Hot weather ~

by - Tuesday, March 17, 2015

assalamualaikum

animated summer tumblr
sekarang ni memang la cuaca sangat2 lah panas . *mak cakap "ni baru panas dekat dunia yaa"*

baik mak , yaa ter merungut sikit tadi . macam tu lah mak yaya pesan kalau yaa ni ter merungut . astaufirullahalazim .jangan merungut . syukur syukur apa Allah bagi . hokay yaa :)

hot hot weather ni kita kena laa jaga kesihatan kita , baik yang kerja atau tak kerja .

nak nak lagi pada yang berusia macam parents kita . betul betul kena jaga parents kita . nak nak pulak anak anak yang jauh dengan parents ni . rajin rajin laa call mak ayah hampa tanya khabar , pesan pesan kat mak ayah jaga kesihatan musim panas mcm ni . sejuk hati mak ayah hampa anak2 ni call . kan kan kan :D

tips musim panas malaysia
amalkan setiap kali musim dan hari hari yang panas 

satu lagi jangan laa mandi sehari sekali kalau dah tahu cuaca panas . mandi laa dalam sehari 2 3 kali mandi . bagi sejuk badan tu . musim panas ni pun bahaya takut boleh kena strok haba ye anak anak sekalian .

strok haba
 elakkan strok haba !

kalau macam badan tu berpeluh , sejukkan badan dulu dekat kipas ke apa ke . baru hampa p mandi berendam ye .

moga Allah makbulkan doa kita untuk kekal sihat kuat dan tabah setiap kali musim berubah :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6730?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=

You May Also Like

2 Comment

  1. Inshaa Allah, semoga Allah makbulkan doa untuk kita sentiasa kekal sihat :)

    ReplyDelete
  2. memanglah kena always minum air masak banyak2.. tido malam pun peloh teruk sungguh.. kipas dah paling laju daa..

    Yaya take care :D

    ReplyDelete