UKCG .

by - Wednesday, April 09, 2014

assalamualaikum :)

Ujian Kelayakan Calon Guru bagi Program Guru Tajaan KPM Ambilan 2014 (UKCG)


Alhamdulilah . tersenarai jugak akhirnya dalam UKCG ni . tahun lepas mohon tak dapat .
ada siapa siapa yang dapat tak UKCG dekat Ipoh ni ? Kalau ada tunjukkan diri anda ! hehe
ni belum tentu dapat lagi ni . ni baru ujian bertulis cik akak oi , kalau lulus ujian bertulis ni baru 
dapat layak ke sesi temuduga , kalau lulus temuduga baru dapat masuk IPG . kena bersaing dengan ramai
calon calon ni . semua hebat hebat belako :D ada siapa siapa dekat sini CIKGU tak ?
boleh share share tips dengan yaya :)
ishh tak taw laa nak prepair baca apa . banyakkan baca pengetahuan am jelaa kot . lain2 ??? 
doakan yaya dapat lulus ujian UKCG ni yee :) 

semakan UKCG dekat sini taw :  http://www.moe.gov.my/

You May Also Like

12 Comment

  1. gudluck ^_^
    mesti boleh dapat tu..hehee
    adik akak pun dapat temuduga ipg jugak..kat kl..jauh beno..hehee

    ReplyDelete
  2. ea kebetulan akk belajar sana,,gud luck dear..kenyit mata sikit kat abg2 yang uji untuk ujian fizikal tu,,

    ReplyDelete
  3. mirza syazwina: Aminn :) hehe . tu la jauhh la pulak . hehe
    Nor Aznida Abu : thanks akak aznida :) erkk . xmau ahh kenyit mata kat depa . haha

    ReplyDelete
  4. tahniah kak!!!!! teruskan usaha akak!!! kite ingt akak sama baya kite hehehe

    ReplyDelete
  5. kak yaya. rasa nak menjerit. tempat kita sama. course lain. masa lain.
    yang penting tuuuu. tempat sama. aghhhhhhhhh! takda rezeki nak jumpa =3

    wish you all the best kak <3

    ReplyDelete
  6. syazwani yazid: hehe . akak 19 dah dikk . hehe . inshaAllah . i try my best :) thanks dear :)

    Nurulee: hehe . akak pun rasa nak jerit .. tak ade rezeki sygg . kalau sama dpt dah jumpa adkk ee ni :) u too dear all the best <3

    ReplyDelete
  7. waaa..good luck akak..adik tnggu upu ni..doakn tw..hehehee..

    ReplyDelete
  8. Goodluck ya akak ^^ .
    Teruskan usaha :D mesti boleh dapat :)

    ReplyDelete
  9. alia azman: thanks dik :) inshaAllah :) ada rezeki tuu :)
    ain nafisha: thanks dear :) inshaAllah :)

    ReplyDelete
  10. hee good luck akak utk ukcg. dapat jugak tapi jauh di timur hehe :D may Allah ease everything ye!

    ReplyDelete
  11. kakkk, goodluck. ish terasa debor kann nak hadap ukcg ni. aishhh, all the best kak :D

    ReplyDelete