28 January 2016

Anak Bongsu



assalamualaikum


hahaha . sebab anak bongsu ni kan mulut dia riuh banyak dengan family dia. haha , kalau dengan orang lain, agak kurang bercakap awal2 permulaan. tapi sekali dah sembang , tak reti nak stop. haha

that's me yaya. anak bongsu kata kan :D

HARGAI ADIK BONGSU . hehe. 

Terima kasih mak bapak, akak2 dan abang2 yang sentiasa memberi kepada si bongsu yang terlebih akai ni . hehe . love you :*


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8154

27 January 2016

Morning Quotes - Kita semua sama, cuma cara berbeza.



assalamualaikum


macam mana pandangan kita tengok orang lain, macam tu la jugak orang lain pandang kita.

hanya nampak pada luaran, dalaman, hati perasaan orang tak tahu apa yang kita lalui, kan :)

tak kan nak bising2 pulak macam kita sorang saja ada masalah. nanti orang kata kau mintak simpati. tak gitu .

jadinya, senyum lah sentiasa, sabar, dan mohon pada Allah supaya kita diberi kekuatan untuk hadap semua masalah dan dugaan yang kita hadapi :) 


Selamat pagi :) 


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8154

21 January 2016

Resepi Churos


assalamualaikum

hari ni nak share resepi churros yang rangup kat luar lembut di dalam. Sedap sangat ! tak payah la nak pergi cari churros kat cafe-cafe hipster. ahaha. buat sendiri lagi hipster, buat banyak suka hati la nak makan banyak mana. haha



This is real churos 

kejap lagi yaya tunjuk churros handmade by yaya. haha

ni resepi churros ye. ikut je resepi ni. inshaAllah akan jadi, trust me bebeh :P

Bahan-Bahan

1 cawan air **
1 sb butter **
1 sb gula pasir **
Secubit garam **
1 1/2 cawan tepung gandum
1 biji telur

Cara-cara

- Masak kan semua bahan yang bertanda ** sampai sebati dan mendidih

- Masukkan tepung gandum ke dalam bancuhan yang dimasak tadi.. dan gaul sampai sebati

- Tutup api dan masukkan telur.. Kacau lagi dan siap untuk dimasukkan dalam acuan semperit

- Gorengkan dan Siap !

- Boleh cicah dengan chocolate cair @ tabur gula aising atas churros 



Disebabkan tak ada acuan semperit, maka nya jadi lah churos bergulung daripada yaya :P


memang rangup makan panas2 dan lembut di dalam. walaupun dah sejuk, bila makan still lembut dan tak ada keras2 . yaya excited sangat buat masa ni, lupa nak tunjuk step2 bergambar. lain kali yaya buat yaya ingat yaya try snap step masak dia :D 



Selamat Mencuba !


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8154
 

19 January 2016

Resepi Pastry Puff


assalamualaikum

Tahu tak pastry puff ? kalau ikut chef chef yang profesional mesti diorang tahu buat adunan pastry sendiri kan, sebab kalau buat adunan pastry puff ni memang google macam renyah lah. Dekat kedai bakery pun kan ada jual puff ni, puff inti sardin laa, macam2 lah . Sedap makan panas2 ! Kalau nak buat sendiri dengan mudah senang je sebab ada jual yang segera punya . . korang nak letak inti apa pun tak pe, balut tekap cantik2 then terus masuk oven. nak buat puff kosong pun boleh, lipat la ikut suka mana pun , letak atas tray , terus masuk oven . Senang !!

Ni lah pastry puff yang memang banyak orang pakai . Jenama KAWAN 






yang ni yaya buat puff inti kentang, terpulang pada korang nak letak inti apa pun .. sebab ni puff segera, siapkan je inti then letak atas puff then balutkan ikut mcm mana pun lah . lepas tu nak nampak kekuningan, sapu kuning telur luar puff tu .last, masukkan dalan oven. untuk suhu bakar , yaya guna 200c selama 25 minit atau sehingga masak .

Simple dan Senang kan !

Selamat mencuba !!



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8262

Theyayacollection


assalamualaikum

korang semua yang terbaca , ternampak entry ni, nak mintak jasa baik engkorang semuaa untuk like Fb page dan follow online shop yaya "Theyayacollection".

Masih berjinak-jinak bermanja-manja dengan business online walaupun starting dengan jadi agent dropship dahulu. Yaya adalah trusted dropship :) 

Theyayacollection korang boleh dapatkan handbags berjenama Mango,MK dan Alin's bag. Untuk handbags ni baru je lagi yaya jual. Bermula jual mango handbag dan sedikit3 tambah collection jenama handbag :D

Dan pastinya BATIK SONGKET dan kain pasang sulam masih ada. Tak stop pun lagi jual dua benda ni 

Blouse, Dress dan Jubah pun ada. Cuma lebih fokus kepada handbags dan batik songket :)

Jadi sesiapa nak order handbags dan batik songket boleh follow fb page dan ig yaya di sini ye .


FB PAGE (Handbags,Songket,Blouse2)

https://www.facebook.com/theyayacollection/
klik gambar untuk ke fb theyayacollection


 INSTAGRAM (Handbags dan Songket)

https://www.instagram.com/theyayacollection/
klik gambar untuk ke ig theyayacollection

https://www.instagram.com/theyayacollection/
klik gambar untuk ke ig theyayacollection


Terima kasih korang semuaa . Muah siked :*

Sesiapa yang ada online shop jugak boleh tinggal link dekat komen, nanti yaya support like atau follow business korang :) Exchange okay :)



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8262

18 January 2016

Mornin Quotes - Macam tu la biasanya


assalamualaikum

copy from nak bebel official fb


kesimpulannya, semua orang alami benda yang sama. pandai bagi kata2 semangat untuk seseorang supaya terus kuat tapi sebaliknya diri sendiri ni pun masih tak kuat sepenuhnya untuk lupakan kesedihan :')

Tapi, kalau diri sendiri tak kuat macam mana nak lupakan kesedihan. MESTI jugak lupakan sesuatu tu dan jadikan pengajaran dan doa supaya kesedihan tu digantikan dengan kegembiraan :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8262

17 January 2016

Jadilah seperti rashid


assalamualaikum

sekarang ni , dalam minggu ni saje dekat fb,insta dengan twitter dok famous dengan si rashid ni . HAHA, rashid ni baik orangnya,  HAHA . dia ada style cara dia bg kata2 tu , sb tu la dia wujudkan page JADILAH SEPERTI RASHID.

Ni official Jadilah seperti rashid dekat fb

kalau search jumpa jadilah seperti sapa sekian2, diorang tu timbul selepas adanya jadilah seperti rashid ni :D

kirannya dia bagi nasihat kepada rakyat Malaysia ni dengan cara begitu, kalau tengok gambar dan baca kata2 dekat setiap gambar dia . Kelakar taw , tak tahu la kenapa. tapi ayat dia baik2 la .cara rashid kan. HAHA

hahaha, weh, yaya suka jugak snap gmbr makan dari snap gmbr sendiri tayang kat laman sosial :P

kadang2 ada jugak yang yaya tak sokong pasal rashid ni, kadang2 ada jugak yang ayat2 dia ni betul sebetulnya. HAHA,

bila dah femes dengan si rashid ni , maka nya netizen netizen ni semua mula laa letak nama lain pulak . ada yang yaya jumpa JADILAH SEPERTI RASHIDAH, JADILAH SEPERTI SAMAD , JADILAH SEPERTI SHASHA  hahaha

macam macam lah diorang ni kan. di sebalik nama RASHID tu , tak tahu laa siapa sebenarnya admin page tu semua, 

diharapkan kata2 dia bukan dijadikan hiburan semata mata tapi rakyat Malaysia yang tercinta yang berbudi bahasa ni , ambil lah kata2 tu sebagai pengajaran. Mana baik ambil, mana tak baik tu campak jauh2 :D


nak jugak, jadilah seperti yaya :P HAHA


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8262

 

02 January 2016

2016


assalamualaikum

Welcoming 2016 !




Harini 2 January 2016 bersamaan dgn 21 Rabiuawal 1437 . Alhamdulilah.

Diharapakan tahun 2016 ni, yaya tak lupa sangat nak dan tak malas sangat nak update blog . HAHA

At least, satu bulan ada 2 3 entry laa . hehe 

Azam tahun baru ? Biarlah rahsiaaaaa :D haha 




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-8262