The day UKCG 14.4.2014

by - Tuesday, April 15, 2014
assalamualaikum :)

alhamdulillah . everything was going very very very clear ! semalam gerak dari rumah pukul 9 lebih 
macam tu then sampai IPG Kampus Ipoh dalam 10.30 lebih macam tu . tak terus masuk ipg tu.
pergi makan dulu . hua hua . lapaq bak hang . kedai pak cik ni betul betul depan pintu masuk ipg tu .
sambil sambil makan tengok laa 4 5 6 buah kereta sekali masuk bawak anak anak yang nak ambil UKCG .
first impression "ramaiiiinyeeeeeee" , yaya cakap dekat akak yaya "uu im scared la kak" haha

selesai makan straight terus pergi masuk ipg tu . akak aku cakap "kecik kecik je bakal cikgu" hehe
then tepat pukul 11.30 semua masuk dewan . cehhh . yaya orang kedua first masuk dewan , tu diaaaa
pergi ambil tempat depan sekali nuuuu . hua hua . payah sangat kan . yaya tengok yang lain lain tu 
teragak agak nak masuk . kita pun jalan lah dulu peduli kan orang lain . 

First ujian : ujian bertulis . bahagian A 135 soalan , bahagian B 60 soalan . soalan memang senang . use your mind only to answer all the question . betul ! tak tipu ! dijamin boleh jawab dalam masa 45 minit . tapi yaya dapat siap dalam masa 30 minit . berbaki 15 minit tu , yaya buat buat la tengok kertas . bukak tutup kertas . hehe

second ujian . Ujian Kecergasan Fizikal . paling letih . tapi best :D semua ada 5 stesen . ada ukur tinggi dan ambil berat badan , sit up , lompat kuandran , kalis sisi dan last skali larian ulang alik ikut bunyi beep .
hoii sakit kaki , nampak sangat tak pernah bersenam macam tu .haha . nasib semua jurulatih dan abg2 akak2 senior tu ramah ramah . tak laa cuak sangat . cumaa letih sangat . adess .

lastly , yaya dapat pengalaman baru dapat kawan baru . hehe . paling best bila jumpa kawan yang 
dapat satu krusus dengan yaya (bimbingan dan kaunseling)  . and dapat sembang2 dengan adik2 dengan kawan2 lain . macam2 pengalaman dapat :) selesai first step . doakan yaya untuk step ke interview pula :) aaminn .

to all UKCG's candidate : all the best yaa :) all the best untuk adik2 geng #blogger adikk ee , adik adda , adik syura and the others :) do it well ok my dear adik2 comel :*

You May Also Like

9 Comment

  1. hahahahaha, mesti ponat letih baqhang. and akak nampak confident masuk dewan tu. semangat, org kedua lagi. haha insyaAllah dipermudahkan untuk next interview, uishh cemana ni, fitness kelaut ni kak. haha, thankyou doakan adik 'adda' ni. hihi :D

    ReplyDelete
  2. Nurul Syahada: haha memang bakhang . lenaa tidoo. hehe . kena confidennt dik . kalau x confident ketaq akak pegang pensel . hehe . aminn aminn . inshaAllah you can syg :)sesama adik "adda" . haha

    ReplyDelete
  3. ecah punya turn esok.. thanks for sharingg .. hehe,, takut lah pulak -.-''

    ReplyDelete
  4. Woah best nyeee. ada senaman ke? bab senaman mmg bagi sha leceh -_- haha. anyway,good luck akak ^^

    ReplyDelete
  5. ecah : goodluck sayang :*
    tashira : thanks dear :*

    ReplyDelete
  6. thanks for sharing akak. hahaha. confirm penat ni TT___TT

    ReplyDelete
  7. semoga menjadi cikgu kaunseling yang tak garang hehe :D

    ReplyDelete
  8. amir khalis : hehehe . inshaAllah :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete