Dulu budak , sekarang dewasa

by - Monday, April 21, 2014

assalamualaikum :)
 
dulu  budak , sekarang dewasa . means dewasa = ada sifat kematangannya walaupun sikit . hihi
actually, yaya nak cerita masa first first yaya sign up buat blog ni . yaya buat blog ni masa yaya form 3 ,bulan disember . first entry yaya is about me , is all about who is yaya . dulu yaya tak pakai nick name yaya . yaya pakai nickname lieya kamaliya tapi sekarang tak pakai nickname lieya kamaliya atas sebab ada alien yang fake jadi diri yaya . fahamkan ?! hihi .

masa zaman yaya budak mentah dulu yaya suka sangat update entry macam ni :

" aip . cehat ke kowg semuew , rini aq nuck update pasal aq sniri  . . bla bla bla  bla . owkey lew , campai cni jew" 

perhh . tak sangka dulu yaya macam tu . haha . banyak "w" , yaya yang baca balik entry yaya dulu2 pun rasa eiiiiiyuwwwwww . gedik sangat entry yaya dulu . nampak tak matured . disebabkan terlalu menyampah baca entry entry yaya yang dulu dulu tu , yaya delete forever . haha . nanti korang yang baca pun bertambah tambah eeeeeeiiiiiiiiyuuuuuwwww .

dan , masa yaya dah masuk sweet 17teen , sikit sikit yaya ubah cara yaya menaip dekat blog ,yaya always buat research how to do the better entry in our blog . kebanyakkan blogger profesional berkataaa !!! " kita kena tulis @ menaip dengan perkataan yang penuh , jangan terlalu banyak short form yang annoying " .. kan ! betul tak apa yaya kata ni ? 
fikir balik , betul laa  . sebab kalau entry kita terlalu banyak short form yang mengarut yang sampai orang tak boleh faham , orang takkan mahu datang blog korang lagi plus mestiada orang yag ketawa bila baca tulisan kita yang tak berapa dewasa tu . cehhhh . hihi . fikir balik .. pembaca kita terdiri daripada pelbagai lapisan umur dan bangsa kan . belum tentu di antara yang baca blog kita tu faham ke tidak ayat short form kita . kan ?! *sikit sikit short form tak pe laa . jangan shortform sampai orang cakap "tak waras" betul . * hehehe 

disebabkan yaya baca entry yaya yang lama lama dulu laa membuatkan yaya nak update entry ni . ye laa dulu yaya budak lagi , terikut dengan zaman budak budak yang suka taip double "w" plus yang suka mengubah ubah perkataan macam ni "aku jadi aq" , "okay jadi owwwkeyyy" dan yang sama waktu dengannya . dan sekarang yaya pun dah dewasa means dah ada sifat matang tu baru sedar "kau yaya sangat annoying tulis macam tu , baca sendiri entry yang aku taip pun aku gelak sorang sorang" * hahaha . sebab dulu yaya budak lagi ! hehe

"dulu budak , sekarang dewasa" 

p/s : mohon jangan ada sesiapa terasa .  hehe

You May Also Like

20 Comment