Bila hujan , biawak pun berkeliaran

by - Monday, November 17, 2014


assalamualaikum

hari tu kan masa yaya tengah sedap sedap dok memasak sambil nyanyi2 , hihi .

muncul lah raja biawak yang besar gedabak gemuk panjang dan menakutkan dekat belakang rumah  . hahaha



terpandang kat tingkap betul2 depan rumahh jiran yang hadap rumah yaya . aisehhh .


mula2 nampak dia stay je frozen tak bergerak depan rumah jiran yaya tu , lepas tu tengok dia beraleh macam nak port ke rumah yaya pulak .



perhhhh ! memang stop kejap masak . panggil bapak yaya , "bapakkkk~ biawaakkkk , halaukan"

sungguh biawak tu kat luar rumah, yaya kat dalam . yaya stay cuak mana taw diaa gigit jaring pintu ke tingkap ke then masuk rumah . sampai macam tu sekali fikir taw .

yelaaa . kan ada masuk berita yang ada biawak tu pergi gigit baby tu . sapa tengok berita taw la pasal kes tu . 

back to the biawak belakang rumah yaya ni , apa lagi bapak ambil kayu then halau dia , ehhh biawak tu tak takut dengan orang lah . bapak yaya halau pun , biawak tu releks diaa je sloww je jalan . haahaha .

nasib baik lah ada uncle ni merangkap jiran yaya , dia seret biawak tu humban jauh2 . fuhh fuuh . lagi releks je seret biawak tu . hahaha . dah laa besar ~ hehe ,

gambar biawak kat atas tu hah , lebih kurang besar tu aa biawak belakang rumah yaya .

berhati hati , pandang2 . kot ada biawak depan belakang rumah . bahayaaa ahhh . buat nya masuk rumahh  .

mintak jauhhhh .. ishh

jom click tabung :

You May Also Like

7 Comment

  1. Menakotkannya. errr. akak yaya yang story miza dah imagine macam-macam T^T raksasa gigit jaring pintu.

    Kat tempat miza belajar isu ular. takutttt T^T

    ReplyDelete
  2. Ermm biawak ok lagi..jangan ular sudahhh..ermm

    ReplyDelete
  3. hahaha kelakar pulek...
    kalo kt sni katak yg berkeliaran kt dlm uma ni.hahahah geli..

    ReplyDelete
  4. besarnya..lebih kurang anak buaya :-)

    ReplyDelete
  5. bila difikirkan balik, dah lama tak jumpa dgn biawak.. alhamdulillah.. hehe.. ^_^

    nasib baik tak jadi apa2.. ya Allah, mintak dijauhkan..

    ReplyDelete
  6. Jiran yaya tu seret biawak tu... uyooooo haaa takott gak biawak skg ni dah pergi sekolah.. xtakott ng org.. ngeri jugak pasal bby kene geget tu... ishhh

    ReplyDelete
  7. betul lah tu. Biawak memang tak makan saman, haha

    Ayah akak rileks je hampir setiap hari jumpe biawak. Asalkan die tak kacau orang sudah

    ReplyDelete