A Moment with Mary !

by - Wednesday, April 08, 2015

assalamualaikum

alhamdulilah , selesai lah meraikan tetamu dari france yang datang kat rumah yaya ni . 

Nama kawan akak yaya ni Mary , dia duduk kat rumah yaya ni 3hari 2malam . Isnin tengah hari sampai . 

First sampai je Mary dekat rumah yaya , yaya dengan mak masih sibuk dengan memasak tengah hari nya . yang pergi ambil Mary ni , bapak dengan akak yaya . Jadi , menu tengah hari tu yaya dengan mak masak kari ikan, ayam masak lada, sambal belacan, ulam pegaga dan ada buah jambu dan pelam lemak . hah gituuuu ye . 

So she said "Good, very nice and sambal belacan is not spicy for me" , 

alhamdulilah dia suka ! yay , 

petang isnin tu kami bawa Mary jalan jalan sekitar lumut dan teluk batik . lagipun petang tak dapat nak jalan lama sangat , panas sekarang cuaca cik kiah oi .

hah gituu panas nya kat teluk batik , hehe


hari kedua , 7/4 kami semua satu family bawak Mary pusing jalan semua dekat pangkor . Lagipun pangkor tu kampung bapak yaya . memang maai sana orang pakat semua kenal laa bapak yaya ni. sampai je , kami semua naik van kawan bapak yaya punya . dia bawak kami pergi singgah kota belanda dulu . lepas tu baru hantar kami pergi rumah mak sedara yaya dekat situ untuk rehat makan solat semua dan lepas tu baru jalaaaannnn !

kota belanda

dah selesai , sambung balik perjalanan pusing pangkor . kami singgah dekat teluk nipah . apa lagi kami pergi naik bot laa pusing pulau area situ . haha . wehhh first time weh yaya naik bot tu . tak pernah2 . haha  ekasited jakun semua ada . haha , untuk naik bot tu , abg spec mata tu kata sorang RM 10 . okay 

atas bot menyel-fie (apa aku buat tah dalam gambar tu ==")
tadaaaaaaa , tu lah dia Mary dari france . dari awal mesti korang dok cari bilaa yaya nak letak gambar Mary . haha . korang pun tahu yaya susah laa nak letak gambar famliy ke sapa ke kan . haha

pendekkan cerita , habis je kat teluk nipah , kami pusing pangkor sampai lah ke petang . pukul 6 naik bot balik lumut dan gerak balik rumah . malam tu kami dinner kat kedai je sebab Mary nak sangat belanja kami semua . Thank You Mary .

dan pagi tadi 8/4 , Mary dah nak gerak naik bas ke KL untuk bercuti dekat KL sehari dan Mary akan teruskan perjalanan ke singapore dan balik ke france balik .

hah gituu lahh weh , kalau yaya nak cerita satu2  memang tak habis3 . haha

This is a great moment to me and family . Thank You for coming here Mary . Glad to see you again !



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6670



You May Also Like

8 Comment

  1. So, best tak dapat jumpa dan communicate dengan Mary?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak . baik orgnya , rajin sgt buat kerja , kami kata jgn buat apa2 kerja sb dia tetamu kan . dia buat jgk dia basuh pinggan , join lipat kain , angkat kain smuaa . hehe . hormat org dia ni . bab communicte ni la kak , yaya segan nak ckp english dgn dia . tp bila akak2 yaya cakap dgn dia yaya menyampuk sikit2 , haha . dpt la dgr loghat english dia . btul la kak english dia tu ada pelat2 france dia , kadang2 xfaham langsung bila dia cakap laju .

      Delete
  2. Replies
    1. kak mary mmg lawa . bila dua pakai bju krung memg lawa :)

      Delete
  3. Bestnye...nnt akk dgn firash nak mai umah yaya jugak la
    t yaya bawak ktorg jalan2 yee

    ReplyDelete
    Replies
    1. on je kak :D meh meh dtg bawak firash . leh main main dgn firash yg omeyyyy tu :*

      Delete
  4. woaaah seronok lew ada minah france mai lepak rumah ye.. hehehe..
    gempak oooit hahaha.. amboi Mary.. ko kata sambal belacan tak pedas ye hahaha.. tah2 sorok2 gosok lidah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gempak kata kau . haha hahahah , kan kak kan . semua cakap very nice . hehehe

      Delete