Dulu budak , sekarang dewasa

by - Monday, April 21, 2014
assalamualaikum :)
 
dulu  budak , sekarang dewasa . means dewasa = ada sifat kematangannya walaupun sikit . hihi
actually, yaya nak cerita masa first first yaya sign up buat blog ni . yaya buat blog ni masa yaya form 3 ,bulan disember . first entry yaya is about me , is all about who is yaya . dulu yaya tak pakai nick name yaya . yaya pakai nickname lieya kamaliya tapi sekarang tak pakai nickname lieya kamaliya atas sebab ada alien yang fake jadi diri yaya . fahamkan ?! hihi .

masa zaman yaya budak mentah dulu yaya suka sangat update entry macam ni :

" aip . cehat ke kowg semuew , rini aq nuck update pasal aq sniri  . . bla bla bla  bla . owkey lew , campai cni jew" 

perhh . tak sangka dulu yaya macam tu . haha . banyak "w" , yaya yang baca balik entry yaya dulu2 pun rasa eiiiiiyuwwwwww . gedik sangat entry yaya dulu . nampak tak matured . disebabkan terlalu menyampah baca entry entry yaya yang dulu dulu tu , yaya delete forever . haha . nanti korang yang baca pun bertambah tambah eeeeeeiiiiiiiiyuuuuuwwww .

dan , masa yaya dah masuk sweet 17teen , sikit sikit yaya ubah cara yaya menaip dekat blog ,yaya always buat research how to do the better entry in our blog . kebanyakkan blogger profesional berkataaa !!! " kita kena tulis @ menaip dengan perkataan yang penuh , jangan terlalu banyak short form yang annoying " .. kan ! betul tak apa yaya kata ni ? 
fikir balik , betul laa  . sebab kalau entry kita terlalu banyak short form yang mengarut yang sampai orang tak boleh faham , orang takkan mahu datang blog korang lagi plus mestiada orang yag ketawa bila baca tulisan kita yang tak berapa dewasa tu . cehhhh . hihi . fikir balik .. pembaca kita terdiri daripada pelbagai lapisan umur dan bangsa kan . belum tentu di antara yang baca blog kita tu faham ke tidak ayat short form kita . kan ?! *sikit sikit short form tak pe laa . jangan shortform sampai orang cakap "tak waras" betul . * hehehe 

disebabkan yaya baca entry yaya yang lama lama dulu laa membuatkan yaya nak update entry ni . ye laa dulu yaya budak lagi , terikut dengan zaman budak budak yang suka taip double "w" plus yang suka mengubah ubah perkataan macam ni "aku jadi aq" , "okay jadi owwwkeyyy" dan yang sama waktu dengannya . dan sekarang yaya pun dah dewasa means dah ada sifat matang tu baru sedar "kau yaya sangat annoying tulis macam tu , baca sendiri entry yang aku taip pun aku gelak sorang sorang" * hahaha . sebab dulu yaya budak lagi ! hehe

"dulu budak , sekarang dewasa" 

p/s : mohon jangan ada sesiapa terasa .  hehe

You May Also Like

20 Comment

  1. anis pon tgh improve kan diri.. dulu2 suke mengarut..hihihi..

    ReplyDelete
  2. amboi bahasa dia.. kemain.. hehe

    ReplyDelete
  3. wempitzzz nya kak yaya dulu. amboi. hehe =D

    ReplyDelete
  4. Anizz Annisa : hehe . biasala tu . permulaan memang suka mengarut . hehe

    zamani abe : hehehehe :D

    ee: well , rempit comel . haha :D

    ReplyDelete
  5. Ayat wempitttttzz eh dulu. Rock akak sorang ni. Hihi

    ReplyDelete
  6. Hahaha. Agreed. Dah macam bahasa alien pulak kalau eWwwww byk sgt. Kihkihkih

    ReplyDelete
  7. adda: hahaha . dulu laa wempitzz . haha

    YanaAbell: kan . macam bahasa Alien sungguh . haha

    ReplyDelete
  8. haha..sama la..tapi skrang ni pun tak matang lg rasanya sye ni,hehe

    ReplyDelete
  9. kak yayaaa kelakar haha eyuuwwwww haha. zaman dulu kak zaman kanak-kanak ribena laa katekan :D

    ReplyDelete
  10. nini : haha . pengalaman mematangkan kita . cehh :D yaya pun xlaa matang sepenuhnyaa , ada lg perangai budak2 ni . haha

    zakira: hua hua . kalau baca entry akak yg dulu2 lg la zakira gelakk . nasib akak dah padam , haha

    ReplyDelete
  11. haha...samalahh entri dulu2 masa mula2 sign up pun macam ape dah..tapi sekarang bila dah grown up ni dah mulaa tukar gaya menulis biar kasik matang sikit baru syokk nak baca kann hihi :P

    ReplyDelete
  12. zz pun kalay tgok blik entry dlu pun malu..haha..suka sgt tulis huruf besar kecik..hadoi..

    ReplyDelete
  13. Dulu syira marah kat kawan pun tulis kat blog. whatthefish.haha tapi tak padam pun. kenangan. baca balik gelak 5jam haha. nice to know you yaya :)

    ReplyDelete
  14. Bila baca entri kak yaya ni kan kan yaa miza pun sama. Wuuu. Tapi tak tahu la nak delete atau tak. Macam sayang. Macam nak jadikan kenangan. Tapi memang akan terasa euiwwwww gediknya. Hahahaha -___- Pendapat akak ? Hee InsyaAllah miza datang balik tengok jawapan akak :D muehehe

    ReplyDelete
  15. nasihah :betul . baru ada feel nak membaca .:D

    zz : huruh besar kecik tu duluu . letihh laa nak tukar huruf besar kecik . haha :D

    sharifah syahirah: haha .baca balik entry lama yaya yg mcm tu yaya gelak yaya padam . haha . nice to know you too :D

    miza :hahaha . terpulang pada miza . akak delete sebab akak xsngup baca dah . berbelit lidah nak sebut . haha .

    ReplyDelete
  16. hahaha. dah banyak dah entry yg dulu didelete sbb mnyampah sangat bila baca balik lagipun maluuuuuu >.<

    ReplyDelete
  17. hahahaha. serius betul kak yaya :) bila baca balik post yg terdahulu mmg mcam budak2 , sama la kita. so sekarang nie tengah up-kan skill penulisan sedikit demi sedikit :D
    keep it up !

    ReplyDelete
  18. hahaha samalah Fisha pun first time pun merempitz jugak. Dah delete dah semua post lama-lama dulu tapi rasa menyesal lah pulak.

    ReplyDelete
  19. entry kak miza masa mula2 dulu pun ntah pape,sangat tak matang langsung..bahaaa..diri sendiri pun malu nak bce balik..hahaa

    ReplyDelete
  20. haha dlu banyak mengarut je lebih. tk snggup nk tgk entry yg lama. Maluu haha

    ReplyDelete