Resepi mudah roti sosej

by - Wednesday, September 30, 2015

assalamualaikum

memalam cenggini , yaya nak share resepi mudah yang selalu dok keluar dekat wall facebook yaya . memang sangat senang . semua orang minat kecuali ayah yaya . haha . ayah minat kuih muih tradisional . ni kuih orang putih katanya . ekekeke .

ni memang 100 percent buat sendiri . haha . amat lah mudah wehh .

rujuk gambar ni pun boleh faham dah :D


Bahan-bahan
  • roti putih (yaya pakai roti masimo packaging hijau tu, sb roti masimo ni sedap)
  • telur
  • keju (yaya pakai keju mozarela)
  • sosej (make sure rebus sosej dulu)
  • serbuk roti atau serbuk cornflakes (yaya pakai serbuk cornflakes yg yaya blend siap2)

Cara-cara
  1.  ambil roti putih tu korang lenyek kan bagi nipis macam dalam gambar kat atas tu . yaya pakai roll tu laa nak lenyek dia .
  2. ambil sosej yg dah direbus dan letakkkan keju, gulungkan dan sapu sikit telur untuk gam kan roti tu .
  3. dah gam kan dia , celup roti with sosej+keju dalam telur .
  4. lepas tu salutkan dia atau gulingkan roti tu dalam serbuk roti atau serbuk cornflakes  . salut biar penuh
  5. dan masukkan ke dalam kuali dan goreng dengan minyak yg panas . dah masak angkat dan hias laa. siap .




ni hasil yang yaya buat , yaya letak keju lebih kat dalam baru umph sedap . tapi yaya makan 2 3 ketoi je . makan banyak masalah karang yaya ni . org gastrik kena hati2  bab makan . hehe

yaya goreng terlebih garing tu . tapi sedap buat makan petang ke , breakfast ke . alhamdulilah :)

selamat mencuba :D

TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7690




You May Also Like

8 Comment

  1. Nampak sedap. Teringin pula nak makan tapi akak malas nak goreng-goreng ni. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh mai rumah yaya .yaya bt kan . ekekeke .

      Delete
  2. BEST...
    boleh try nanti..
    buat kejutan untuk isteri..

    Follow blog AlongMisuari

    Artikel TERBARU AM
    Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
    Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

    HOT ITEM..
    LeoRa For Men
    LeoRa For Women

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bro . try buat suprise kat wife , hehe . sb ni antara dishes paling senang :D nanti yaya bt kunjungan balas ye :) tq

      Delete
  3. sedappnyaa .. post laa kat merbok sikit. ekekeke. :p akak, boleh ajarkan tak cara nak register nuff? hihi .. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cas laa kalau nak akak pos . haha , atin g je nuffnang n register je laa . hehe

      Delete
  4. sedapnyaaaa! nk try buat kt rumah sewa,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehe silakan try . asal ada bahan semua jd . huhu . selamat mencuba dear :*

      Delete