Segmen : Saya Blogger Negeri .......

by - Monday, January 07, 2013

assalamualaikum
-7 January 2013 -


okay . hari ni , dalam yaya demam2 yaya join segmen dari FizGraphic . ( ehe )

yaya ni blogger dari PERAK DARUL RIDZUAN , . 
yaya memang lahir pon dekat perak , dan membesar pon dekat perak .
yaya memang pure loghat perak tu tak laa sangat tapi ada laa slank2 perak tu .
kalau korang nak dengar loghat Perak yang memang pure sesangat area BOTA ,
BOTA memang loghat perak diorang sangat2 pekat ~ 
temapat2 menarik , especially Pangkor tambun , bukit larut . dan lain2 lah . 
pangkor tu tempat kelahiran ayah yaya , mak yaya pon orang perak  tapi
tok nenek belah ayah yaya asal KEDAH , kalau korang nak taw ayah yaya memang tak ade 
loghat perak , ayah more to loghat kedah :) hehe

ni serba sikt cara orang Perak cakap : ayor (air) , bior (biar) , awok ( saya ) , teman (saya ), engko ( kau )
ahter , kalau kome nak belajor lagi loghat perok , moh belajor kat website ni "MOH BELAJO LOGHAT PERAK" , ahter kawin je dengan oghang perok . kan senang , belajo loghat perok . 
( haha , sudah2 )

kalau nak diikutkan , memang panjang lebar yaya nak story . hehe . btw
mana2 org perak ke kedah ke , tglkan comment korang kat entry yaya .
kita kenal eratkan silaturahim antara BLOGGER2 .
wassalam ^^

yaya tag dekat : kak yien




You May Also Like

32 Comment

  1. tq jejalan blog kite....
    done follow u..:)

    eh, same la...ayah pon asal kedah gak tp menatap kt teluk intan, pastu xtao cakap perak lgsung...same je cam anak die :P

    dont forget tu follow me :)

    ReplyDelete
  2. yaya follow awak suda :)

    hehe , bese laa tuu .. :)

    ReplyDelete
  3. naik bas dri klantan ke mari :)
    done follow sini,
    hit me back :)

    ReplyDelete
  4. dah follow sini .
    dari segmen yang sama.
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  5. kunjungan balas... dah folow yaya....

    akak ni asal kedah, dapat kerja kat teluk intan, then kahwin dgn org chenderong balai now kerja kat tapah....

    ReplyDelete
  6. saye org teganu

    dari segmen yang same

    dtg lar jenguk and follow

    http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    btw , nice Blog :]

    ReplyDelete
  7. salam kunjugan dari blogger perak.. :)

    kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  8. teman nak blajo loghat perok laa tp teman tak berapa nak reti hehe salam perkenalan :D done follow awak :)


    http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  9. yaya done follow awak2 yang comment ni :)

    ReplyDelete
  10. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di malam hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & FOLLOW sekali` ;-)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  11. yong dri perok
    naik baseka ke sana sini
    meh terjah tmpt yong

    http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  12. jalan dari Terengganu! Teringin nak g Menara Condong. :D. Done follow.
    http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  13. singgah dari Labuan~ ^^
    done follow. =)

    ReplyDelete
  14. salam alaik :) blogger perak terjah blog nie :)nice blog ^_^
    jgn segan2 jemput singgah blog sye ^_^

    http://tentangid0paq.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
  16. Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

    http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  17. salam... deno terbang dari terengganu datang sini..... dari segmen yg sama.. jom! :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  18. salam kenal, cyda dtg follow dr segmen yg sama :D

    ReplyDelete
  19. Salam sejahtera. sy dtg dr segmen yang sm. salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  20. ASSALAMMUALAIKUM , budak kedah mai terjah blog ampa ! terjah la balik nowh :)
    http://dearbudakjahat.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  21. Dari Ngeri sembilan datang ke Perak , Harap Perak sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  22. Hai !jom join ga gempak ni!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  23. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  24. dtg melawat dari kedah.. suka blog kome..hehe.. moh la mlawat sini plak..
    http://cikawanputih.blogspot.com/2013/01/saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  25. salam kenal..
    i follow dari segmen yang sama.

    jemput singgah blog ciksu

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    dari kedah :D

    ReplyDelete
  26. dari segmen yang sama dan dari negeri yang sama ! done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html . salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  27. hi.. yeen dari segmen yg sama
    jom terjah ke nogori plk hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  28. dtg dri segmen sama..slmt berkenalan...^__^

    http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  29. Follower awak ke 293 :)

    Salam tuan blog :D Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


    http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  30. dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  31. salam singgah... salam muhibbah.... salam kenal......

    ReplyDelete