Apa nama manja ?

by - Tuesday, August 18, 2015


assalamualaikum


meh meh sembang petang dekat entry yaya . nak share nama manja ye . haha . nama manja kita tak byk . sikit je 

dekat rumah , mak bapak and whole family panggil : YAH 

tapi untuk suka-suka je . adik beradik yaya ada yang panggil 
 
abg lang yaya  panggil : YAYA
abg long panggil  : MAK SU YAH , haha
kak adik panggil : MIZUKI , melekat jugak nama jepun ni . haha

nama manja mak su yah tu dari kecik lagi suka sangat along yaya panggil mcm tu . yaya tak suka . terasa sangat mak cik . haha

nama manja mizuki pulak datang nya dari filem jepun yang yaya tengok sama2 dengan kak adik yaya . lama dah citer tu , masa tu yaya sekolah rendah lagi . tak ingat dah apa nama tajuk citer jepun tu . dari situ lah tercetus nama mizuki . haha

kalau kawan-kawan, yg rapat akan panggil yaya : MA 
yg sedang2 je akak panggil yaya : KAMA 
yg baru2 kenal panggil yaya : YAYA 

haha . gituuuu kan .

apa nama manja korang ? ada yg panggil anje ke , ucuk ke . haha . gurau2 dipetang hari katakan :D


TABUNG SEN YAYA

You May Also Like

9 Comment

  1. Family panggil akak jua..huhu..kalau baba mama panggil juah maksudnya ada benda tak kena..sama ada amaran atau nak kena tegur...ngehngehngeh.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. juahhhh . ehheheh .kiranya nak bg warning laa tu kat akak pc . huhu

      Delete
  2. banyaknya nama manja >.<
    hazy punya ada banyak jugak kot. cth : hazy, haziqah, ziqah, iqa, angah, adik, ajot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu . anak bongsi katakan . haha . eh kenapa panggil ajot ? lari sgt tu dri nama haziqah . hehe

      Delete
  3. Comelnya ada kak adik. hehehe.

    For me, kalau kat rumah semua orang panggil Angah. Tapi paling suka dan paling rindu bila dipanggil Intan. Arwah nenek akak je yang panggil akak Intan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe . sb smua org pgl akak adik yaya tu "adik" . jd yaya panggil dia kak adik . hehe . kak intannn :D

      Delete
  4. macam macam.. tapi akak bahasakan diri as ET.. hahaha..
    alien ET tu kidnep nickname akak.. tngk dia famous dr akak..

    tapi mak ayah panggil nama penuh =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha . ke akak kidnap alien ET . kak et kak et kak et . comey ah nama et et et ni . huhu

      Delete
  5. mizuki? sedap mmg manja...nama manja is Jay Emm heeee

    ReplyDelete