Mana perginya kasih sayang di dalam hati ..

by - Saturday, October 25, 2014


assalamualaikum

kali ni yaya screen capture daripada fedtriyahya punya instagram pagi ni .

sedih , geram bila baca bila lihat berita macam ni . depa letak kasih sayang tu dekat lutut gamaknyaa . 


kadang kadang , manusia ni tak waras . tak sedar ada orang di sisi mereka yang betul betul dah curahkan kasih sayang dekat depa  . tapi dibalas dengan kesakitan .

tolong lahh . sayang lah orang yang kau sakiti tu . kau tahu tak Allah dah cukup baik bagi kau orang orang yang sayang dekat kau , yang sanggup jaga kau , dan macam lagi .

jangan dah tak ada , kau baru nak menyesal .

bila dah mati baru kau nak cari . waktu dia hidup kau sakiti dia . Allah ..

sedarlahh !


You May Also Like

7 Comment

  1. betapa kejam nya manusia. moga kita dijauhkan.

    ReplyDelete
  2. dorg megah dgn ape dorg ad sbb tu jd gtu...cbe Allah tarik nikmat 1 je cnfrm time tu baru ingat kt org2 yg pnh dia sakiti tu

    ReplyDelete
  3. Ya Allah.. manusia kejam cmni.. xreti menghargai . moga dijauhkn la manusia gini ><

    ReplyDelete
  4. Hmm sedih bile tgk berite2 cmni...
    Nak2 anak2 yg kurang ajar.. mmg tak patut btl...

    ReplyDelete
  5. wanita..
    wanita juga yg jadi mangsa..
    adehh..
    mengapalah..
    huhu..

    salam kenal, thanks singgah ke blog diaridandelion :')

    ReplyDelete
  6. amboi senang senang jatuh talak..
    time before kawen beriya.. amboi..!!

    ReplyDelete
  7. Doakan semoga mereka mendapat hidayah :)

    ReplyDelete