RESEPI AYAM GORENG OAT

by - Monday, September 05, 2016


assalamualaikum

ni yaya share apa yang yaya masak taw :)

Bahan2 :
👉6-8 ketul ayam drumstick or any bahagian ayam yang lain . kalau nak wing , guna la wing . tak nak wing suka hati kome ye
👉 1 sudu besar serbuk kari
👉 1 sudu besar serbuk kunyit
👉 lada sulah @ serbuk cili ( salah satu ) kuantiti agak2 (cik bunga pakai lada sulah )
👉 garam
👉 2 sudu besar tepung gandum @ tepung beras (cik bunga pakai tepung gandum senang )
👉 1biji telur

Untuk saduran :
👉 Oat secukupnya

Cara2: 

👉 Gaul ayam dengan serbuk kari,kunyit,lada sulah dan garam. Kemudian masukkan telur & gaul sebati. Masukkan tepung dan gaul.
👉 Golek3 kan ayam tu dengan oat . balut kan cantik3 ye. Jangan lupa goreng dengan minyak yang betul2 dah panas. 👉Dah masak dan garing. angkat dan toskan minyak .
👉 Lepas tu hias le lawo2 nanti kome mesti nak snap gmbr masuk ig fb twitter kome . hahaha 👉 Lepastu ngap . inshaAllah sedap + cicah sos .

TAMAT

GAMBAR CIK BUNGA NI JANGAN CURI ☝ CURI DOSA ☝  wehhh cik bunga tu actually yaya okay . hahaha . ig cikbunga by yaya dah tukar jd ig bisnes yaya yg bru sebab ig bisnes yaya yg sekarang ni ada problem  .. hmmm nanti yaya cerita :(

You May Also Like

1 Comment

  1. lagi sedap kalau org masak, kita tahu makan je. hak3.

    ReplyDelete