I am anak bongsu .

by - Tuesday, May 27, 2014

assalamualaikum 

betul atau tak semua fakta anak bongsu ni kena dengan yaya atau tak ? so here i will answer from all that fact . hehe

1) senang memaafkan orang :  ye .yaya mudah memaafkan orang tapi susah untuk melupakan sesuatu peristiwa yang terjadi . cakap pasal memaafkan ni . jom baca entry adik zakira afina tentang nak jadi pemaaf . 

2) garang macam harimau : hahaha . macam bukan yaya je . tak pernah laa pulak yaya nak marah orang macam tu sekali . hehe . 

3) gelak tak ingat dunia : yaya memang suka gelak tapi semalam yaya baru jumpa satu fakta punca wajah jadi tembam disebabkan terlalu banyak gelak ==" lepas ni saya serius . haha

4) sensitif , hati lembut : yang ni betul . memang yaya ni cepat sensitif juga , hati lembut juga . kadang2 kalau kena marah yaya nages senyap2 . hehehe . 

5) ramai peminat : perhhh . 19 tahun yaya hidup di dunia ni tak tahu la pula ada ramai peminat . haha . kita bukan retiss pun :P

6) mudah sayang seseorang jika orang itu mengambil berat tentang diri kita : yang ini memang sikap yaya . tapi dengan syarat org tu memang yaya dah kenal lama , so wajib laa seseorang itu disayangi dan dihargai oleh yaya . bukan org yang baru kenal dan tiba2 terus ambil berat pada kita , yang ini yaya hanya hargai . belum untuk disayangi . sebab kadang2 ada orang ambil berat dekat kita sebab "ada udang di sebalik kuey tiaw" =="

7) sukar melupakan orang yg disayang : tambah bila orang tu amat rapat dengan kita . memang susah untuk yaya lupakan :') 

8) tumpuan orang ramai : amboii . fofular jugak anak bongsu ni .HAHA 

9) senyum di bibir walaupun sdg sedih : of course laaa . takkan nak tunjuk sedih setiap masa ... sebab senyum tu dapat meredakan kesedihan kita serba sedikit . walaupun senyum tu dibuat buat kadang2  kan ,sebab tak nak org yg ada dihadapan kita lihat kita sedih ;') senyum itu COMEL :*

10) sentiasa ingat kawan lama : ingat tu ingat . kadang2 ada juga yg tak ingat kitaa . tapi kenangan manis dgn depa tetap menjadi ingatan

11) romantik dan penyayang : hah ! ni tunggu yaya kawin laa . tanya kat suami yaya nanti . romantik ke tak yaya ni ? haha . sikap penyayang tu mesti laa dipupuk daripada sekarang :)

12) manja dan pemurah hati : yaya memang manja ! tapi bukan jenis manja yang bila nak sesuatu benda tu akan dapat . no ! i am not like that . kita dah besar kan . dah boleh berfikir dah . if yaya ada sesuatu yang berkenan di hati tu fikir 2 3 kali sebelum nak beli . yelaa sebab pakai duit mak ayh , tak nak susah kan mak ayah kalau sesuatu brg tu harga nya mahal or something macam tu laa ... tapi ! kalau abg2 yaya yg nak belanja ! on je . haha

13) peramah : memang peramah kalau orang tu betul2 kenal yaya . hehe . peramah itu kena secara ramah bertempat . jangan sampai dalam toilet pun nak kenalan dengan orang sebelah toilet . hahaha . benda lain jawab karang . hehe

14) takut gelap : siapa tak takut gelap wehh ?! 

15) kaki shopping dan melancong : i am not shoppaholic , yaya tak minat shopping barang2 yg tak penting . yaya bershopping selalunya akan beli barang yang betul2 perlu . kena berjimat . barang semua mahal sekarang . melancong ? tengok pada bajet jugak . kalau aku kayaaaaaa tak ape lah , satu dunia yaya travel . hehe

16) suka memasak dan bg org rasa : ye . yaya suka masak dan memang nak tahu sangat apa kata org tentang masakan yaya . selalunya yaya panggil mak dulu rasa masakan yaya . hehe

17) rajin : kalau tak rajin tak kemana ! malas tu ada . tipu kalau tak ada rasa malas :D

18) bila diam tu tanda merajuk : betul la tu . diam tu tanda merajuk dan ingin dipujuk . haha . sometimes pujuk diri sendiri .

19) kalau org minta tolong akan ditolong : inshaAllah . tiada apa apa halangan yaya akan tolong mereka mereka :)

20) senang nak dikejutkan bila tidur : depends laa . kadang2 senang , kadang2 susah .  hehe

habis pun . overall semua ni 90% berkait dengan yaya . selebih nya ada juga yang tak berkait dan tak sama langsung . hehe .. ada tak sesiapa yg sama sikap di atas dengan yaya ? hehe .

You May Also Like

16 Comment

  1. Wahh..peymes nye anak bongsu niyh! De peminat. Jeles ngan yaya. Eh? Pandai masak ek? Nnti raya nk dtg uma yaya lah! Nk mkn masakan yaya. Lalala~

    ReplyDelete
  2. omomoo. kak yaya anak bongsu rupenyaaaaaaaa! haha. aiseee. patut laa sweet looking je. hehe. suka masak eh? haha daebakk. ajar lahh kita. sy anak keempat tunggal perempuan. sy tak manja k haha. sy kak yayaa comel!

    ReplyDelete
  3. Macam yang ada kena dengan personaliti adik aku yang bongsu..

    ReplyDelete
  4. kak ana : hahaha . boleh2 . mai laa . tp yaya reti masak yg berat2 lg . haha tu laa fofular jugak anak bngsu ni . haha

    kak zara: ohh kak zara anak k3 rupaanya . hehe

    afinaa : haha . jgn puji . malu akak . hahaha . ohh adik stu2nya ank tunggal prmpuan . bru tahu . hehe . blh2 . masak simple blh laa . hehe

    ibnu ramli : hehe . serba sedikit mesti ada yg sama .

    ReplyDelete
  5. ada jugak part ada anak sulung sikit dalam list tu yaya,hehee. kita je yang kenal diri kita kan? :P

    ReplyDelete
  6. anak bongsu! yes yes! geng! sep sikit, haha. takut gelap tu memang kenyataan yang terlebih kenyataan, hihi

    ReplyDelete
  7. amboi kak yaya XD
    hehee. tapi kekadang, ada yg betul jugak. hazy second child. and dia kata perangai pelik sikit. i was like, hrmm.. betullah tu.
    kak yaya, betul ke gelak bebanyak jadi tembam? peh. takut ah nak gelak kalau camni..

    ReplyDelete
  8. Errr part no 6 tuuuuu. Midah syg oeg dgn syarat org tu dah mmg kenal lama. Alaaa tak syg adda ke kak, yela kita ni baru kenal lagi T_T

    Betul lahh. Akak peramah, suka mengusik senanyaaa. Manja? Hahaha manja ehh? *angkat2 kening

    ReplyDelete
  9. Kalau saya, saya tak takut gelap tapi takut dengan benda yang ada dalam gelap tu :S

    ReplyDelete
  10. Sama la kita kak yaya. Hahaha miza ada totaly sama sikit dengan kak yaya. Hihi. Tapi tapi miza ni aihh payah sebab senang jatuh hati kat orang. Brrrr ~ Tapi cepat2 pujuk. Pantang orang caring sikit -_- Geram jugak dengan perangai ni. Haaa

    ReplyDelete
  11. hai awak.. saya minat la kat awak.. hahaha!

    ReplyDelete
  12. Uhuk2.. bila.. nak update batuk*

    ReplyDelete
  13. nini : yaa . kita yg kenal diri kita kan :)kdg2 kita tak sedar jugak sikap kita yg sebenar :)

    zumal : hehe . anak manja sngat . hehe

    cik lisa : yay ! hi-5 :D

    hazy: hehe . tuu laa..

    adda : alololo . akak sygg diaa laa . dh lama2 kenal t bru laa taw ada chemistry x akak dgn adda t . haha

    amy zana : betul tu :D

    mizah : hehehe . hati capat cairrrr ! wee .

    kak zizi: saya minat awak jugak . hahahaha :P

    ibnu ramli: ketandusan idea . hehe . dah update :D

    ReplyDelete
  14. anak bongsu yaya ye rupenye..
    mesti manja kan..erkk..heheee
    aloloo..sensetipp nye die...hehee!

    ReplyDelete