Alahan kulit yaya

by - Monday, September 11, 2017


assalamualaikum
firstly, yaya ni jenis alahan. alahan kulit dari kecik sampai ke besar.

memang dah macam macam ubat guna dari klink dan farmasi tapi still sama ! adui .

by this year, masa bulan puasa tak silap yaya, yaya make decision pergi klinik pakar kulit (swasta) 

yes tahu, memang mahal . huwaaaaaa

Tapi, alhamdulilah, ubat makan dua jenis , lotion kulit, ubat sapu settle. alhamdulilah banyak kurang dah.

dan satu lagi, masa bulan 7 haritu, yaya salah makan, dan dan tu la alahan naik ke muka penuh ! 2nd time pergi kena cucuk sedaih, ubat makan dua jenis sama macam pergi on first day tu dan cream muka ENDOCARE TENSAGE CREAM. cream pelembap sebab muka yaya jenis kering pun sama 

total duit kau kena ada pergi klinik pakar swasta ni kurang2 rm500 . huhuhu 

yaya just nak sarankan kalau ada yang alahan kulit macam yaya yang pakai ubat apa pun tak jadi apaa dekat skin tu. better jumpa doktor pakar kulit. dari situ korang akan tahu skin korang macam mana.

yaya sejak jumpa doktor pakar, yaya dah tau kalau muka yaya , muka jenis kering kena always letak pelembap. macam kulit tangan dan kulit badan yang lain kena sapu lotion dan ubat gatal jika gatal.

gituu lah, yang penting sila JAGA PEMAKANAN ! sangat penting .


ekcelly . yaya nak review sikit pasal cream pelembap muka ENDOCARE tu, sebab cream tu sangat selesa dan serasi dengan yaya. dan sekarang tengah nak cuba cleanser ENDOCARE pula. kita tengok macam mana. so far review ENDOCARE semua 5 stars

inshaAllah, ada rezeki yaya review sikit pasal krim pelembap endocare tu okay :)



Salam Pagi Isnin
11 September 2017

- yaya rindu nak menulis blog.

You May Also Like

0 Comment