4 jenis makanan yang perlu dielakkan

by - Tuesday, November 18, 2014

assalamualaikum

MEE SEGERA
 

 SARDIN


MINUMAN 3 IN 1


PANADOL




sumber ni semua yaya ambil dari group wasap adik beradik yaya . salah seorang abang yaya share makanan yang sungguh sepatutnya kita kena elakkan .

alhamdulilah , 4 makanan ni memang yaya jarang ambil dan tak akan ambil . macam mee segera tu memang yaya tak makan tak minat , sardin dengan minuman 3 in 1 tu ada laa kadang2 .

macam panadol tu bila perlu sahaja . jangan kerap . tak sakit buat apa nak makan panadol . hihi

nak sihat kan ? kena laa buat semua ni :)

jom click tabung :



You May Also Like

14 Comment

  1. alamak!!! 4 jenis makanan tu sis JM kerap ambil maggie terutama time travel dan sardin. 3 in 1 dan Panadol dh kurang....

    nampaknya perlu stop terus

    ReplyDelete
  2. Panadol paling bahaya kan.. sardin dan mee segera memang husband i tak bagi langsung beli.. minuman 3 in 1 tu kadang-kadang minum gak.. 😅😅😅

    ReplyDelete
  3. waahhh. .nice info. .dah lah selalu makan benda macam tu.. haisshhh. .nak ubah diri la. .hehe

    ReplyDelete
  4. @Jari Maniskalau org2 travel ni kak mmg slalu makan bnda dalam tin kan . sb mudah dn cpt .. tp tu laa mudh dn cpt tu laa yg bahaya ,.. mintak jauh sakit2 truk tu smuaa ..

    ReplyDelete
  5. @lia ummiirfan yup .panadol plg bahaya kak.dlu rajin jgk makan sardin.. tp skrg kurg dah yaya makan.. magi mmg x amek lgsg

    ReplyDelete
  6. @BudakVanillahehehe . kann . jgn kerap makaan bnd yg cpt dan mudah disediakan ni . hehe

    ReplyDelete
  7. huhu tahu mee segera tak sihat..huu tapi makan juga kadang-kadang alamak! huu

    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. nice sharing. risau pulak minuman 3 in 1 tu.. parents suka sangat minum air tu. hmm

    ReplyDelete
  9. yaya..sy baru perasan msg kat fb..awak wassup details ye kt 017-479 6944.. sorryyy..

    ReplyDelete
  10. meggi & panadol.. hurm.. selalu gak makan dua benda ni.. :(

    ReplyDelete
  11. sekali-sekala boleh la. jgn diamalkan selalu. tapi sekarang nie sayur2an disembur racun perosak, melainkan tanam sendiri.hehe.

    ReplyDelete
  12. Alhamdulliah... megi tu mmg jarang sgt makan.. nk dptkn sebulan skli pin payah.. kalau ase terliur je makan.. 3 in 1 plak mmg xmnum kecuali klu trdesak ade tu je.. sardin mmg tak sentuh melaenkan g umah org sentuh la jugak jaga ati tuan rumah.. panadol tu kalau btl2 tak tahan rase sakit baru makan.. isao jugak.. mkn ubat berlwbihan ni pon tinggi padahnye

    ReplyDelete
  13. alamak semua aku bedal, cuma panadol tak suke. Alamakkk
    cane ni. Yang kite suke, itu yang tak boleh, hadoyaii

    ReplyDelete