Resepi Apam Nasi

by - Tuesday, May 03, 2016

assalamualaikum

Permulaan bulan 5 ni meh yaya share resepi senang dan mudah :D

kali ni resepi apam nasi . nyum sedap taw :D

kat bawah ni resepi nya . terima kasih kepada tuan empunya resepi drpda group masak dkt fb :)

kalau tak nampak,mohon click gambar tu dan zoom sikit2 . hihi . 100% ikut resepi nya ni

 -secawan nasi diblend dgn 1 1/4 cawan air sampai hancur cmpur dgn 3/4 cawan gula 
-1cwn tpg gandum
-1cwan tpg beras
-1st yis
secubit garam
-campur semua bahan kering biar sekata dan campurkan dgn nasi n gula yg dah diblend td
gaul sebati dan perap 3jam
kukus kalau acuan kecil 10-15 minit .



ni apam nasi first try yaya dengan mak. laa ni dah ber try try banyak kali dah. boleh suka hati nak letak colour apa pun, boleh suka hati nak letak dalam acuan apa pun . mak yaya suka apam nasi ni sebab tu selalu buat :D





You May Also Like

0 Comment