Roti Bun Kosong Menjadi !

by - Tuesday, September 15, 2015


assalamualaikum

entry pagi ni dimulakan dengan makanan . hua hua hua . dah berapa hari dah taw line internet ni slow . slow lagi dari siput . taw tak ! hahaha 

alhamdulilah , nak cerita ni , first time tlg mak buat roti bun kosong ni menjadi ! yay yay yay . ekcelly mak laa yang uli uli tepung roti ni . hehe . tukang bagi n cari resepi yaya nya laa . second time buat baru yaya yg akan buat sepenuhnya . InshaAllah .

Dekat sini , a big thanks untuk sis buatwanita.blogspot . sebab apa , sebab yaya rujuk resepi asas doh untuk roti yang yaya dgn mak buat ni daripada blog sis ni. serius senang dan mudah . cuma tang nak uli tiba2 yaya jd pemalas kejap . hahaha . mak jugak laa yang uli . hehe . second time buat , yaya cuba menguli pulak ye mak . ekeke 

nak taw macam mana jadi roti bun kosong versi mak yaya n yaya . 

nahhh . tadaaaaaa :D


alhamdulilah menjadi ! bila dah menjadi ni memang rasa seronok nak bt lg . bila bab masak ni memang kena try n try n try . ni frist time bt alhamdulilah menjadi . 

roti ni prepared tengah hari semalam , bake roti ni lepas dah siap lunch n solat zhr semua lah .
alhamdulilah menjadi . korang yg masih tercari2 resepi asas doh roti ni , korang boleh pergi dekat blog http://buatwanita.blogspot.my/ . inshaAllah boleh menjadi ikot resepi ni . Suhu oven yaya set kan 180 drjah selama 20 minit . terpulang pada oven masing2 .

apa2 pun . big thanks to sis http://buatwanita.blogspot.my/ sebab share resepi yang sgt mudah yg boleh diikut sampai bila2 lah . thanks sis , sis buatwanita.blgspt ni sure tak kenal yaya . hehe . sebab yaya memang tak pernah drop comment dkt blog sis , jd silent reader je tengok3 resepi sis n siap screen cptre resepi sis simpan . bila dah ada bahan baru buat n rujuk resepi sis . huhu . salam kenal ye sis :D hehe


You May Also Like

7 Comment