Resepi Kek Milo Mudah

by - Monday, October 19, 2015

assalamualaikum

 SORYY ! pagi pagi dah post pasal makan ! . hahaha

alhamdulilah . setiap kali jadi resepi yang dicuba oleh yaya dengan mak yaya jadi , yaya akan share dekat korang , kalau dekat fb yaya masa tu memang banyak orang share KEK MILO 3Minit pakai microwave ye . kalau pakai electric oven lain masa dan suhu dia . nanti yaya khabor suhu dan masa untuk yg pakai electric oven.

Lagi sekali terima kasih kepada tuan empunya resepi daripada group masak dekat fb tu :)

Let's check it out resepi yang mudah ni :

Ni adalah bahan2 dia ye .

 sebab apa resepi ni senang , sebab dia gantikan majerin dengan minyak. so tak payah nak pukul adunan majerin dgn gula sampai gebu . ekekeke . masuk je semua bahan ni then gaul rata .

 ni adunan yang dah siap campur semua bahan.


 yaya buat dalam cwan cupcake


 suhu untuk yg pakai electric oven 
untuk yg guna cawan cupcake : 180c // 30-35min
untuk loyang : 180c // 25 min
bergantung pada oven masing2 taw . pakai loyang cpt sikit masak berbanding cawan cupcake. yaya tahu semua suhu ni pun sebab rujuk pada sis3 dalam group masak tu lah :D tq .


cenggini laa ropenya . kek merekah sebab suhu terlalu panas sgt .  tapi sedap ! serius sedap . try laa korang cubaa taw ! agak2 yaya boleh buat jual tak ni ? hihi


selamat mencuba !

TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7780

You May Also Like

6 Comment