berketiak ular ? ?

by - Saturday, March 03, 2012

assalamualaikum :)

rasa rasa ular ada ketiak ? ( heh . annoying lhaa ular ada ketiak ) hehe
first time aku tengok dua patah perkataan ni . nak je aku belek belek ular tu ada ketiak ke ? hehe
al kisahnya . aku baca buku karangan , n then garis lhaa peribahasa n 
ungkapan menarik dalam karangan tuu .
tut tut tut jumpa berketiak ular ! ( seriuouss lieee aku gelak dan tak leh fokus baca )
hahaha . kebetulan pulak hari ni skolah , aku cepat cepat tanya cikgu bm aku a.k.a CIKGU LAU .
cikgu kata tuu PERIBAHASA LAMA yang diguna dalam karangan .
so , cikgu pon cari meaning dia tapi tak jumpa .. aku lagi laa tak jumpa means die ape .
so , before aku angkat kaki angkat beg balik uma . cikgu kasi taw maksud die . 
maksud nya " PERCAKAPAN YANG PANJANG LEBAR " 
akhirnya . terjawab tanda soal dalan otak aku .
lepas ni kalau ada membe kome yang non stop pot pet lebar-2 . cakap kat die " ketiak ular" hehe 

hee . wasalamm :)

You May Also Like

4 Comment

  1. hehe...agak kelakar...yien x pnh dgr jugak perkataan tu.... :)

    ReplyDelete
  2. hehe . taw tak pe . agak sengal pon ade ketiak ular . hehe

    ReplyDelete
  3. haha..kak dada pun tak penah dgr la yah..hehe.
    contoh ayat: saya seorang yg berketiak ular. hehe

    ReplyDelete
  4. hehehe , bole lhaa aja peribahas baru dekat budk2 tusen kak dada . hehe

    ReplyDelete