Kelas Kek

by - Monday, March 05, 2018


assalamualaikum

sejenis yaya yang suka cerita benda dah lama >.<  hahaha 


kelas kek ni yaya join 31/12/2017 . yaya ! ni dah bulan 2 yaya . apahal baru sekarang cerita . 

hahaha biarlah , blog aku kan . 


yaya join kelas kek basic ni or kelas kek bajet ni nak tahu basic buat kek span dan cara lepa kek. sebab pernah buat kek span , keluar kan kek dari oven dia tenggelam tengah , jadi kawah gunung berapi . kah kah kah

yuran kelas rm100 boleh bawak balik sebijik kek , kelas 3-4 jam , murid tiga orang je haritu . oh ye cikgu kelas kek ni kakak sedara yaya . Kak Husna Amirah :)

Buat kek span tu senang je rupanya . kikikiki . dah tahu teknik tu , sel sel otak berhubung . yang mana sel terputus tu alhamdulilah jumpa jalan benar >.<

Dalam kelas , diajar resepi kek span, semua murid kena participate letak bahan dan sebagainya. Teori dan Praktikal laa senang cita .

Lepas tu buat cream lepa guna fresh cream yang terus pukul bagi kembang tu je dan dan dan diajar melepa kek . 


YA ALLAH ! keras naw naw naw tangan melepa kek . hahahahaha .

Seronok tang melepa tu and tang engko nak paip kan corak tu . ekekekeke . tapi ye laa cikgu ada tengok , dia berdebar sikit . hahahaha

jadinya , inilah hasilnya kek bajet perisa vanilla + lepa fresh cream + topping kiwi

by yaya

yang colour hijau tu yaya yang punya . hew hew hew

selepas beberapa minggu , yaya try buat sendiri


first try tak jadi sebab air terlebih , naik cantik tapi bawah kek batat . atas je boleh makan , hehehehe
tak snap sebab kiciwa . kah kah kah


selepas beberapa minggu jugak , yaya try lagi . tadaaaaaaaaa ~

kek span gulung with hazelnut filling

vanilla kek + fresh cream + choco rice .
alhamdulilah jadi dengan jayanya . hehehe

tapi kan hati yaya setia dengan roti , hehehe suka roti then kek 

senang cite i love baking laa gitewww.

okay sampai jumpa lagi di entry yang entah kurun bila nak hupdate .

yaya pergi kelas kek bukan dekat club okehh , dekat rumah cikgu tau . eh eh eh . hehehe


assalamualaikum

- yaya yang hepi 

jam 11.33 pagi , isnin 5/3/2018

You May Also Like

2 Comment