7 Things about Yaya -- Versatile Blogger Award

by - Sunday, August 24, 2014


assalamualaikum !

7 things about yaya ? hehe . before that , a very thank you to Kak Nadya and Syaz cause they were done tagged me to do this Versatile Blogger Award ! Thank You . So , dont forget to blogwalking their blog :)

Rules  

Thank the nice fella who gave you this award 

Include a link to their blog

Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 

Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award

Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

7 THINGS ABOUT YAYA

Suka Ketawa !

HAHAHA . suka ketawa sebab ketawa ni kadang kadang dapat hilangkan stressss ! sometimes jela . tapi tak elok juga dok ketawa je memanjang sebab nanti kita mesti menangis . Trust me , selalu jadi macam tu .
Siapa yang kenal yaya tu , memang taw lah yaya ni kaki ketawa , benda tu lawak tapi mak kata tak lawak . hahaha . sampai ayah yaya kata , apa dah jadi tengok running man gelak sorang2 . HAHA .

Mudah Menagis !

yes . totally yaya was so easy to cried ! kadang2 tu tahan je , kalau boleh tak nak orang nampak yang kita tengah menangis . tak menangis banyak pun sikit tu mesti ada setitik kat pipi . i dont know how to control this attitude . but yaa , sometimes bila menangis dapat legakan hati kita serba sedikit :')

Sensitive person @ cepat terasa !

mula perasan sikap ni . masa yaya form 5 , seriously , memang yaya jenis yang sangat cepat terasa even they are joking .yaya boleh cepat terasa dari segi kata kata dan perbuatan seseorang tu pada kita . susah jugak nak handle sikap ni . too much sensitive ! aiyaa . kadang kadang tu terasa kejap2 je . lama lama okay laa .

Suka Orang Ambil Berat Tentang Diri Yaya !

terasa diri sangat sangat disayangi bila orang yang kita sayang always caring tentang diri kita :') betul tak ? korang suka tak orang yang korang sayang ambil berat dekat korang ? suka kan ? tak kisah laa family ke , kawan kawan ke .


Suka Memasak !

ye ye . suka memasak ! masak apa pun tak kisah . tapi masak masak kampung ni tak reti lagi . masak yang biasa biasa tu boleh laa . hee . mak pesan kat yaya " kena pandai masak , nanti suami hang p makan luaq cari orang lain kang " , haha k , terus semangat nak masak !

Peramah !

nak kata peramah sangat tu tak laa . tapi bilaa dah mula kenal .tu diaa punyaa peramah . bercakap , sembang macam macam. hehe

Manja ! haha

bukan manja macam baby or kanak kanak or so on . tapi manjaa laa . manja dewasa . haha . anak bongsu laa katakan .. memang ada sikap manja ni . haha

okay habis dah !

Rules kata nak 15 orang kan , yaya tagged 5 yang bertuah . hehe

  1. http://naalisaa.blogspot.com/
  2. http://farahlawi.blogspot.com/
  3. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/
  4. http://www.mommylizz.com/
  5. http://karyamahirah.blogspot.com/

tak larat nak menge"taged"banyak banyak . hehe , good night ! nak tidoq dah ni :D




You May Also Like

7 Comment

  1. Thanks 4 tagging.
    Akak dah buat entry khas untuk ni
    http://karyamahirah.blogspot.com/2014/08/7-things-about-karya-mahirah-versatile.html

    ReplyDelete
  2. Hihi..same laa..suke masak. Pastu tengok respon org yg makan tu. Kalau org makan bertambah2 maknenye sedap. :D

    ReplyDelete
  3. hahahahaah thanks sbb jawap.

    yeh sama suka glak.. yehh kene pandai masak supaya suami xlari nt.. errrr..hahahah

    ReplyDelete
  4. alolo mudah nangis ek..cepat touching la ni hihi

    ReplyDelete
  5. Tudia cerita tentang yaya :) kite pon suka gelak.

    ReplyDelete
  6. Manja ye? samala :p ank bongsu la katakan..hikhikhik

    ReplyDelete
  7. suka masak and manja je tak, yg lain macam same jeee, hihi

    ReplyDelete