4 subject yg mengancam ? mengancam ke ? hehe

by - Wednesday, December 14, 2011
assalamualaikum .
yeah . entry kali ni nak mintak opinion dari uOllss semua .
bole bole bole takkkkk ? heee #btmukasimpatini#
okay , kepada sesiapa yang ex student sains tulen or yang penah belaja subject yang akan ku senaraikan ni 
bole lhaa share share sikit mengancam ke taak subject ni . hehe 
antaranya : 
CHEMISTRY , BIOLOGY , PHYSICS , ADD MATHS
subject-2 ni laa yang aku kata mengancam . hehe . 
tapi aku akan pilih subject yg aku suke dulu , yg paling mengancam pilihan last aku ! 

bagi aku lhaa , the most subject yang aku minat dari empatt-2 ni is CHEMISTRY
nak taw sebab ape , aku sukaa lhaa subject ni , aku suka dengan setiap chapter yang aku belaja dalam chemistry n bercita cita nak ambil bidang kimia bila dapat melanjut kan pelajaran dekat U 
yes memang betol subject ni susah n mengancam otak #haha , actly , jadi mengancam sebab tak study , rite ?
aku suka dengan senarai senarai nama compound nya . dan berbagailagi lhaaa kan . hanya 
yang minat chemistry akan taw mcam mana aku minat . even aku tak pena dapat A untuk chemstry , aku tatap nak bg dapat A . wlpon selalu dapat gred C . hehe #kantoi . tp usaha tangga kejayaan :)

seterusnya , pilihan kedua aku ADD MATHS , actly , subject ni laa ramai orang pecah otak . haha
untuk aku , memang susa pon . tapi aku suka subject kira kira dari membaca . haha . tah sejak bile tah ..
dulu suka membaca , skarang bertuka mood suka mengira . hehe . paling menyedihkan , time exam. rasa nak nages bile buat exam add maths , tak cukop masa , tu memang mengancam aku !!! bole tak buat 4 jam utk exam :) haha 

BIOLOGY , awal tahun aku memang gila bio , tapi now berubah bhaii , chemistry jadi penambat hati aku.
bio ni chap mula mula aku suka . ehehe . banyak kena baca ! . kau ada? hehe
tak nak komen banyak banyak pasal bio , membe membe aku taw mcm mana aku tiba tiba 
kurang minat pada bio :) hee

subject yang tak penah aku dapat gred C < B apatah lagi A . PHYSICS  
 hee . yeah . subject ni betul betul buat otak aku mengancam dan terancam . HAHA sengal liaa nie
aku ni lambat pick up bila study n belaja fizik . slow akuu time subject ni .. hee . da macam-2 latihan 
buku , formula aku study . but still same ... tak pe laa . lia takkan putus asa . i will try my best !

bg liaa lha kan , tak kesa subject tu susa or what , sebab mana ade semue bende kite buat tu senang kan,
terpulang pade diri sendiri okay , yg lia taw lia nak more focus next yeeaa utk SPM lia :)
pray 2 Allah always is important , jangan tinggal amal ibadat kita kan :)
! apa mcam uOllss sangup ke baca panjang lebar ni . hehe . 
just nak opinion korang masa korang belaja subject-2 ni , kalau ade tips belaja share jugak k  .
sudi kan lhaa bg opinion uOlss ..
wassalam ^^

You May Also Like

9 Comment

  1. erk... mengancam erk? haha... ayt xleh blah.. haha...
    pendpt saye anda sharus la stdy slalu..
    dan xde le ingt abe mu saje.. ha...
    :)

    ReplyDelete
  2. @Zyla Nuxy haha . kau , aq memg slalu stdy , cume kan aq slow nak faham . hee .. tambh2 fiziik !!

    ReplyDelete
  3. Oh, mengancam ya kak? Takut nih, tahun depan dah start belajar subjek subjek tuh. :P

    Akak still English kan? Kitorang tahun ni dah BM. =='

    ReplyDelete
  4. @Iera Afzuadoii , sian adek . hee ni bukan nak menaktkn korg , tappi ni memg dilema dak kelas sn . hehe . yap eng lgg .. best nya dapat BM ~ hehe . tapi kalau byk stdy n bg foks insyallah tak kan susa . mane ade bende yg kite bt tak susa dek :)

    ReplyDelete
  5. Biology and Addmath..Now i am really fall in love with that 2subject..tp exam xtw nk ckp lah t...kihkih

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. akak nk tolong xpandai...tpi tumpang simpti je la...n cayok!cayok selalu yea dik...

    ReplyDelete
  8. @Nur_Kegembiraan alhamdulilah , aku still bio suka chap 3 gan 2 jer . haha . pelikk aku nie :P

    ReplyDelete
  9. @NORAINI BINTI KAMARUDDIN hehe . xpape lhaa kak, bg semangat pon okay gak :) TY kak ! adek semangat ni spm next yea ^^

    ReplyDelete