Kena Boikot bukan Boi-KOT

by - Wednesday, August 13, 2014


assalamualaikum :)

Jangan jadikan boikot tu “trend” . Nak boikot tu , boikot sungguh sungguh . jangan laa boikot sekejap . lepas tu tak boikot dah . 


Bila jadinya saudara islam kita di gaza diserang beribu ribu berjuta tentera Israel dan banyak saudara islam kita  tekorban , dan masa tu lahh baru kita nak boikot semua barang barang dari Israel dengan amerika . bilaa senyap je pasal gaza ni , semua barang Israel amerika korang sebat . Bukan nya kita tak tahu kan senarai barang Israel dan amerika kan ?  

of course dah banyak hebahkan pasal senarai2 yang perlu kita boikot sampai bila2 . Even , salah satu barang yang kita boikot tu dah jadi barang harian kita , kita try cari product lain . Cuba cari . dan satu lagi ada seorang ustaz tu kata , kalau lah baju2 pinggan mangkuk gadjet2 ke apa ke yang memang ada jenama amerika ke yang dah lama beli , jangan laa korang buang pulak , sebab benda tu dah lama beli , pakai je la . tapi jangan dah la beli jenama tu dah . But now , Boikot  sungguh2 for our Islam :)

As a example “boikot McD” : memang hari jumaat minggu lepas , hari boikot mcd 24 jam . sampaikan mcd dah desperate sangat , dikatakan mcd nak bagi burger free percuma dan depa tunggu depan masjid masjid utama negeri .. so here , jangan boikot mcd hari jumaat tu je . boikot sampai bila2 . tak mustahil ada je yang islam still makan kat mcd tu . mesti ada walaupun sorang . 

Yaya rasa , kena stop eksport import barang barang Israel dan amerika . Dan Malaysia kena banyakkan kan lagi product2 buatan Malaysia . Secara tak langsung , bila stopkan eksport import tu , satu sen duit kita pun takkan bagi dekat diorang . right ? 

One Malaysia kan ? so , One Malaysia must boikot all israel amerika’s products . Don’t do boikot like a trend , bila senyap pasal Gaza ni , semua sebat balik barang2 boikot2 ! Save All Muslim and Save Gazaaa , Save Our Islam !

Boikot . Jangan Boi  - KOT . Jangan buat Boikot macam “trend” .

You May Also Like

5 Comment

  1. Kalau kita je boikot tak luak mane pun. Tapi kalua kerajaan join boikot dgn menolak barangan Israel, konfem2 pasni byk keluaran bumiputra di up kan. Betul tak?

    ReplyDelete
  2. boikott biar bsungguh2.. jgn cam chipmore.. ish2..

    ReplyDelete
  3. sejutu...biokot tu biarlah boikot betul....

    ReplyDelete
  4. betul tu... nak boikot biar bersungguh2..

    ReplyDelete
  5. klu kerajaan boikot sekali lagi kuat kot... ni kita je, mana nak rasa huhu..

    ReplyDelete