Resepi mudah roti sosej

by - Wednesday, September 30, 2015


assalamualaikum

memalam cenggini , yaya nak share resepi mudah yang selalu dok keluar dekat wall facebook yaya . memang sangat senang . semua orang minat kecuali ayah yaya . haha . ayah minat kuih muih tradisional . ni kuih orang putih katanya . ekekeke .

ni memang 100 percent buat sendiri . haha . amat lah mudah wehh .

rujuk gambar ni pun boleh faham dah :D


Bahan-bahan
  • roti putih (yaya pakai roti masimo packaging hijau tu, sb roti masimo ni sedap)
  • telur
  • keju (yaya pakai keju mozarela)
  • sosej (make sure rebus sosej dulu)
  • serbuk roti atau serbuk cornflakes (yaya pakai serbuk cornflakes yg yaya blend siap2)

Cara-cara
  1.  ambil roti putih tu korang lenyek kan bagi nipis macam dalam gambar kat atas tu . yaya pakai roll tu laa nak lenyek dia .
  2. ambil sosej yg dah direbus dan letakkkan keju, gulungkan dan sapu sikit telur untuk gam kan roti tu .
  3. dah gam kan dia , celup roti with sosej+keju dalam telur .
  4. lepas tu salutkan dia atau gulingkan roti tu dalam serbuk roti atau serbuk cornflakes  . salut biar penuh
  5. dan masukkan ke dalam kuali dan goreng dengan minyak yg panas . dah masak angkat dan hias laa. siap .




ni hasil yang yaya buat , yaya letak keju lebih kat dalam baru umph sedap . tapi yaya makan 2 3 ketoi je . makan banyak masalah karang yaya ni . org gastrik kena hati2  bab makan . hehe

yaya goreng terlebih garing tu . tapi sedap buat makan petang ke , breakfast ke . alhamdulilah :)

selamat mencuba :D

TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7690




You May Also Like

8 Comment