Bila hujan , biawak pun berkeliaran

by - Monday, November 17, 2014


assalamualaikum

hari tu kan masa yaya tengah sedap sedap dok memasak sambil nyanyi2 , hihi .

muncul lah raja biawak yang besar gedabak gemuk panjang dan menakutkan dekat belakang rumah  . hahaha



terpandang kat tingkap betul2 depan rumahh jiran yang hadap rumah yaya . aisehhh .


mula2 nampak dia stay je frozen tak bergerak depan rumah jiran yaya tu , lepas tu tengok dia beraleh macam nak port ke rumah yaya pulak .



perhhhh ! memang stop kejap masak . panggil bapak yaya , "bapakkkk~ biawaakkkk , halaukan"

sungguh biawak tu kat luar rumah, yaya kat dalam . yaya stay cuak mana taw diaa gigit jaring pintu ke tingkap ke then masuk rumah . sampai macam tu sekali fikir taw .

yelaaa . kan ada masuk berita yang ada biawak tu pergi gigit baby tu . sapa tengok berita taw la pasal kes tu . 

back to the biawak belakang rumah yaya ni , apa lagi bapak ambil kayu then halau dia , ehhh biawak tu tak takut dengan orang lah . bapak yaya halau pun , biawak tu releks diaa je sloww je jalan . haahaha .

nasib baik lah ada uncle ni merangkap jiran yaya , dia seret biawak tu humban jauh2 . fuhh fuuh . lagi releks je seret biawak tu . hahaha . dah laa besar ~ hehe ,

gambar biawak kat atas tu hah , lebih kurang besar tu aa biawak belakang rumah yaya .

berhati hati , pandang2 . kot ada biawak depan belakang rumah . bahayaaa ahhh . buat nya masuk rumahh  .

mintak jauhhhh .. ishh

jom click tabung :

You May Also Like

7 Comment