15 September 2016

HANDBAG SALE UNTIL 30-09-2016


assalamualaikum

korang, yaya sedang jalankan sale handbag handbag yang terpilih . inshaAllah harga mampu milik

FREE POSTAGE SM dan SS kena tambah RM5

like page fb yaya : theyayacollection







semua dalam gambar tu antara handbag yang sale 

MANGO BOLWING BAG RM55 sahaja
MANGO QUILTED BAG RM45 sahaja
MANGO BRIEFCASE BAG RM60 sahaja
MANGO DUFFEL BAG RM70 sahaja

berminat boleh whatsapp yaya seperti di dalam gambar di atas . hokaaaayyy .

muaaaachhh ciked :* 

thanks korang baca sampai habis . HAHA

05 September 2016

RESEPI AYAM GORENG OAT



assalamualaikum

ni yaya share apa yang yaya masak taw :)

Bahan2 :
👉6-8 ketul ayam drumstick or any bahagian ayam yang lain . kalau nak wing , guna la wing . tak nak wing suka hati kome ye
👉 1 sudu besar serbuk kari
👉 1 sudu besar serbuk kunyit
👉 lada sulah @ serbuk cili ( salah satu ) kuantiti agak2 (cik bunga pakai lada sulah )
👉 garam
👉 2 sudu besar tepung gandum @ tepung beras (cik bunga pakai tepung gandum senang )
👉 1biji telur

Untuk saduran :
👉 Oat secukupnya

Cara2: 

👉 Gaul ayam dengan serbuk kari,kunyit,lada sulah dan garam. Kemudian masukkan telur & gaul sebati. Masukkan tepung dan gaul.
👉 Golek3 kan ayam tu dengan oat . balut kan cantik3 ye. Jangan lupa goreng dengan minyak yang betul2 dah panas. 👉Dah masak dan garing. angkat dan toskan minyak .
👉 Lepas tu hias le lawo2 nanti kome mesti nak snap gmbr masuk ig fb twitter kome . hahaha 👉 Lepastu ngap . inshaAllah sedap + cicah sos .

TAMAT

GAMBAR CIK BUNGA NI JANGAN CURI ☝ CURI DOSA ☝  wehhh cik bunga tu actually yaya okay . hahaha . ig cikbunga by yaya dah tukar jd ig bisnes yaya yg bru sebab ig bisnes yaya yg sekarang ni ada problem  .. hmmm nanti yaya cerita :(

02 September 2016

Bila dah ada PLATFORM



assalamualaikum

yaya dah lama tak cerita macam macam kat hampa, harini nak cerita nak kongsi kegembiraan ! 

hampa semua taw yaya ni FULL TIME BUSINESS ONLINE 24 hours / 7 hari pagi petang siang malam makan minum tidur semua business business business . hahaha. hampa jangan la percaya yaya sampai macam tu sekali . Family comes first apa apa pun .

sembang aku macam gah kan macam business besaq . haha . tak pa laa kalau hampa semua ingat macam tu , at least hampa ingat macam tu hampa mendoakan yaya jadi business lagi besaq . Amin


 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkmhTD9FGa3gnDcaNRoShwKU8nVbhzOywvtgDuEjOxE7z7xfZosQ


Okay, apa platform yaya sekarang ?

platform nya , yaya dipertemukan dengan cikgu cikgu cikgu yang arif pasal bisnes dan join group group sahabat sahabat yang very very energetic dan positive . baik yang memberi ilmu PERCUMA mahupun BERBAYAR .

bila diberi PERCUMA , tolong laa usaha bersungguh - sungguh ye ! jangan asyik nak kena suap . pang sat lagi apa tak dapat . hehe

come here , tiga nama ni adalah cikgu cikgu atau golongan yang sangat arif pasal berbusines

1) Tuan Jimmy ( banyak membantu yaya berbisnes di INSTAGRAM ) **ini adalah platform pertama yaya belajaq ilmu bisnes secara serius :) 

2) Tuan Khairul a.k.a nasi kerabu beratoq ( banyak membantu yaya berbisnes di FB PERSONAL iaitu GSL ) , FB Page yaya tak mahir lagi .

3) Tuan Bukhari ( membantu yaya dari segi asas asas berniaga , belajaq dekat emel )

apa yang yaya perhatikan konsep yang yaya belajaq hampir sama , kot mana pun bak kata Tuan Jimmy BERSOSIAL SOSIAL SOSIAL , jangan asyik nak IKLAN je . hehehe

 

Alhamdulilah sangat bersyukur Allah mempertemukan yaya dengan cikgu2 yang sangat arif . banyak lagi cikgu atau golongan yang sangat hebat seperti mereka semua , tapi ini yang boleh yaya ikut cara mereka mengajar , seketoi seketoi yaya boleh faham . 

Alhamdulilah juga sebab MAK DAN BAPAK yaya penguat yaya sampai bila2 dalam apa jua yaya lakukan :)

Setakat ni tu laa yang yaya nak share dengan hampa semua :) 

Hampa ada business tapi hampa main redah je , hampa boleh email yaya , yaya akan bagi taw dekat hampa macam mana nak menuntut ilmu dengan CIKGU2 yaya ni . inshaAllah :) akan membantu setakat mana yang yaya mampu .


choww dulu . muah ciked:*


Masa zaman sekola dulu..


assalamualaikum

siapa tak pernah main game ni mase zaman sekolah rendah atau zaman childhood dia rugi la :'D

yaya tak pandai buat bentuk dia, tapi mesti akan suruh kawan buat . haha . lepas tu cukup suka nak tulis sekian2 apa kat dalam tu :'D

so #throwback sikit dulu2 :D



01 September 2016

Giveaway RM400 by AsyaAmin.

  



http://in-finitedream.blogspot.my/2016/08/giveaway-rm400-by-asyaamin_17.html

Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016



p/s: I state RM400 based on total overall.



JEMPUT SEMUA JOIN OKAY ?

** lama tak join GA . AHAHA



Salam Merdeka


assalamualaikum


alhamdulilah semalam negara kita menyambut hari kemerdekaan ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka

semoga Allah sentiasa memberi keamanan kepada negara kita dan semoga kita satu rakyat boleh sehati sejiwa walau berlainan agama dan bangsa .


salam merdeka dari yaya :*

rindu korang :'D


MERDEKA !