1st time makan puyuh

by - Monday, December 22, 2014


assalamualaikum 

First time makan puyuh , sedappp . lg sedap dari ayam . even dia kecik tapi sekecik kecik puyuh ada banyak khasiat dia .



Siap cakap dekat mak dengan bapak , teringin sangat nak rasa puyuh . sebab berkali2 tengok tak rasa geli pun nak makan . tp itik ye yaya macam geli sikit . itik ke arnab ke . tu macam susah sikit nak selera . tapi puyuh tak , memang yaya sendiri nak sangat2 .

So , pergi pasar malam beli dua ekor puyuh = RM 5 untuk first time nak try rasa  . kalau beli 4 ekor = RM10

Mula2 bagi nak sedap tekak , yaya buat puyuh goreng kunyit . perhh alhamdulilah sedap sangat !
Habis hingga menjilat jari . kih kih . tak ada gambar untuk puyuh goreng . lupa .

Second day, yaya buat masa kicap . pon sedap . hehe
Nah ni dia “puyuh masak kicap” versi yaya . suka kuah banyak2 sebab yaya suka makan berkuah .


Nampak sedap tak ?

Ni serba sedikit khasiat burung puyuh : (link)

Kalau nak umphh lagi buat sup puyuh . lagi asli lagi khasiat . kan ?


 TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6252
 

You May Also Like

19 Comment