19 June 2016

a begin , COOKIES SELLER .


assalamualaikum

Yeke cookies seller ? haha, kalau dapat jual cookies 2 3 orang customer dikira seller juga kan . haha .

alhamdulilah, asalnya buat saja saja suka je. upload dekat we chat then ada la junior dan kawan yaya tanya tak jual ke . So, begin of that diorang order . hehehe

Junior yaya pula tolong yaya promote dekat cikgu kawan sekolah dia. Dapat la sorang cikgu order dua balang ! Alhamdulilah . Mula mula nak menapak meniaga memang laa payah kan.

Meniaga makanan bukan macam meniaga handbag . hehe





Inilah dia hasilnya . heheh


itulah serba sedikit nak cari pendapatan . inshaAllah doakan yaya berjaya dunia dan akhirat ye :)

yaya sentiasa mendoakan kan korang semua dipermudahkan segala urusan dan sentiasa di bawah rahmat Allah :)

next post nak ceritta pasal apa lg ye . okay wait !

Selamat pagi ! 


17 June 2016

I am HANDBAG SELLER


assalamualaikum

puasa semua okay ye harini. semangat semangat ! yay postif your mind dan fikir yang baik2 :)

okay . ada yang dah tahu kot yaya ni start last year mula berniaga online, bermula dengan berniaga kain batik songket dan sekarang lebih aktif menjual HANDBAG2 berjenama, trendy dan memang sangat sangat mampu milik ! 

tak percaya. pergi sendiri scroll INSTAGRAM yaya : @handbagmurah.theyayacollection atau boleh ke fb page yaya : theyayacollection 

yaya paling kerap update dekat instagram, fb page kurang sikit . hehehe . 

alhamdulilah, dari segi berniaga online alhamdulilah Allah permudahkan segalanya, pendapatan tak tetap, turun naik naik turun tu biasala kan :) keep pray dan terus usaha ! 

itu laa salah satu yaya nak cari pendapatan. walaupun dapat tak banyak tapi bila kita ikhlas berniaga dan syukur setiap rezeki Allah bagi, sikit pun akan jadi cukup :) trust me that :)

nak tahu lagi yaya buat apa ! next post okay :*

do scroll my instagram : @handbagmurah.theyayacollection





okay dah tak nak tunjuk banyak2 hahaha . nak tengok banyak lagi. terjah instagram yaya atau page fb yaya :*

see you next post . inshaAllah :)

Rindu nya nak aktif


assalamualaikum !

*sumber google*


masya-Allah, what i did to my blog ! haha tinggal macam tu je :D . haha . rindu nak aktif berblog macam dulu, pergi skodeng blog hampa, komen hampa jadi silent reader hampa . How miss that time !!

yaya dah jarang beri perhatian pada blog, banyak benda nak cerita tapi biasala . dah bukak tu dia punya tahap lupa apa benda nak update tu tiba tiba jadi tinggi ! haha , ke main laa kadang2 sambil berjalan sambil duduk tengok tv boleh karang idea dalam otak .lastly bila nak update lupa :'D 

nak tahu aktviti yaya sepanjang yaya jarang beri tumpuan pada blog ni . next post yaya cerita taw :* 

dah seminggu dah berpuasa masih belum lambat lagi nak ucap Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan :)