The day UKCG 14.4.2014

by - Tuesday, April 15, 2014

assalamualaikum :)

alhamdulillah . everything was going very very very clear ! semalam gerak dari rumah pukul 9 lebih 
macam tu then sampai IPG Kampus Ipoh dalam 10.30 lebih macam tu . tak terus masuk ipg tu.
pergi makan dulu . hua hua . lapaq bak hang . kedai pak cik ni betul betul depan pintu masuk ipg tu .
sambil sambil makan tengok laa 4 5 6 buah kereta sekali masuk bawak anak anak yang nak ambil UKCG .
first impression "ramaiiiinyeeeeeee" , yaya cakap dekat akak yaya "uu im scared la kak" haha

selesai makan straight terus pergi masuk ipg tu . akak aku cakap "kecik kecik je bakal cikgu" hehe
then tepat pukul 11.30 semua masuk dewan . cehhh . yaya orang kedua first masuk dewan , tu diaaaa
pergi ambil tempat depan sekali nuuuu . hua hua . payah sangat kan . yaya tengok yang lain lain tu 
teragak agak nak masuk . kita pun jalan lah dulu peduli kan orang lain . 

First ujian : ujian bertulis . bahagian A 135 soalan , bahagian B 60 soalan . soalan memang senang . use your mind only to answer all the question . betul ! tak tipu ! dijamin boleh jawab dalam masa 45 minit . tapi yaya dapat siap dalam masa 30 minit . berbaki 15 minit tu , yaya buat buat la tengok kertas . bukak tutup kertas . hehe

second ujian . Ujian Kecergasan Fizikal . paling letih . tapi best :D semua ada 5 stesen . ada ukur tinggi dan ambil berat badan , sit up , lompat kuandran , kalis sisi dan last skali larian ulang alik ikut bunyi beep .
hoii sakit kaki , nampak sangat tak pernah bersenam macam tu .haha . nasib semua jurulatih dan abg2 akak2 senior tu ramah ramah . tak laa cuak sangat . cumaa letih sangat . adess .

lastly , yaya dapat pengalaman baru dapat kawan baru . hehe . paling best bila jumpa kawan yang 
dapat satu krusus dengan yaya (bimbingan dan kaunseling)  . and dapat sembang2 dengan adik2 dengan kawan2 lain . macam2 pengalaman dapat :) selesai first step . doakan yaya untuk step ke interview pula :) aaminn .

to all UKCG's candidate : all the best yaa :) all the best untuk adik2 geng #blogger adikk ee , adik adda , adik syura and the others :) do it well ok my dear adik2 comel :*

You May Also Like

9 Comment