Kartun "Kacang"

by - Saturday, March 21, 2015

assalamualaikum

kacang kacang

perh legend kartun kacang ni . dulu yaya memang tak nak lepas citer ni . suka sangat sangat . tak silap yaya masa citer kacang ni tengah popular masa yaya sekolah rendah , 

siap tulis kat jadual belaja dulu tepat pukul 7ptg dekat tv 1 tengok citer kacang . haahha .

paling best setiap kali start mesti mulut yaya ni sing together lagu kacang ni . "kacang - kacang2 " hehe
 
ada satu benda  
lain bentuk lain rupa 
khasiatnya pun berbeza 
cuma ia satu nama cuba teka

cuba....
teka....
siapa....
dirinya...... 


kacang 3x
hah tu laa serba sedikit lirik lagu kacang . hehe . ingat ingat lupa :D

dalam citer kacang ni ada watak kacang parang , kacang kuda , kacang soya , kacang hijau , kacang dal dan lagi kacang apa tah lagi dalam tu . hihi

tak silap yaya baru baru ni ada ulang tayang balik dekat tv 1 . tapi tak ingat masa tu hari apa . well , memang ni laa kartun yang selalu dok tengok dulu . legend lah sekarang sebab dah tak tunjuk sangat dah .

memang betul betul #throwback ni zaman kanak kanak ribena :D




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6766

You May Also Like

6 Comment

  1. Akak PC dulu rajin juga tengok..sebab comel kekacang tu..hehe..

    ReplyDelete
  2. ahahaha kacang kacang kacang..
    wajib ulang tiga kali ehehe..

    ReplyDelete
  3. yup kitew suka tengok kartun ni...kelakar kot..yang bawak kereta tu..tapi tak ingat episod bila.

    ReplyDelete
  4. Salam. Hee seronok tengok kartun kacang.

    ReplyDelete
  5. Hahaha tu laa tetiba teringat cite ni bila2 tgh mkn kacang...sy tjebak tgk sb adik skolah rendah suka tgk, so layankan jela..now adik tu da besar umur 21 tahun dah..hahaha :D

    ReplyDelete