Pagi je selsema

by - Thursday, November 20, 2014


assalamualaikum





asal pagi je , bangun je . celik mata je . wajib selsema . kadang2 mata tu macam nak tidur lagi tapi sebab selsemaa , Allah . susahnya nak tidur kalau selsema menyerang . 

kadang2 malam je . dekat2 nak tidur . pun boleh tersumbat hidung ni . jenuh laaa sapu vicks bagi hilang selsema . bagi senang nak nafas .

kadang2 tu kalau malam tu selsema , mata pulak mengantuk . sebat je tidur dengan hidung tak selesanya . ishh .

tips nak hilangkan selsema pagi2 tu , kena mandi awal . hehe . bangun je p mandi , lepas mandi sure hilang selsema tu . tak pun yaya kalau bangun pagi2 , lepas gosok gigi apa semua . ambil segelas air suam , baca lah bismilah dengan selawat then minum. alhamdulilah boleh hilang sikit2 . sebab air suam kan masuk dalam badan yang sejuk2 rasa lega sangat .

dan satu lagi tok yaya ada bagi petua , nak hilangkan selsema ni ambil air dagu , then sapu kat muka . bacalah selawat dan niat semoga Allah hilangkan selsema ni . hah macam tu laa petua tok yaya .

hampa semua ada petua lain2 tak ? share share 

morning semuaaa :*

jom click tabung :

You May Also Like

7 Comment