REVIEW ENDOCARE - TENSAGE CREAM MOISTURIZER

by - Wednesday, October 25, 2017


assalamualaikum

selamat pagi rabu !


yay alhamdulilah dah sampai produk skincare yang yaya nantikan ! hehehe

okay, yaya just kenalkan secara gitu gitu je lah dulu ye,

ENDOCARE SKINCARE CLEANSER and TENSAGE CREAM (krim pelembap)

apa yang best endocare skincare ni ? yaya bagi tau sikit pasal TENSAGE CREAM dulu

for sure untuk tensage cream iaitu krim pelembap ni adalah kali kedua yaya try, so far untuk yang first try krim tensage cream ni alhamdulilah skin muka yaya lembap dan tak kering. Kalau tak, sekejap je kering muka yaya walaupun yaya dah pakai krim jenama XXX . hehe 

yang best nya tensage cream ni, bila kita dah pakai kat skin dia totally rasa muka tu lembap. guane nak cakap ye, sesetengah cream pelembap yang yaya ada guna , bila kita dah sapu, tak lama lepas tu dah kering ! adeii .

lagi pun sebab yaya punya skin sangat sensitif, tak boleh sebarangan produk atau sebarangan makan sekejap sangat naik gatal dan merah merah dekat muka.

sebab tu haritu yaya pergi rujuk doktor pakar dulu, then doktor suggest kan cream pelembap ni. alhamdulilah kulit lembap dan tak kering, kesan gatal dan merah pun sikit sikit hilang dan make sure kalau allergic macam yaya mmg pantang utama jaga MAKAN ! 

Tensage cream Endocare
A rich cream that absorbs quickly without feeling oily to the touch. Endocare Tensage cream has an SCA Biorepair index of 6%, giving you the benefits of the science behind Endocare with additional Vitamin E and a hydronutrative complex for sustained and intensive moisturisation.
Endocare Tensage Cream can be used in the morning or at night, and is most suited to skin with higher levels of photo-damage. (sumber : http://www.aestheticare.co.uk/product/endocare-tensage-cream/ )

yaya nasihatkan sebaiknya jumpa doktor pakar dulu untuk check skin korang macam mana, sesuai dengan produk macam mana, tapi if korang rasa skin korang okay yaaaaa, just try and proceed . hehe

untuk cleanser endocare yaya akan review kemudian sebab cleanser dia ni first time yaya cuba :D

oh ye, yang dah pernah cuba produk ni, if korang nak beli online boleh beli dekat instagram @dr.bazilah ye :) ada macam2 produk repair skin kite. keabanyakkan produk yang ada memang ada pada doktor pakar  sebab dr bazilah ni pun doktor pakar kulit.

CLICK HERE !

okay chaw dulu korang !

- yaya yang merindui zaman aktif blog
Rabu , 7.53 pagi



You May Also Like

2 Comment