I am anak bongsu .

by - Tuesday, May 27, 2014

assalamualaikum 

betul atau tak semua fakta anak bongsu ni kena dengan yaya atau tak ? so here i will answer from all that fact . hehe

1) senang memaafkan orang :  ye .yaya mudah memaafkan orang tapi susah untuk melupakan sesuatu peristiwa yang terjadi . cakap pasal memaafkan ni . jom baca entry adik zakira afina tentang nak jadi pemaaf . 

2) garang macam harimau : hahaha . macam bukan yaya je . tak pernah laa pulak yaya nak marah orang macam tu sekali . hehe . 

3) gelak tak ingat dunia : yaya memang suka gelak tapi semalam yaya baru jumpa satu fakta punca wajah jadi tembam disebabkan terlalu banyak gelak ==" lepas ni saya serius . haha

4) sensitif , hati lembut : yang ni betul . memang yaya ni cepat sensitif juga , hati lembut juga . kadang2 kalau kena marah yaya nages senyap2 . hehehe . 

5) ramai peminat : perhhh . 19 tahun yaya hidup di dunia ni tak tahu la pula ada ramai peminat . haha . kita bukan retiss pun :P

6) mudah sayang seseorang jika orang itu mengambil berat tentang diri kita : yang ini memang sikap yaya . tapi dengan syarat org tu memang yaya dah kenal lama , so wajib laa seseorang itu disayangi dan dihargai oleh yaya . bukan org yang baru kenal dan tiba2 terus ambil berat pada kita , yang ini yaya hanya hargai . belum untuk disayangi . sebab kadang2 ada orang ambil berat dekat kita sebab "ada udang di sebalik kuey tiaw" =="

7) sukar melupakan orang yg disayang : tambah bila orang tu amat rapat dengan kita . memang susah untuk yaya lupakan :') 

8) tumpuan orang ramai : amboii . fofular jugak anak bongsu ni .HAHA 

9) senyum di bibir walaupun sdg sedih : of course laaa . takkan nak tunjuk sedih setiap masa ... sebab senyum tu dapat meredakan kesedihan kita serba sedikit . walaupun senyum tu dibuat buat kadang2  kan ,sebab tak nak org yg ada dihadapan kita lihat kita sedih ;') senyum itu COMEL :*

10) sentiasa ingat kawan lama : ingat tu ingat . kadang2 ada juga yg tak ingat kitaa . tapi kenangan manis dgn depa tetap menjadi ingatan

11) romantik dan penyayang : hah ! ni tunggu yaya kawin laa . tanya kat suami yaya nanti . romantik ke tak yaya ni ? haha . sikap penyayang tu mesti laa dipupuk daripada sekarang :)

12) manja dan pemurah hati : yaya memang manja ! tapi bukan jenis manja yang bila nak sesuatu benda tu akan dapat . no ! i am not like that . kita dah besar kan . dah boleh berfikir dah . if yaya ada sesuatu yang berkenan di hati tu fikir 2 3 kali sebelum nak beli . yelaa sebab pakai duit mak ayh , tak nak susah kan mak ayah kalau sesuatu brg tu harga nya mahal or something macam tu laa ... tapi ! kalau abg2 yaya yg nak belanja ! on je . haha

13) peramah : memang peramah kalau orang tu betul2 kenal yaya . hehe . peramah itu kena secara ramah bertempat . jangan sampai dalam toilet pun nak kenalan dengan orang sebelah toilet . hahaha . benda lain jawab karang . hehe

14) takut gelap : siapa tak takut gelap wehh ?! 

15) kaki shopping dan melancong : i am not shoppaholic , yaya tak minat shopping barang2 yg tak penting . yaya bershopping selalunya akan beli barang yang betul2 perlu . kena berjimat . barang semua mahal sekarang . melancong ? tengok pada bajet jugak . kalau aku kayaaaaaa tak ape lah , satu dunia yaya travel . hehe

16) suka memasak dan bg org rasa : ye . yaya suka masak dan memang nak tahu sangat apa kata org tentang masakan yaya . selalunya yaya panggil mak dulu rasa masakan yaya . hehe

17) rajin : kalau tak rajin tak kemana ! malas tu ada . tipu kalau tak ada rasa malas :D

18) bila diam tu tanda merajuk : betul la tu . diam tu tanda merajuk dan ingin dipujuk . haha . sometimes pujuk diri sendiri .

19) kalau org minta tolong akan ditolong : inshaAllah . tiada apa apa halangan yaya akan tolong mereka mereka :)

20) senang nak dikejutkan bila tidur : depends laa . kadang2 senang , kadang2 susah .  hehe

habis pun . overall semua ni 90% berkait dengan yaya . selebih nya ada juga yang tak berkait dan tak sama langsung . hehe .. ada tak sesiapa yg sama sikap di atas dengan yaya ? hehe .

You May Also Like

16 Comment