Tak Mau Sedih Tau :)

by - Monday, May 12, 2014

assalamualaikum :)


as you all know , 10 Mei yang lepas adalah penentuan semua lepasan pelajar 2013 ke universiti dan politeknik di seluruh malaysia . dan ada juga bukan pelajar lepasan 2013 yang mohon untuk sambung belajar . yelaa belajar anytime can ! , Ye . keputusan UPU keluar . Tahniah kepada yang berjaya menempatkan diri di universiti dan politeknik dan Jangan putus asa dan tak mau sedih tau mana yang tak dapat tu ..
 
yaya faham perasaan adik adik yang memang hope sangat nak sambung diploma for first intake ni , lastly tak dapat .still boleh buat rayuan first intake , check2 tak dapat jugak ! frust gilaaa akak weh ! yaya dulu moody jugak laa dalam 2 3 hari bilaa taw akak tak dapat . hehe . tapi lama lama tu okay dah . dan paling best bila kita still ada chance nak mohon sambung diploma for second intake's , apply uitm dan politeknik . tak silap yaya laa , julai dah kelaur iklan dia dan permohonan dia , result second intake ni keluar september . means kalau adik adik dapat second intake . .. korang akan start masuk november dan akan habis dalam april tahun berikutnya , 
so, siapa siapa yang dapat matrik atau form 6 tapi nak cuba lagi mohon diploma . boleh . Go On . jangan putusa asa , apply je  . sebab masa akak yaya masuk second intake 2bulan tu ada je umur lebih dari 18 masuk. so , jangan laa kutuk atau mengata orang lebih tua dari korang tu sebab apa dia masuk u lambat dari korang . okay . belajar ni tak kira umur . kan ? hehe .  best kawan dengan orang yang lebih tua dari kita sebab diorang matured  dan banyak pengalaman :D

inshaAllah , yaya akan mohon lagi sekali untuk intake yang kedua . harap harap dapat dalam perak :') aamin :) hmm . rindu classmate pentadbiran awam UiTM kedah (KAM1101H) .

korang kena checked this out yaa nanti untuk apply second intake  : http://online.uitm.edu.my/ (UiTM) dan http://www.politeknik.edu.my/portalbpp/index.asp (Politeknik)

tak mau sedih tau adik adik  :* love you :)

You May Also Like

8 Comment

  1. Jemput join my ga
    http://rafydahouse.blogspot.com/2014/05/beauti-giveaway-2-by-rafydahouse.html

    ReplyDelete
  2. hehe kak yaya, lamee tak bace entry kak yaya. good luck kak yaya :*

    ReplyDelete
  3. good luck ye yaya..hehe,blajar kat perak,auww,mana la tau kita boleh jumpa ke nnti,ahaks!

    ReplyDelete
  4. kak yaya. you're so strong tahuuuu. wish you all the best. pray for you <3

    ReplyDelete
  5. all the best for u my maduuu... ai sentiasa doakn yg terbaik...

    ReplyDelete
  6. In Shaa Allah kak yaya akan berjaya. i will pray for your success kak

    ReplyDelete
  7. yang penting ada niat nak belajar tu..kan kan..
    lmabat cepat rezeki masing2 ^_^

    ReplyDelete
  8. Sedagkan islam menyuruh umatnya mencai ilmu hingga ke liang lahat. Kadang kita yang menyempitkan fikiran kita bahawa belajar ni pada usia muda je. no no no. it's wrong. Tak apa kak yaya kuat ! Yakin pada Allah. Abang miza pun dulu second intake. Moga Allah permudahkan segalanya. Miss you kak yaya <33

    ReplyDelete