamualaikum

dua tiga hari ni memang line maxis sengaja cari gaduh dengan yaya . Ya Allah , lembab yang amat amat nya ~

memang slow sangat nak loading blog ke fb ke apa ke ~ memang boleh buat kerja lain dulu lah sementara nak habis load tu . haha

so, cuti raya cina ni along yaya balik ~ hoorayyy ~ along belanja makan .

disebabkan dah lamaaaaa sesangat tak makan pizza , so hari tu makan laa pizza . 

sedapppp ~ tapi tak sesedap pizza zaman dulu dulu . sup dia pun sekarang dah cair cair je . dulu pekat likat . ummmh gitu . dulu boleh mix macam macam salad . sekarang tak ada dah . alohhhhh .

memang lama sangat lah tak makan pizza . 




setiap kali dah makan mesti baru teringat . " eh aku lupa tangkap gambar lah ~" hahaha

selalu macam tu , konon nak share dekat blog last2 makanan perabes masuk perut dah . ahaha . nampak tak pizza tu dah separuh baru nak tangkap gambar . hehehe .

pizza dan garlic bread its yummmmmyyy nyumm :D 

enjoy the food pictures ~ haha




TABUNG SEN YAYA

IKLAN ADIDAS

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6574
 

22 February 2015

Trend Online Shopping Malaysia !


assalamualaikum 




Korang semua ni memang kaki online shopping tak ? anyone yang memang jenis kaki shopping online ni memang nak cari barang barang online yang berpatutan harga nya kan ! Sekarang ni 2015 , so 5 tahun lagi ni nak capai tahun 2020 yang mana dikatakan pada tahun tu negara kita bakal jadi negara maju. 

Belum sempat kita nak kecapi matlamat tu, kita pun dibanjiri dengan pelbagai jenis penggunaan teknologi moden. Internet ni lah salah satu kemudahan yang kita dah ada lama kan . Kita semua ni mana pernah nak sangka yang internet ni dulu just nak search maklumat je , tapi sekarang siap boleh online shopping lagi hah !





Trend fesyen terkini online shopping Malaysia memudahkan kita untuk dapatkan semua produk fesyen yang ditawarkan melalui internet. Tak payah dah susah susah nak drive jem jem dalam Bandar tu hah , online shopping kan ada !




Kita boleh beli dan shopping secara online dari rumah atau dari mana mana je yang kita rasa selesa. BIla wujudnya banyak website online shopping Malaysia kat luar tu pengurusan masa kita lebih teratur dan tak ganggu jadual kerja korang semua . Wang pun dapat jimat sebab kita tak payah nak bayar tol, minyak dan tempat parking. 


Menarik kan !? 


So , korang nak tunggu apa lagi , baik laki baik perempuan yang memang minat shopping ni jom shopping dekat Online Shopping Malaysia ni yang memang terkenal dan fofular gituuu :D






TABUNG SEN YAYA

IKLAN ADIDAS

19 February 2015

Dengar lagu klasik ~


assalamualaikum

yee sejuknya pagi ni .

bangun bangun dah senak perut ni . perut perut jangalah menyenak ~



eh yaya ke dengar lagu klasik ? aishhh . memang tak lahh . 

mak bukak radio ni dengar klasiknasioanl.fm .

layan kan je laa pagipagi dengar lagu klasik sambil perut senak sambil mengigihkan diri nak update jugak blog . haha

 ~ habis sedap dah tu lagu nya . hehehe

morning kakak abg adik semua :D



TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6574

 


17 February 2015

Himpit dia ! Himpit dia weyy !!


assalamualaikum

hah himpit diaa . hahaha ,

ada lagi satu tu weyyy . cepat cepat ~ 

himpit dia pulak wey . haha . 

oi oi sakit laaa ~ 



hahaha . tipu sangat kau , kau dan kau tak pernah buat macam ni kalau nampak selekoh yang berlipat lipat selekoh dia . 

yaya ingat lagi selalu buat dengan adik beradik , Ya Allah punya gelak tak ingat dunia weyy . berair air mata gelak sebab buat benda alah ni je . hahaha  .

well . throwback kata ko masa budak2 dulu . sekarang pun buat jugak cuma tak happening macam dulu laa . hahaha .




TABUNG SEN YAYA 
IKLAN ADIDAS


Permohonan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) Ambilan Jun 2015


assalamualaikum

yaya nak hebahkan pada semua pelajar lepasan spm tahun lepas dan sebelum sebelum nya .
di sini korang semua diberi peluang untuk mohon PISMP , iaitu Ijazah Perguruan ambilan tahun 2015 .

http://apps8.moe.gov.my/smg/pismp2015/iklan_pismp.cfm
KLIK BANNER UNTUK MEMOHON

sebab tahun lepas yaya pernah mohon and alhamdulilah dapat UKCG , tapi tak dapat untuk sesi temuduga . so yang mana macam nak try lagi boleh la try mohon . 

Maklumat nya : 

Permohonan PISMP Ambilan Jun 2015 secara atas talian akan bermula pada 17 Februari 2015 sehingga 08 Mac 2015 | 11:59 PM.


Sila ke pautan link KPM : http://www.moe.gov.my/ ( dan pergi ke "E-Perkhidmatan" untuk ke pautan memohon PISMP)

ATAU 

Sila ke pautan terus ke laman web memohon PISMP : http://apps8.moe.gov.my/smg/pismp2015/index.cfm

Antara pengalaman yaya masa UKCG di link ni : http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/04/the-day-ukcg-1442014.html


untuk lebih lanjut dan details sila pergi ke pautan kpm dan pautan terus menerus memohon PISMP .

Semoga berjaya semua :)





TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6574
IKLAN ADIDAS

MINI GA BY NINA + ANIES


assalamualaikum


http://aniesandyou.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN







TABUNG SEN YAYA 
IKLAN ADIDAS

February Giveaway by Mellya and Friends


assalamualaikum

http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/february-giveaway-by-mellya-and-friends.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN
Tamat 15 MAC 2015






TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6574?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=
IKLAN ADIDAS


13 February 2015

Tuan Guru Nik Aziz Yg Kami cintai .


assalamualaikum


Ya Allah , tempatkan Tuan Guru Nik Aziz di syurga mu Ya Allah . 
SubhanaAllah , betapa mulia nya TGNA di sisi Allah ..














Al Fatihah ...







TABUNG SEN YAYA

10 February 2015

Top 10 January 2015


assalamualaikum





terima kasih kesayangan semuaaa :) 

do visit them and follow their best entry every time :) 


Nur Inani :  http://cikmanissweet.blogspot.com/                                                                   













TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6480