Day 6 : 10 Things That You Want To Buy

by - Friday, October 31, 2014


assalamualaikum

Things That I want to Buy

  • Laptop 

Any type of laptop . tak mahal tak murah . harga kalau boleh yang kita mampu milik 
Sekarang ni yaya pakai laptop 1Malaysia tu . Alhamdulilah, tahan laa yaya pakai sampai laa ni boleh . Orang lain pakai tak sampai setahun dah rosak bagai . Alhamdulilah , almost 4 years dah pakai laptop 1M ni . Kiranya nak jugak laa ada new laptop ni . hihi

  • Mobile phone 

Any type of phone jugak . selalunya nya pilih Samsung laa . jarang nak pilih brand lain . tak besar tak kecik . yang sedang2 je  nak . hehe .

  • Diary Wimpy Kid by Jeff Kinney

 Hah . Baru baca satu je buku diary of wimpy kid ni . harga dekat rm 30 je laa sebuah buku  . tapi tak kesempatan lagi nak beli yang lain . Yaya baru ada Diary Of Wimpy kid yang kaler merah punya . best . penceritaan dan bahasa inggeris yang simple dan mudah faham . sesuai untuk anyone yg nak improve kan English boleh baca buku ni . for sure , buku English yaya suka pilih cerita yang sekali ada gambar . baru tak bosan . hahaha .

  • Car / House 
  
Okay lah . kereta / rumah ni jangka masa yang panjang yaya nak beli . kerja pun belum ada lagi . so this is the last one maybe that I want  to buy . InshaAllah , moga Allah murahkan rezeki yaya untuk beli benda yang besar2 ni 

Hah ! tak banyakkan apa yang yaya nak beli . sebab yaya rasa taka da apa dah yang yaya nak . yang ada sekarang ni pun cukup dah . bila perlu baru beli . tapi 4 dekat atas ni that I really2 want . inshaAllah .

jom click:

You May Also Like

4 Comment