16, 23, 27, 29, Nov 2015

by - Saturday, December 12, 2015

assalamualaikum

Hai geng !banyak benda nak cerita nak update. Tapi jari jemari runcing ni agak kemalasan nak menaip. kih kih

Nampak tak berderet date date penting bulan 11 lepas . hah gitu , baru sekarang nak cerita . hehe . actually the four date were my anak buah punya hari kelahiran, dan hari lahir bapak yaya dan yaya :)

Alhamdulilah 16/11/2015 lahirnya seorang lagi ank buah yaya yg dinamakan Hasrul Muzaffar :) 
Syukur, bertambah ahli2 keluarga kami :) 23/11/2015 hari lahir anak buah yaya yg no 9, yang baru berumur 1tahun , which is nama dia Ariana Sofia. Bukan ariana rose okay . haha . Semoga anak2 buah yaya membesar jadi anak2 yg soleh dan solehah :)

************

27/11 was my bapak kesayangan punya hari lahir, sama dengan Sultan Nazrin punya birthday, hehe :) Suprise untuk bapak yaya masa tu, sarapan pagi kami (mak,yaya dan kakak) prepair sarapan yang bapak suka makan lah. Kami buat nasi minyak,ayam grg berempah dan ikan masak pedas . Bapak suka la dapat makan macam tu , kita ikut selera bapak2 kita pulak :D


Tengah hari 27/11 tu yaya dengan mak prepaired kek butter nak bagi bapak rasa jugak sempena raikan birthday bapak hari tu. Kek butter ni okay lagi taw, bapak yaya nak lagi makan. Kalau kek ade krim2 ke cheese ke, memang tak la bapak nak makan. Dah settle siap kek, lepas bapak balik solat jumaat haritu, terus mntak bapak potong kek gitu plus diiringi dengan doa sebelum potong kek :) Well, i am happy sebab bapak happy sempena hari lahir nya :) I hope i can give a happines to my bapak and mak everyday n forever. InshaAllah :)

************


This date was belong to yaya okay , 29/11 hari ahad . Yay ! my 20's birthday. Happy 20's on that day yaya :) haha. Sarapan pagi, mak dan kakak prepaired Laksa Mee, makanan tradisi orang pangkor. Tengah hari mak dgn akak prepaired nasi ayam ! Thank you much much kakak n mak on that day for breakfst n lunch. Sedap !! Petang pula, bapak bawak pergi jalan2 meraikan birthday girl. haha. pergila TBH's cafe dekat manjung beli 2slices cake free 1 for my birthday. Tapi, tak la makan situ sebab yaya sakit perut pulak lahai. Tak jalan lama pun, bawak balik kek makan kat rumah je,



Okay laa, terima kasih kepada kesayangan yaya semua2 nya sebab ingat birthday yaya hari tu :)
Doakan yaya sentiasa sihat,kuat,tabah,berubah jadi lebih2 baik dan dimurahkan rezeki :) InshaAllah :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8126?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=

You May Also Like

9 Comment

  1. best nya kek erghhh
    btw happy belated birthday kak yaya

    ReplyDelete
  2. kak yaya, nina lupa nk gitau dah tukar link baru hehe
    http://bynina30.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hehehe makan sememangya sedap sentiasa . hehe

      Delete
  4. waaah Yaya ni mmg ada bakat eh masak2 buat2 kek ni.. bagus2.. ehehe.. happy belated birthday Yaya.. semoga murah rezeki.. jadi anak solehah ya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . kek masak pakai dpur gas selalu jd . kalau pakai oven suka sgt xjadi . hadoi .thanks kak . aminnn :) inshaAllah :)

      Delete