Tandas dan Bilik Air

by - Thursday, May 22, 2014
assalamualaikum !

Hati hati bila masuk tandas dan bilik air , sebelum masuk tandas atau bilik air tu tengok sekeliling dulu , kiri kanan , atas bawah . semua tengok , dalam lubang tandas pun tengok taw ! Kenapa kena buat macam tu ?
sebab kena buat macam tu , mana tahu kot kot ada binatang macam biawak atau ular masuk bersembunyi  atau tersesat dalam tandas atau bilik air kita . sometimes binatang binatang macam lipas , lipan dan ulat  pun ada kan . kan bahaya tu untuk kanak kanak dan dewasa . 

sumber : GOOGLE

kenapa yaya nak buat entry macam ni ? sebab nya , dalam minggu ni kakak yaya ada cerita dekat yaya situasi yang terjadi dekat tadika tempat kakak yaya bekerja , yang anak murid dia  ni ternampak biawak sembunyi dalam tandas. sembunyi dekat tempat yang orang susah nak nampak tapi nasib baiklah students akak yaya tu nampak . cuba bayangkan kalau budak tu tak nampak , rasanya macam macam boleh jadi . dah laa budak tadika umur sekitar 4 5 tahun macam tu . kan bahaya ! akak yaya kata sampai anak murid dia tu mengigil badan dia nampak biawak yang besar gedabak tu ! The King Of Biawakkkkk ! ishh geli yaya aih . nasib kena pada anak murid dia yang pandai bercakap . kalau kena yang tak pandai bercakap lg . haishhhhh kan susah tu . mana taw kot kot tetiba budak tu pergi dekat biawak tu then nak sentuh sentuh biawak tu . bahayaaaaa sangat bila masuk dekat tadika macam tu ... hish ..dalam tadika semua guru perempuan kan , jadi dengan segera seorang guru ni merangkap kawan akak yaya telefon suami dia untuk minta tolong bawak biawak tu dibuang jauh2 . alhamdulilah tak ada terjadi apa2 ..


sumber : GOOGLE

yaya sejak sejak ni masuk bilik air dengan tandas memang semua sekeliling yaya tengok . yaya suka berjodoh dengan lipas dan lipan . eeeeeeeeee . yaya geli sangat ! balik2 pangil mak mintak tolong bunuh lipas dan lipan tu. haha .  okay foineeeeeeee . geli sangat !

Hati Hati masuk tandas .Masuk tandas dan bilik air buka lampu . hehe .

You May Also Like

26 Comment

  1. haaaaa gelinyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tgok biawak ngan lipas tu

    ReplyDelete
  2. wani : hahaha . akak search kartun2 je . ambil yg real akak tak sanggup tengok dekat2 . haha

    ReplyDelete
  3. wuuuu. ade biawakkkk. haihh geli. dopleh bayang kalu ade jadi kat sy T.T

    ReplyDelete
  4. kak yaya, kenapa comel sangat cik biawak dengan cik lipas tu /
    HEHEEE.
    betullah tu, kena selalu hati-hati. lagi2 dengan lipan. bahaya tu ..

    ReplyDelete
  5. kawan sekelas akak kan, dia nak buang air, sekali ada kepala ular terjojol.. ingatkan ular kecik sebab kepala dia kecik.. bila bomba dah keluarkan, alamak! ular sawar badan besar kepala kecik!

    ReplyDelete
  6. sama lahh!!! zati kalau masuk tandas ke mesti perhati keadaan sekeliling. cukup 100% puas hati xde pape binatang yg mencurigakan.. barulah guna perkhidmatan tandas tersebut. haha

    btw , bahaya nya lah budak tadika tu... seram plak bila pikir balik.

    ReplyDelete
  7. afina : hee . blakg rumah akak ni selau jgk ada biawak besa2 . hehe . memg slalu kena hati2 .

    haziqah : hahahaha . well . akak lebih rela google gambar lipas dan biawak yg comel dri yg real . haha

    kak zizi : Allah . seram laa mcm tuu . bahaya gilaa kak , ular sawa besaq pulak tu . ishh . mntak jauhh smuaa tu =="

    Izzati:haha . yay .we are same ! hahaha :D sebab tak selesa kalau ada kerabat binatang2 mcm tu . tkut..

    ReplyDelete
  8. zumal pula sejak terjumpa ular kat dalam bilik air terus rasa macam tak selamat jer bila masuk bilik air... mata tu kalau boleh pusing 360 darjah memang confirm la zumal buat :)

    ReplyDelete
  9. kawan yoyo pernah kena.masuk bilik air kt kolej,kena gigit dek lipan ..bahaya kan .hati-hati. ;)

    ReplyDelete
  10. Teringat ibu cerita hari tu kedai ayah miza yang disewakan dalam mangkuk jamban ada ular sawa. Patut selama ni ayah nak tarik pam susah je. ALhamdulillah ALlah pelihara ayah miza kalau tak. :'( Kira dah dekat 3 4 tahun ular tu ada kat situ. tahun ni baru tahu. Ish seram aihhh.

    ReplyDelete
  11. sblum zz duduk rumah zz skrg ni, selalu nmpk biawak kecik.. tpi dpt tngkp la last skli.. walaupun kecik ttp geli.. huhu

    ReplyDelete
  12. jamban rumah wan pernah ada biawak,jengking,ular... peahhhh....taraf zoo negara plak jamban rumah wan...wakakaka... biasa lha jamban kg kan...kat luar rumah

    ReplyDelete
  13. kalau akak, setiap kali masuk tandas memang akan tengok sekeliling sebab takut kot2 ada benda2 yg tak diingini.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. zumal : haha tu laa . taw xpe . memang kena teliti lah nak masuk toilet ni . hehe

    yoyo: ishh lipann ! geli sgt . yoyo pn hati2 taw :*

    miza: Allah . lama laa ular tu dok berumah dekat situ . Alhamdulilah . tak ada ape2 jd kat ayh miza .after this . kena alert ni nak msuk tndas dgn bilik air .

    zz:tu anak biawak . nasib mak pak biawak xjoin skali . hee

    lee wa wan : haha . biasa la tandas kampung .. k tu lawak . taraf zoo negara bg nya :D

    anne : hehe . taw tak pe kak :D

    ReplyDelete
  15. Meremang ecah tgk lipasss.. Ecah mmg recheck toilet byk kli. Takut natang seludup msuk-.-

    ReplyDelete
  16. meremang kak miza bayang kan biawak yang besar gedabak tu T-T.
    hari tu kak miza baca ada ular dalam tndas..bahaya betul..
    masuk tndas pun seram sjuk je.....~~

    ReplyDelete
  17. ohmyyy biawak? aaaaa biawak? kite pulak yg mengigil sbb tak pernah lagi jumpa biawak and taknak jumpa dgn biawak. eeeeeeeee

    ReplyDelete
  18. hahaha. nakalnye biawak tu masok toilettt.

    ReplyDelete
  19. ecah : haha . kdg2 malas nak rechek sekeliling toilet tu . hahaha . taw2 je lipas segala lipan muncul . hishhh ,

    kak mirza : biasa la . tnds tu tmpt favourite bntg2 tu . hee

    sha : hehe . harap nya mcm tu laa

    lolipop manis: nakal sgt biawak tu ! haha

    ReplyDelete
  20. pembunuh lipas yang kejam >>>>NINI XD

    ReplyDelete
  21. syira takut kalau ada ular ke dlm mangkuk tandas, bila tengok tak nampak, then tiba2 dia keluar, tak terbayang.. eee.

    ReplyDelete
  22. tu lah.. dh la dudk dlm lubang tndas.. tpi biawk tu kurus kering sbb xdpt mknan rasanya.. adik zz punya la mnjerit sbb masa tgh mndi tiba2 dia muncul dr lubg jmban.. adoi..

    ReplyDelete
  23. tu benda y wajib saya buat jugak..sebab saya geli ngan katak, cicak n seme reptilia! lembik2 sejuk2...huk aloh!

    ReplyDelete
  24. hahahaha taun lps ada sekor ular berkampung dalam lubang jamban dekat rumah ninaa. perghh trauma tk hilang lagi

    ReplyDelete
  25. Alamak ular dan biawak? Ni yang takut nak ke tandas awam ni..

    ReplyDelete