Jerebu lagi

by - Monday, October 05, 2015


assalamualaikum

tempat korang jerebu macam mana ? teruk lagi tak . tempat yaya dekat sri manjung ni memang dahsyat jerebunya . penampakan 3km laa rasanya . semalam dengan kelmarin keluar memang rasa macam duduk dalam wonderland . hihi . sebab putih je semuaa . memang teruk laa jerebu kali ni . memang nampak mcm 200 lebih je IPU nya .

kelmarin dengan semalam IPU sri manjung memang tidak sihat . 120 ke atas . hari ni yaya check makin naik dalam pukul 8 pagi tadi .


memang tak boleh langsung ye nak buat aktiviti outdoor , so better stay dekat rumah . nak jalan2 pun pergi jalan dalam mall je . buat activity indoor . ni kalau pergi dekat tepi laut ni dekat lumut ke teluk batik ke teluk senangin ke , rasanya lagi jerebu kuat . 

so, korang jangan lupa pakai mask . banyakkan minum air dan jaga kesihatan ye semua :)

doa banyak2 pada Allah supaya jerebu ni makin lama makin beransur . Amin :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7780

You May Also Like

3 Comment

  1. Assalamualaikum

    Dear yaya....tengs support kempen kuiz ubat hrtu...
    nnt emel kn alamat ye:
    reallife.nhhas@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummusalam . huhu . sama2 sis :) nanti yaya emailkan alamat ye :)

      Delete