Pagi je selsema

by - Thursday, November 20, 2014

assalamualaikum





asal pagi je , bangun je . celik mata je . wajib selsema . kadang2 mata tu macam nak tidur lagi tapi sebab selsemaa , Allah . susahnya nak tidur kalau selsema menyerang . 

kadang2 malam je . dekat2 nak tidur . pun boleh tersumbat hidung ni . jenuh laaa sapu vicks bagi hilang selsema . bagi senang nak nafas .

kadang2 tu kalau malam tu selsema , mata pulak mengantuk . sebat je tidur dengan hidung tak selesanya . ishh .

tips nak hilangkan selsema pagi2 tu , kena mandi awal . hehe . bangun je p mandi , lepas mandi sure hilang selsema tu . tak pun yaya kalau bangun pagi2 , lepas gosok gigi apa semua . ambil segelas air suam , baca lah bismilah dengan selawat then minum. alhamdulilah boleh hilang sikit2 . sebab air suam kan masuk dalam badan yang sejuk2 rasa lega sangat .

dan satu lagi tok yaya ada bagi petua , nak hilangkan selsema ni ambil air dagu , then sapu kat muka . bacalah selawat dan niat semoga Allah hilangkan selsema ni . hah macam tu laa petua tok yaya .

hampa semua ada petua lain2 tak ? share share 

morning semuaaa :*

jom click tabung :

You May Also Like

7 Comment

  1. Air dagu?..ingaktan minyak dagu hihih
    kalau sis JM...bancuh je panadol soluble..in sha Allah hilang

    ReplyDelete
  2. salam kenal. air dagubaru first time dengar. jarang sangat selesema ni.

    ReplyDelete
  3. resdung kot. sy pun selalu selsema kalau makan tak pantang ;)

    jemput join > http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

    ReplyDelete
  4. dah macam minyak dagu bunyinya.. mcm2 petua ye yaya :)

    ReplyDelete
  5. Yaya ade resdung ke... sllu cmtu laaa...
    en asben lak xleh tido kalau ade aircond.. kalau x bgon mule la dok sohseh2 hidung tu berair

    ReplyDelete