Roti Bun Kosong Menjadi !

by - Tuesday, September 15, 2015

assalamualaikum

entry pagi ni dimulakan dengan makanan . hua hua hua . dah berapa hari dah taw line internet ni slow . slow lagi dari siput . taw tak ! hahaha 

alhamdulilah , nak cerita ni , first time tlg mak buat roti bun kosong ni menjadi ! yay yay yay . ekcelly mak laa yang uli uli tepung roti ni . hehe . tukang bagi n cari resepi yaya nya laa . second time buat baru yaya yg akan buat sepenuhnya . InshaAllah .

Dekat sini , a big thanks untuk sis buatwanita.blogspot . sebab apa , sebab yaya rujuk resepi asas doh untuk roti yang yaya dgn mak buat ni daripada blog sis ni. serius senang dan mudah . cuma tang nak uli tiba2 yaya jd pemalas kejap . hahaha . mak jugak laa yang uli . hehe . second time buat , yaya cuba menguli pulak ye mak . ekeke 

nak taw macam mana jadi roti bun kosong versi mak yaya n yaya . 

nahhh . tadaaaaaa :D


alhamdulilah menjadi ! bila dah menjadi ni memang rasa seronok nak bt lg . bila bab masak ni memang kena try n try n try . ni frist time bt alhamdulilah menjadi . 

roti ni prepared tengah hari semalam , bake roti ni lepas dah siap lunch n solat zhr semua lah .
alhamdulilah menjadi . korang yg masih tercari2 resepi asas doh roti ni , korang boleh pergi dekat blog http://buatwanita.blogspot.my/ . inshaAllah boleh menjadi ikot resepi ni . Suhu oven yaya set kan 180 drjah selama 20 minit . terpulang pada oven masing2 .

apa2 pun . big thanks to sis http://buatwanita.blogspot.my/ sebab share resepi yang sgt mudah yg boleh diikut sampai bila2 lah . thanks sis , sis buatwanita.blgspt ni sure tak kenal yaya . hehe . sebab yaya memang tak pernah drop comment dkt blog sis , jd silent reader je tengok3 resepi sis n siap screen cptre resepi sis simpan . bila dah ada bahan baru buat n rujuk resepi sis . huhu . salam kenal ye sis :D hehe


You May Also Like

7 Comment

  1. Replies
    1. ekekekeke dah siap masak . rasa syg nak makan . sb bun tu comel . haha

      Delete
  2. salam perkenalan yaya ... Alhamdulillah menjadi rotinya. Bun yaya buat tu pun cantik sangat bentuk bunga, nampak gebu :)

    Tq sebab sudi jadi silent reader's my blog. Kalau ada apa-apa nak tanya, yaya boleh komen je kat my blog kay :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu . memg gebu sis . texture roti mmg okay . tq sis . okay sis no prob :) anythng yaya direct tya sis zie je :) yr welcme sis 😊

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. Gebunya roti tu! Sedap makan cicah kopi panas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg gehu kak . hehe . mmg sedal cicah2 gn air pns . sapu planta ke . dap dap . hehe

      Delete