08 November 2016

Weebly - Buat Website Free


assalamualaikum

ada sesiapa dekat sini tahu apa itu weebly ?

atau yang memang dah ada weebly ?

atau yang tak tahu langsung apa itu weebly ?

atau ada yang dah tahu tapi takut takut nak mula guna weebly ?


Weebly ni setakat yang yaya explore kita boleh buat website sepenuhnya ,
boleh buat blog jugak . tapi ia lebih pada website

FREEEEE OKAY FREEE .

cuma kalau nak guna domain sendiri dekat weebly kena upgrade so that kena pay lerr  , haha

so far, untuk permualaan nak buat website yang ni yaya sarankan . senang dan mudah ,


***************************************

Boleh terus ke laman Weebly.com 

Click Pada Gambar ye :D


weebly.com


***************************************

Nak tengok tak website weebly yaya . hehe

korang boleh click pada gambar

baglawayaya.weebly.com

baglawayaya.weebly.com

baglawayaya.weebly.com


cakap lawa cepat ! haha

04 November 2016

Dirgahayu Tuanku Sultan Muizzuddin Shah


assalamualaikum 

siapa orang perak ! hehe, kita  cuti hari ni . 


 ************************************************


Dirgahayu Tuanku Sultan Muizzuddin Shah 

instagram.com/bag_wanted_theyayacollection/


 
- Selamat ulang tahun tuanku -


#kamianakperak

02 November 2016

Resepi Apam Kukus Mekar


assalamualaikum

yaya is back. paling mencik gila bila dah log in blog, idea sentap habis, tak tahu nak cerita apa, masa tak nak log in blog. Ya Allah, merecik recik idea nak menulis. Dan yaya pun menghadap laptop lalu berhuhuhu . HAHAHA

akhirnya, yaya endingkan berhuhu dengan share resepi dekat korang. Nak resepi tak ! nak silakan ambil. 

Terima kasih kepada Tuan empunya resepi dekat facebok :) 

Alhamdulilah menjadi buat apam mekar ni.

Tapikan, apam mekar yaya buat ni tak mekar bentuk bunga dia jd mekar kot lagu ni hah, 
yaya pangil mekar kerang . haha . sebab dia terbukak mcm tu mcm kerang terbukak . hahaha



korang sila zoom zoom gambar resepi ye :)

apam mekar kerang version yaya . hahahah


selamat mencuba ! 




01 November 2016

Lost World Of Tambun 2016


assalamualaikum

baru nak cerita ni . hahahha . ni pergi lagi sehari nak puasa (4/6/16). tu diaa bak hang ramai gilaaaaaa orang ! tiket dah bayar kan so kena manfaatkan , sebab bukan nak datang sini berkali kali . ye tak .

Firstly, kalau musim cuti gerenty ramai orang, so better korang purchase ticket online ! okay, senang, nanti dekat sana, korang pergi bahagian kaunter yang sesiap tempah tiket by online . tak payah nak beratur panjang . Beli online ticket kejap je . kaunter tu tak ada orang sangat pun . hehe

Pergi laman website lost world of tambun sini : http://sunwaylostworldoftambun.com/



memang besar ! yaya yang duduk perak dah bertahun2 , tu baru pergi lost world taw :'D haha

kesian kan kesian kan . haha orang lain banyak kali pergi lost world , aku baru nak pergi . kah kah kah

nak bagitahu, makanan tak boleh bawak masuk taw , botol air mineral boleh . siapa bawak makanan dia akan ambil . sebab sebelum masuk ada sport check . gituu







yaya sempat snap dekat bahagian zoo nya saja . tempat mandi tak dapat nak snap . sebab kitorang adik beradik tak bawak kampit kalis air untuk phone . jadi merakam memory dekat kolam air dalam ingatan je . hahahaha

jangan lupa korang boleh tengok harimau mau mau dekat sini jugak .

so far, alhamdulilah sangat sangat best . tapi korang faham2 laa tempat persalinan memang jem sangat2 !!

apa2 pun jemput bercuti dekat sini eah korang :*


November my MONTH


assalamualaikum



siapa geng birthday november dengan yaya ! yay kita geng . yaya birthday hujung hujung bulan . lagi sikit nak masuk disember . hahaha

alhamdulilah, bulan islam pun dah masuk bulan safar . masyaAllah, cepat je kan masa berlalu , baru je lagi masuk muharram haritu :')

semoga Allah permudahkan urusan kita hari ini dan hari hari yang akan datang , Amin 

semoga sihat dan ceria selalu .


- yaya rindu nak menaip macam dulu - . hehehe