bila dah jadi student ..

by - Thursday, April 17, 2014

assalamualaikum .

bangun bangun tidur dapat ilham nak update blog . macam ni lah bila duduk dekat rumah bersama mak bapak kakak tercinta .. totally heaven :) siapa sini bergelar student u , kolej , atau student yang duduk kat asrama atau bekas bekas student ? mana mana mana ?!  okay nampak dah . haiii ! hehe . 

sumber : google

untuk pengetahuan korang kat sini, yaya sekarang bukan bergelar student tapi bekas student yang pernah belajar dekat uitm kedah dalam masa 2bulan dan yaya terpaksa berhenti demi kesihatan yaya .. jangan tanya yaya sakit ape taw . tuu peribadi yaya :) tak ada rezeki untuk tamatkan sem1 . tak apa , Allah tahu yang terbaik untuk yaya :) belajar ni bila bila pun boleh . biarlah kawan yang sebaya kita dah nak masuk sem 2 dan sem 3 tapi kita still tak masuk belajar lg , itu rezeki mereka . Allah know the best :) keep strong yaya :')

actually , yaya nak share sikit lumrah "bila dah jadi student" , even pengalaman yaya masuk u hanya 2bulan tapi alhamdulilah , macam2 pengalaman manis pahit yaya lalui :) 
antara lumrah seorang student yang yaya lalui :
  • yaya tak sempat nak update blog tak sempat blog walking , sebab busy assignment , test , .. dan keletihan -,- 
  • yaya akan rotate baju yang sama pergi kelas even bawak banyak baju sebab yaya rasa baju tu jugak selesa pergi kelas 
  • automatik bila dah duduk asrama yaya jadi rajin , basuh kain cuci tangan , kadang2 je cuci pakai mesin . rajin kan cuci pakai tangan ? haha 
  • yaya jadi kuat makan , org kata duduk jauh dari family makin lama makin kurus , ni yaya duduk merantau makin lama makin berisi . haha . 
  • ni satu lg yaya rasa bukan yaya sorang je rasa , yang lain pun rasa this feel .. "bila dah duduk jauh2 , sure2 homesick , rindu rumah rindu mak bapak dan sekalian2" - "bila dah cuti sem, duduk lama dekat rumah , ohhh bilaa nak habis cuti ni , tak taw nak buat apa" - kan kan kan , macam tu korang rasa kan ?! *tapi yaya suka duduk rumah , jalan2 pun suka jugak . hihi
  • wajib akan jumpa kawan yang macam %#^@&#*&#%  . faham kan ? stress jumpa kawan macam ni 
  • wajib jugak korang akan jumpa kawan yang betul2 ambil berat dekat korang :)
  • wajib akan dapat class dalam satu hari yang full dari pagi - petang , malam pun ada
  • wajib dapat assignment yang berlambak , . 
  • wajib akan nages waktu first day . T.T *yaya nages jugak , nages senyap2 waktu nak tidur . hihi
actually terlalu banyak sebenar nya "bila dah jadi student" yang duduk jauh dengan family kan ? tuu sikit je yaya habaq mai kat hampa . anyone yang nak share experience korang , mai share dengan yaya mehh :)

You May Also Like

31 Comment