Alergik celah jari :(

by - Thursday, November 13, 2014


assalamualaikum

selamat pagi abang , kakak , adik , pak cik , mak cik , uncle , aunty , dan semua semua . hihi


pagi ni tak excited macam kelmarin . hehe

sebab sebab sebab . alahan kulit yaya sekarang dok merebak dok pindah ke celah celah jari . dekat bulan lepas laa yaya dok alahan celah jari ni . Ya Allah , gatal tak terkira laa .

bukan sebelah tangan je dok celah jari gatal , dua2 belah tangan celah jari tu alahan ...

dari kecik alahan sampai laa ni .. hee

tuam dengan air panas pedih sangat , hilang laa kejap gatal . 

hari tu dah sapu ubat alahan kat celah jari tu , elok kejap .

hari ni dok jadi balik , sebab masa tidur mesti yaya tergaru2 .

dah la semalam makan telur , telur boleh sebabkan gatal lagi kan..

taw taw je dah merah merah . 

senang cite , yaya makan pun pakai sudu garfu , buat kerja dapur pun kena pakai sarung tangan and then nak gaul atau kacau apa2 kena pakai sudu ke , senduk ke apa ke .

susah jugak laaaa alahan celah jari ni... cepat laaa hilang wahai alahan . kenapa laa berkampung dekat celah jari ni ~

You May Also Like

5 Comment

  1. laaa ciannya.. sapu ubat je ke? ubat tahan gatal makan x? da gi klinik?

    ReplyDelete
  2. mnyibuk jap hehe..hmm cuba elakkan laa bnda2 yg blh mnyebbkan alergik tuu..

    ReplyDelete
  3. Miza ada kena gatal-gatal lagi la. start kena masa darjah 6. ingat dah sembuh. Sekali, sampai sekarang. Dia macam biji2 air kat dalam. Kalau pecah. Perghhhhh. T_____T

    ReplyDelete
  4. mak akk pun same . Beli ubat dekat kedai cine. tak ingat ubat ape haha. tp dah ok sikit lah nampaknye.

    skrg dah ok blum? kesian cik puteri ni makan gune sudu yee.. hihi Allah tarik nikmat sekejap tu.. bersangke baiklah yee :)

    ReplyDelete
  5. Sapu ubat krim tula yaya.. ishhh da tau ade alahan mkn teloq lg....

    ReplyDelete