Day 6 : 10 Things That You Want To Buy

by - Friday, October 31, 2014


assalamualaikum

Things That I want to Buy

  • Laptop 

Any type of laptop . tak mahal tak murah . harga kalau boleh yang kita mampu milik 
Sekarang ni yaya pakai laptop 1Malaysia tu . Alhamdulilah, tahan laa yaya pakai sampai laa ni boleh . Orang lain pakai tak sampai setahun dah rosak bagai . Alhamdulilah , almost 4 years dah pakai laptop 1M ni . Kiranya nak jugak laa ada new laptop ni . hihi

  • Mobile phone 

Any type of phone jugak . selalunya nya pilih Samsung laa . jarang nak pilih brand lain . tak besar tak kecik . yang sedang2 je  nak . hehe .

  • Diary Wimpy Kid by Jeff Kinney

 Hah . Baru baca satu je buku diary of wimpy kid ni . harga dekat rm 30 je laa sebuah buku  . tapi tak kesempatan lagi nak beli yang lain . Yaya baru ada Diary Of Wimpy kid yang kaler merah punya . best . penceritaan dan bahasa inggeris yang simple dan mudah faham . sesuai untuk anyone yg nak improve kan English boleh baca buku ni . for sure , buku English yaya suka pilih cerita yang sekali ada gambar . baru tak bosan . hahaha .

  • Car / House 
  
Okay lah . kereta / rumah ni jangka masa yang panjang yaya nak beli . kerja pun belum ada lagi . so this is the last one maybe that I want  to buy . InshaAllah , moga Allah murahkan rezeki yaya untuk beli benda yang besar2 ni 

Hah ! tak banyakkan apa yang yaya nak beli . sebab yaya rasa taka da apa dah yang yaya nak . yang ada sekarang ni pun cukup dah . bila perlu baru beli . tapi 4 dekat atas ni that I really2 want . inshaAllah .

jom click:

You May Also Like

4 Comment

  1. Moga tercapai hajatnya satu hari nanti :)

    ReplyDelete
  2. Pakai laptop 1m??
    Cermat nye jaga..
    Akk tgk org2 yg pakai laptop ni byk jahanam dah...
    Xreti jaga ke sbb laptop tu yg problem

    ReplyDelete
  3. Semoga tercapai segala keinginan yaya :)
    In shaa Allah. Amin.

    ReplyDelete