assalamualaikum
Tahu tak pastry puff ? kalau ikut chef chef yang profesional mesti diorang tahu buat adunan pastry sendiri kan, sebab kalau buat adunan pastry puff ni memang google macam renyah lah. Dekat kedai bakery pun kan ada jual puff ni, puff inti sardin laa, macam2 lah . Sedap makan panas2 ! Kalau nak buat sendiri dengan mudah senang je sebab ada jual yang segera punya . . korang nak letak inti apa pun tak pe, balut tekap cantik2 then terus masuk oven. nak buat puff kosong pun boleh, lipat la ikut suka mana pun , letak atas tray , terus masuk oven . Senang !!
Ni lah pastry puff yang memang banyak orang pakai . Jenama KAWAN
yang ni yaya buat puff inti kentang, terpulang pada korang nak letak inti apa pun .. sebab ni puff segera, siapkan je inti then letak atas puff then balutkan ikut mcm mana pun lah . lepas tu nak nampak kekuningan, sapu kuning telur luar puff tu .last, masukkan dalan oven. untuk suhu bakar , yaya guna 200c selama 25 minit atau sehingga masak .
Simple dan Senang kan !
Selamat mencuba !!
TABUNG SEN YAYA
ecah memang layan gila puff <3 my feveret huhuhuhu
ReplyDeleteBagus gak nie, Zumal belum pernah beli lagi...
ReplyDeleteheheh akk pon tak penah beli yang mcm ni
ReplyDeletesbb akk xsuke sgt
sedap lagi kalau kulit popia
nipis sikit
cewahhh resepi again ;)
ReplyDeletemacam ada bau2 nasi minyak ni. hahaha