Kena Boikot bukan Boi-KOT

by - Wednesday, August 13, 2014


assalamualaikum :)

Jangan jadikan boikot tu “trend” . Nak boikot tu , boikot sungguh sungguh . jangan laa boikot sekejap . lepas tu tak boikot dah . 


Bila jadinya saudara islam kita di gaza diserang beribu ribu berjuta tentera Israel dan banyak saudara islam kita  tekorban , dan masa tu lahh baru kita nak boikot semua barang barang dari Israel dengan amerika . bilaa senyap je pasal gaza ni , semua barang Israel amerika korang sebat . Bukan nya kita tak tahu kan senarai barang Israel dan amerika kan ?  

of course dah banyak hebahkan pasal senarai2 yang perlu kita boikot sampai bila2 . Even , salah satu barang yang kita boikot tu dah jadi barang harian kita , kita try cari product lain . Cuba cari . dan satu lagi ada seorang ustaz tu kata , kalau lah baju2 pinggan mangkuk gadjet2 ke apa ke yang memang ada jenama amerika ke yang dah lama beli , jangan laa korang buang pulak , sebab benda tu dah lama beli , pakai je la . tapi jangan dah la beli jenama tu dah . But now , Boikot  sungguh2 for our Islam :)

As a example “boikot McD” : memang hari jumaat minggu lepas , hari boikot mcd 24 jam . sampaikan mcd dah desperate sangat , dikatakan mcd nak bagi burger free percuma dan depa tunggu depan masjid masjid utama negeri .. so here , jangan boikot mcd hari jumaat tu je . boikot sampai bila2 . tak mustahil ada je yang islam still makan kat mcd tu . mesti ada walaupun sorang . 

Yaya rasa , kena stop eksport import barang barang Israel dan amerika . Dan Malaysia kena banyakkan kan lagi product2 buatan Malaysia . Secara tak langsung , bila stopkan eksport import tu , satu sen duit kita pun takkan bagi dekat diorang . right ? 

One Malaysia kan ? so , One Malaysia must boikot all israel amerika’s products . Don’t do boikot like a trend , bila senyap pasal Gaza ni , semua sebat balik barang2 boikot2 ! Save All Muslim and Save Gazaaa , Save Our Islam !

Boikot . Jangan Boi  - KOT . Jangan buat Boikot macam “trend” .

You May Also Like

5 Comment