KASIH SAYANG SEORANG BAPA :")

by - Sunday, June 17, 2012

“ Kasih seorang bapa “
Ok , walaupun masa yaya bayi dan masa yaya xkenal dunia ni lagi yaya yakin BAPAK yaya menjaga yaya seperti “menatang minyak yg penuh” begitu jugak dengan MAK . kan ?
Masa yaya mula nak berjinak jinak dengan dunia ni , BAPAK yaya sentiasa ada di samping yaya , kalau korang nak taw BAPAK yaya garang woo ! tak caye , sebab korang xpenah Nampak . hehe .
Yaya ingat satu peristiwa , BAPAK yaya ajar yaya naik basikal , hehe . lawak pon ada .
Masa yaya darjah satu ! kalau korang nak taw . yaya ni takut nak masuk kelas woo , menanges2 . haha .bese laa kan , (kantoi suda) .. nak taw takk BAPAK yaya masa tu da fed up dengan yaya sebab yaya degil gila nak balik rumah xnak masuk kelas sampai BAPAK yaya kata “tarok masok dalam longkang baru taw” … hehe .
Kesimpulannya :  mak yaya dengan akak yaya teman pergi sekola smpi drjah 2 jer ~ hehe … (ahh ! gelakk ar tuu )
BAPAK yaya sentiasa hantar yaya pegi sekolah naik motor ex5 start sekolah rendah lagi sampai lhaa aku form 5 ni , BAPAK jugak hantar . sekolah menengah ni dekat jer dengan rumah yaya tapi kawasan perumahan yaya banyak DOG ! erghh ~ untuk pengetahuan yaya tak pernah naik bas sekolah pergi sekolah . ngee :D
BAPAK yaya sanggup beli kan makanan yang yaya nak , serius TERHARU , yaya ni suka makan roti , BAPAK yaya suka beli roti kat yaya . sedappp woo
Korang pernah sakit , tak kesah lahh demam ke pe ke , satu peristiwa yang tak akan yaya lupa kan .. yaya terlalu sayangkan BAPAK MAK yayaa …..kisahnya : tahun ni tahun 2012 , yaya sakit terok . luka dalam perot belah kiri , memang sakit sgt hanya Allah yang tahu macam mana yaya rasa …. Masa ni lahh yaya rasa bersalah sebab da menyusahkann BAPAK MAK yaya … betapa BESARNYA PENGORBANAN BAPAK MAK YAYA ,,,, seminggu lebih yaya keluar masok hospital , BAPAK MAK yaya lah bersusah payah jaga yaya , cari teksi nak bawak yaya pergi hospital . tapi masih lagi yaya tak sehat , BAPAK cadangkan bawk jumpa pakar , YA ALLAH , yaya dah banyak menyusahkan BAPAK MAK yaya ,,,, doctor pakar ? korang taw kan pakr ni mahal ,,, one again BAPAK MAK yaya keluarkan duit untuk ubatkan yaya …… sampaikan BAPAK tak tidor malam jaga yaya masa sakit , tak cukup tidor tak selera makan sebab YAYA ,,, macam tu jugak dengan MAK …lastly , BAPAK yaya cadang bawak berubat dekat HAJI DIN , alhamdulilah lepas dari tu ALLAH sembuhkan yaya ,tapi yaya tak sembuh sepenuhnya , yaya masih ada rasa sakit dekat perot ni .. yaya reda sebab ALLAH nak uji kesabaran yaya . lagipon ALLAH suka org yang SABAR . yaya tak akan putus berdoa
Dannnn ….. apa yang yaya tahu . kasih saying seorang BAPA terlalu mendalam walaupun ada istilah mengatakan lelaki ini ego . Ye , tapi disebalik keegoaan itu seorang bapa tetap akan sentiasa menyanyangi  anak nya …..malah . insan bergelar bapa ini sebenarnya mereka tak ego Cuma mereka tak tunjukkan jasih sayang di hadapan kita tapi hati mereka sapa yang tahu hanya ALLAH yg MAHA ESA :”) .
YA ALLAH , yaya memohon berikanlahh kesihatan kepada BAPAK yaya , berikan lah rezeki kepada BAPAK yaya , kesabaran , kekuatan iman kepada BAPAK yaya …..

Yaya tak taw kata ape dahh , tapi pengorbanan BAPA terlalu besar sampaikan kita tak dapat balasnya ….. begitu juga dengan seorang  insan bergelar IBU ,,,
YAYA SAYANG BAPAK MAK YAYA
    

You May Also Like

0 Comment