Persiapan Raya

by - Monday, July 13, 2015


assalamualaikum 

alhamdulilah hari ni dah26 ramadhan umat islam berpuasa :)

sekejap je ramadhan dah nak tinggalkan kita . setahun sekali , umur panjang dapat laa rasa berpuasa lagi . 

cakap pasal persiapan raya , biasa biasa saja . tak de nak hias sakan aihhh 

boleh nak hias gitu gini , tapi sebab anak anak menakan ramai kecik comey lotey lagi habis karang hias semua . hahaha , 

yaya just pasang langsir saja , nak tukar sarung kusyen bantal pun belum lagi , kemas kemas yg lain pun belum lagi . hihihi

kuih raya ? tahun ni tak buat kuih raya , buat maruku saja . sebab mak pun tak larat sangat nak buat kuih bahulu , kuih siput semua bagai lah . so , kita main kuih tunjuk tunjuk aje lahh 

baju raya ? yaya minggu kedua puasa beli dah . haha . awal kan beli , senang beli awal tak rebut rebut dengan orang . tema yaya purple hitam + tudung pink gituuu . 

duit raya ? kita tunggu orang bg duit raya je . hahaha . ada yg sudi bagi , dapat lahh kita ni . hihi

korang persiapan raya macam mana ? 


**dekat fb dekat twitter penuh pasal kes dekat low yat tu . harap semua nya dapat selesai lah .

salam subuh , selamat berpuasa :)



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7334


You May Also Like

4 Comment

  1. Seronok baca persiapan raya, Yaya.
    Selamat menyambut lebaran :)

    ReplyDelete
  2. pejam celik saja kan adik manish.. tup tup dah nak raya..
    selamat hari raya ye.. makan makan tu ingat akak ^^

    ReplyDelete
  3. wahh tema purple itam tuuuh.
    nak raye umah yayaaaa

    ReplyDelete