4 subject yg mengancam ? mengancam ke ? hehe

by - Wednesday, December 14, 2011

assalamualaikum .
yeah . entry kali ni nak mintak opinion dari uOllss semua .
bole bole bole takkkkk ? heee #btmukasimpatini#
okay , kepada sesiapa yang ex student sains tulen or yang penah belaja subject yang akan ku senaraikan ni 
bole lhaa share share sikit mengancam ke taak subject ni . hehe 
antaranya : 
CHEMISTRY , BIOLOGY , PHYSICS , ADD MATHS
subject-2 ni laa yang aku kata mengancam . hehe . 
tapi aku akan pilih subject yg aku suke dulu , yg paling mengancam pilihan last aku ! 

bagi aku lhaa , the most subject yang aku minat dari empatt-2 ni is CHEMISTRY
nak taw sebab ape , aku sukaa lhaa subject ni , aku suka dengan setiap chapter yang aku belaja dalam chemistry n bercita cita nak ambil bidang kimia bila dapat melanjut kan pelajaran dekat U 
yes memang betol subject ni susah n mengancam otak #haha , actly , jadi mengancam sebab tak study , rite ?
aku suka dengan senarai senarai nama compound nya . dan berbagailagi lhaaa kan . hanya 
yang minat chemistry akan taw mcam mana aku minat . even aku tak pena dapat A untuk chemstry , aku tatap nak bg dapat A . wlpon selalu dapat gred C . hehe #kantoi . tp usaha tangga kejayaan :)

seterusnya , pilihan kedua aku ADD MATHS , actly , subject ni laa ramai orang pecah otak . haha
untuk aku , memang susa pon . tapi aku suka subject kira kira dari membaca . haha . tah sejak bile tah ..
dulu suka membaca , skarang bertuka mood suka mengira . hehe . paling menyedihkan , time exam. rasa nak nages bile buat exam add maths , tak cukop masa , tu memang mengancam aku !!! bole tak buat 4 jam utk exam :) haha 

BIOLOGY , awal tahun aku memang gila bio , tapi now berubah bhaii , chemistry jadi penambat hati aku.
bio ni chap mula mula aku suka . ehehe . banyak kena baca ! . kau ada? hehe
tak nak komen banyak banyak pasal bio , membe membe aku taw mcm mana aku tiba tiba 
kurang minat pada bio :) hee

subject yang tak penah aku dapat gred C < B apatah lagi A . PHYSICS  
 hee . yeah . subject ni betul betul buat otak aku mengancam dan terancam . HAHA sengal liaa nie
aku ni lambat pick up bila study n belaja fizik . slow akuu time subject ni .. hee . da macam-2 latihan 
buku , formula aku study . but still same ... tak pe laa . lia takkan putus asa . i will try my best !

bg liaa lha kan , tak kesa subject tu susa or what , sebab mana ade semue bende kite buat tu senang kan,
terpulang pade diri sendiri okay , yg lia taw lia nak more focus next yeeaa utk SPM lia :)
pray 2 Allah always is important , jangan tinggal amal ibadat kita kan :)
! apa mcam uOllss sangup ke baca panjang lebar ni . hehe . 
just nak opinion korang masa korang belaja subject-2 ni , kalau ade tips belaja share jugak k  .
sudi kan lhaa bg opinion uOlss ..
wassalam ^^

You May Also Like

9 Comment