10 Days Challenge - Day 4 - BOOKS

by - Thursday, September 04, 2014


assalamualaikum 

Day 4 - Books

1) Antara buku yang menjadi kegemaran yaya , salah satu buku fixi nama AWAN . serious cerita dia sangat buat yaya rasa ingin tahu apa dan apa akan jadi . sebab antara buku fixi yang yaya dah pernah baca macam asrama , gantung , kelabu , ajaib dengan awan ni . AWAN yang paling best . Sebelum baca buku awan ni , kena baca buku AJAIB dulu , sebab AWAN ni sambungan daripada buku AJAIB . untuk lebih faham . hehe kalau nak baca buku AWAN ni je pun tak apa :D

 Awan by Syafiq Aizat


Ada dua watak utama dalam cerita ni iaitu Faiq dan Izaq  . Yang si Faiq ni "mind reader" , dia boleh baca fikiran orang dan si Izaq ni pulak "ghost buster" , dia boleh nampak hantu hantu semua ni . Watak watak diorang memang sangat matured . Dari starting sampai ending memang best , tapi ending dia sedih ... kalau yaya nak cerita sampai habis .. berjela jela ni , hehe . better , korang baca laa buku awan ni :D


2) Seterusnya . novel pertama yang yaya baca yang paling best yang ni " Awak Suka Saya Tak ? "
kisah kasih sayang di antara Hilman Yong dan Intan Zulaikha . Klik dekat sinopsis awak suka saya tak untuk baca sinopsis dia . Nak cerita nanti mahu sampai dua page . haha



3) Dan terakhir . novel suami aku ustaz . Kisah di antara Alisa yang disatukan dengan ustaz nya iaitu Hafiz .
Cerita ni tak banyak complicted . tenang je yaya baca . tak payah nak geram geram sebab tak ada babak yang complicated . haha



yaya bukan peminat novel . yaya akan baca sikit dulu . kalau rasa best yaya baca sampai habis .kalau tak best , yaya baca muka depan je lepas tu tinggal . hehehe . sebab tu dalam banyak2 novel yang best . yaya suka suami aku ustaz dengan awak suka saya tak je . sebab dari starting sampai ending memang best . kan ?
Sambungan novel bestseller AJAIB.

Budak ajaib — aku suka panggil Izaq begitu sebab dia ada deria keenam. Dia pernah cakap yang dia bagaikan bintang, aku pula bagaikan awan, Kami bersahabat baik, kawan rapat, BFF - labelkan apa saja tentang bersahabatan kami (asalkan bukan gay couple).

Namun siapa yang sangka, bintang akan berhenti dari bersinar, sedangkan awan terpaksa berarak lalu membelah waktu?

Disebabkan deria specialnya itu, dia terpaksa mengharungi perjalanan hidup yang matang pada usia yang masih muda. Dia perlu kuat untuk melawan segala yang mengganggunya, lebih-lebih lagi apabila entiti itu kerap hadir mengingatkannya supaya 'jangan percaya'.

Tapi... jangan percaya kepada siapa? - See more at: https://www.e-sentral.com/search/byid/19257/awan#sthash.HI8tAmdh.dpuf
Sambungan novel bestseller AJAIB.

Budak ajaib — aku suka panggil Izaq begitu sebab dia ada deria keenam. Dia pernah cakap yang dia bagaikan bintang, aku pula bagaikan awan, Kami bersahabat baik, kawan rapat, BFF - labelkan apa saja tentang bersahabatan kami (asalkan bukan gay couple).

Namun siapa yang sangka, bintang akan berhenti dari bersinar, sedangkan awan terpaksa berarak lalu membelah waktu?

Disebabkan deria specialnya itu, dia terpaksa mengharungi perjalanan hidup yang matang pada usia yang masih muda. Dia perlu kuat untuk melawan segala yang mengganggunya, lebih-lebih lagi apabila entiti itu kerap hadir mengingatkannya supaya 'jangan percaya'.

Tapi... jangan percaya kepada siapa? - See more at: https://www.e-sentral.com/search/byid/19257/awan#sthash.HI8tAmdh.dpu

You May Also Like

8 Comment

  1. Hi YaYa.. wah, minat buku Fixi juga yah.. hehe, tp saya lom pnh baca g, sana sini org review ttg buku dr fixi, teringin nk beli.. tp x sempat.. novel no.2 tuh sya ada gk, tp ta baca smpai hbs.. tebal giloss. hahaaa..

    ReplyDelete
  2. jap2, damien Yong tuh watak misteri kan. haha..

    ReplyDelete
  3. suaamii ku ustazz~ asst. hahaha pebrett novell nih~

    ReplyDelete
  4. suami aku ustaz akak ade novelnya. ekceli novel ni membuatkan akak teringat kat afi.. tempat yg diceritakn dlm novel ni ade kaitan dengan 'kiteorang'.. tempat firstdate akak n afi.. tempat tinggal lg.. alahaiii..hahahahah

    ReplyDelete
  5. Hehe..macam best je citer AWAN tu. Ana suka baca komik lukisan ben. :P

    ReplyDelete
  6. ala, nak pinjam awan. so far suka kelabu dalam bnyk2 fixi. huhu. buku yg lain tu xbaca lagi.

    ReplyDelete
  7. Novel tebal-tebal gini pernah baca satu je.. 'Baju Pengantin Mak Andam'.. yang lain semua 200++ muka surat saja.. tengah baca novel PISA :3

    ReplyDelete
  8. ramai eh rupenye minat buku fixi. novel2 tu best!

    ReplyDelete