Jauh di Perantauan .

by - Sunday, July 20, 2014


assalamualaikum :)

Syawal makin hampir , salah seorang daripada adik beradik yaya iaitu kakak yaya atau lebih manja lagi yaya panggil dia "kak adik" akan beraya di perantauan :') Selalu nya tiap tiap tahun kakak kakak yaya akan ada , tapi syawal kali ni kak adik yaya beraya jauh daripada family :')

 ni lah kak adik yaya yang sekarang ni ada dekat UK tengah sambung study master . Course kaji cuaca . sedih laa pulak one of my siblings far away from family .


ni ucapan yang kak adik yaya send dekat harakah daily bahagian "salam idulfitri 2014" . pesanan untuk kak adik , kalau hang tengok blog aku laa
"jaga diri kat sana , cepat balik bawak cenderahati dari sana , haha . dan graduate dengan jayanya ! May Allah protect my sister there . Selamat berpuasa dan selamat hari raya , maafkan aku a.k.a mizuki :D , hah ! nanti raya aku suruh abg cik buat video call dengan hang ! jangan nangis pulak . hehe . Your family and siblings now miss you " 
 cehh wahh . hehe :*

#jauhdiperantauan

You May Also Like

13 Comment

  1. cenderahati tidak lupaaa yerrr.. hihi.. semoga baik baik saja di sana ^___^

    ReplyDelete
  2. Alolo..mesti sayu je aty sbb takde kakak lg sorang. :D siyesly raya di perantauan sgt2 tak meriah mcm Malaysia.

    ReplyDelete
  3. Luas pemandangan dan fikiran berada di tempat orang. Beraya jauh sekali sekala untuk bawa balik ilmu dari tempat orang semestinya berbaloi.. Nanti call la pagi raya. Anak sepupu saya kat India.. kalau kitorang kat Malaysia buat event, kitorang akan kacau die..call n loudspeaker n cerita best2 sampai die nanges! :P

    ReplyDelete
  4. lisaa : cenderahati tu . dri awal lg dah mintak . hhehe . aminn :)

    kak ana : first time , kakak yaya tak cukup sorg . dah biasa lengkap akak2 yaya tiap3 tahun ada . sb diorg belum bekeluarga ..tak tahu laa raya kat lua tu mcm mana .. hehe

    khamsi abdullah : betul tu bro . luas pemandangan luas pemikiran :)
    tu mesti , memg nak sgt vdeo call first hari raya tu .. ohh dkt india .. buat medic ke ? amboi buat sampai nages , kesian dia . hehe . gurau senda kan :)

    ReplyDelete
  5. alolo soo sweet..

    mesti sayu je.. bila pagi tak lengkap je ahli nya kann..

    mane tahu taun depan yaya beraya di UK pulak. hee.. mesti bestt tuu ^^

    ReplyDelete
  6. *pagi raya

    #ishh ayat tertinggal je. haha

    ReplyDelete
  7. Sedih la kan raya jauh kat sana tapi pengalaman tu mesti lain. Hehe

    ReplyDelete
  8. ahhh raya ke 10 baru aku nak kol...apa barang nanges2 ni

    ReplyDelete
  9. kak dik : hahaha . elehhh . yelaa tuu . mana tahu kan kot hang nak nages . HAHAH . first raya lahh best. suruh abg cik bt vdeo call . abg cik je yg balik sini pun

    kak nadya :wahh . inshaAllah . ke uk ke kita :D hihi

    budak : heheh . tuu laa . raya dekat tmpt org kan .

    ReplyDelete
  10. hihihi abg kita beraya di kedah rumah dia disana pun kita sayu inikan lagi yang jauh beribu batu :(

    ReplyDelete
  11. hihihi abg kita beraya di kedah rumah dia disana pun kita sayu inikan lagi yang jauh beribu batu :(

    ReplyDelete
  12. Liyana Lunia : hehehe . biasa laa tu . adik beradik kan :')

    ReplyDelete
  13. mesti sedih hati kak adik Yaya beraya diperantauan.. tapi best juga dapat belajar jauh2, timba pengalaman dan luas pemandangan.. Tahniah :))

    ReplyDelete