Permohonan UiTM Sesi 2 (2014/2015)

by - Tuesday, July 01, 2014

assalamualaikum :)


yaya nak kongsikan dengan semua , yang mana adik adik lepasan spm tahun lepas  yang tak dapat sesi kemasukan UiTM yang pertama, ni dia untuk korang semua Permohonan Diploma/Pra Diploma/Asasi Sesi UiTM Sesi 2 (second intake) .Yang bukan lepasan spm tahun lepas pun boleh mohon juga , yang mana antara korang yang sekarang ni dah masuk matrik atau mana mana universiti , pun boleh mohon juga .

korang semua boleh rujuk iklan UiTM dekat sini Iklan Sesi 2 UiTM (second intake) . Tarikh permohonan bermula daripada 30 Jun 2014 hingga 18 Ogos 2014 . Keputusan permohonan sesi kedua ni tak silap yaya bulan september / oktober . Korang kena rujuk sentiasa laman web UiTM yang yaya dah link kan .

Untuk Diploma/Pra Diploma/Asasi = Beli no pin di BSN (RM 10.00) . Selebinya sila rujuk pada laman web yang telah yaya berikan di atas ,

Senarai Program Diploma dan asasi  = http://online.uitm.edu.my/diploma.cfm

Semoga berjaya kepada yang memohon sesi kedua UiTM ni :)


You May Also Like

14 Comment

  1. Selamat memohon ye adik2. Huhu. Nice sharing Yaya!

    ReplyDelete
  2. wah! ingat awak yang memohon tadi. :)

    ReplyDelete
  3. kak ana :hehe . kena share sb ada yg tak tahu pasal second intake ni. hehe

    cik naddya : bt masa ni bukan yaya yg mohon . yaya sekadar berkongsi :) ada rezeki yaya smbung belaja , inshaAllah :)

    ain nafisha : selamat semuaa :D hehe

    ReplyDelete
  4. Terima kasih info even dah tau :D

    selamat berpuasa anyway xD

    ReplyDelete
  5. wah ..info penting untuk adik-adik .. :)

    ReplyDelete
  6. hehe lame gile tak bace entry kak yaya. memang rinduuuuuu! hehe. all the best. salam ramadhan dari sy kiki.

    ReplyDelete
  7. hehe lame gile tak bace entry kak yaya. memang rinduuuuuu! hehe. all the best. salam ramadhan dari sy kiki.

    ReplyDelete
  8. Nak mohon jugak boleh tak ? Hehehe :)

    ReplyDelete
  9. Ana Lee : ye sama2 dear :) selamat berpuasa ana :)

    yoyo : sangat penting kan , sb ada yg tahu ada yang tak tahu .

    afinaa : hehehe . org tu dah busy . mana sempat baca entry akak .hehe

    pykaa dot : mohon mohon :D hehe

    ReplyDelete
  10. ahaaa, enambelastahun boleh mohon tak? ekekeke.. tunggu lagi setahun lagi lah jawabnyaaa.. btw selamat berpuasa kak yaya :D

    ReplyDelete
  11. kak zie :hahaha . apa rindu2 . tak nak rindu akak . haha :P

    lisa : kalau pelajar yg lulusan luar negara . umur 16tahun dh boleh mohon . sb ada baya lisa umur 16 dah masuk semester 3 sb dia dlu sekolah mngh kat overseas.. selamat berpuasa lisa :)

    ReplyDelete
  12. Thanks for sharing dikk! Mana tahu ada second chance kan? :)

    ReplyDelete