24 October 2015

Main Item : Batik songket dan Kain Pasang Sulam


assalamualaikum

selamat pagi . jerebu lagi laa dekat sini , tempat korang jerebu lg ke ?

 ni mai sat sini . yaya nak promote sikit business online yaya . dan harap korang sudi support ye :)
Follow IG // Like Page FB : theyayacollection

Main item yang yaya jual of corse Batik Songket sarawak dan Kain Pasang Sulam.

Ada dua pilihan untuk beli batik songket ni :
1) Beli kain batik songkt sahaja
2) Beli set batik songket + plain/dull satin 

Harga Batik Songket seperti yg tertera pada gambar kat bawah ni ye :



**Pembelian borong batik songket 10/20 pcs FREE POS SM//SS

Main item seterusnya iaitu Kain Pasang Sulam. 
1) Kain pasang sulam kami ada pelbagai jenis material.
2) FREE POSTAGE untuk kain pasang sulam walaupun beli 1pcs.

Salah satunya seperti dibawah ni Kain Pasang Sulam Materila Satin Rosella :


**Untuk kain psg sulam rosela ni didatangkan dengan pelbagi pilihan berapa meter yg customer nak.

Untuk Online shop yaya
Main Item : Batik songket & Kain Psg Sulam
Others Item : Instant shawl,shawl,bawal & blouse
Boleh Follow salah satu laman sosial yaya :
Follow IG // Like Page FB : theyayacollection



TABUNG SEN YAYA 
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7704

21 October 2015

CONTEST: SAYA NAK HADIAH


assalamualaikum

dapat invite drpada blogger Ombak bergigi untuk join giveaway nya, dengaq nama blog pun wow , ombak bergigi taw :D  . So, jom lah kita support giveaway para bloggers kita. Ada rezeki menang, Alhamdulilah

http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/10/contest-saya-nak-hadiah.html
klik banner

 "Adakah belog Ombak Bergigi akan mecapai target 300 follower pada hujung bulan oktober?"  
Ya .  anggaran follower. 300 tepat .


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7704

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


assalamualaikum

dapat invite drpada blogger Nurfuzie Dot Com untuk join giveaway nya . So, jom lah kita support giveaway para bloggers kita. Ada rezeki menang, Alhamdulilah 



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow dan like semua sponsar dibawah ini dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

SENARAI PESERTA

yang lain jemput join giveaway sis fuzie okay :)  


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7704

Jerebu menjadi lagi


assalamualaikum

jerebu dah makin menjadi sekrang . tempat yaya dekat manjung ni pun ipu 141 tapi bila tengok dengan mata kasar macam dah 200 lebih taw , ada tempat yang ipu 140 ke atas tapi jerebu sampai dah asap kuning .

 ni ipu dalam 7pagi tadi . 211 tu shah alam

 ni kawasan2 dekat perak . manjung pun makin naik .


 sama2 laa kita doa moga Allah surutkn jerebu ni , Aminn. jaga kesihatan , jangan lupa pakai mask ! minum air banyak2 . 

boleh check indeks ipu dekat sini : http://apims.doe.gov.my/v2/


TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7704
 


20 October 2015

segmen blogwalking by mirza syazwina


assalamualaikum

selamat pagi ! jerebu kuat nyaa lahai pagi .

jadi memenuhi aktiviti dengan blogwalk . ni baru nak blogwalk nak join segmen ke GA bagai . hehe . dan baru tahu kak mirza ni ada satu lg blog . hehe

http://dorayakino.blogspot.my/2015/10/segmen-blogwalking-by-mirza-syazwina.html
 KLIK BANNER ATAS NI 

tarikh tutup : 25 OKTOBER 2015 JAM 12 MALAM

kak mirza kata dekat entry dia , dia akan pilih salah seorang yg bertuah untk menang kotak misteri , so . jom lah join blogwalk , kita blogwalk blogger lain dan mana tahu kot2 yaya ke atau korang yang join ni menang kotak misteri . hehe
 
TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7704
 


19 October 2015

Resepi Kek Milo Mudah


assalamualaikum

 SORYY ! pagi pagi dah post pasal makan ! . hahaha

alhamdulilah . setiap kali jadi resepi yang dicuba oleh yaya dengan mak yaya jadi , yaya akan share dekat korang , kalau dekat fb yaya masa tu memang banyak orang share KEK MILO 3Minit pakai microwave ye . kalau pakai electric oven lain masa dan suhu dia . nanti yaya khabor suhu dan masa untuk yg pakai electric oven.

Lagi sekali terima kasih kepada tuan empunya resepi daripada group masak dekat fb tu :)

Let's check it out resepi yang mudah ni :

Ni adalah bahan2 dia ye .

 sebab apa resepi ni senang , sebab dia gantikan majerin dengan minyak. so tak payah nak pukul adunan majerin dgn gula sampai gebu . ekekeke . masuk je semua bahan ni then gaul rata .

 ni adunan yang dah siap campur semua bahan.


 yaya buat dalam cwan cupcake


 suhu untuk yg pakai electric oven 
untuk yg guna cawan cupcake : 180c // 30-35min
untuk loyang : 180c // 25 min
bergantung pada oven masing2 taw . pakai loyang cpt sikit masak berbanding cawan cupcake. yaya tahu semua suhu ni pun sebab rujuk pada sis3 dalam group masak tu lah :D tq .


cenggini laa ropenya . kek merekah sebab suhu terlalu panas sgt .  tapi sedap ! serius sedap . try laa korang cubaa taw ! agak2 yaya boleh buat jual tak ni ? hihi


selamat mencuba !

TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7780

17 October 2015

Homade vanila ice cream


assalamualaikum

yaya back ! . setelah seminggu bercuti daripada update blog ni . hehe . so, sejak2 dah join group masak dalam fb ni memang terasa kerap nak buat macam2 . ada yg jd ada yang tak . haha
 ada lg resepi yg lain yg yaya boleh share . tp yaya share satu2 laa dulu . 

hah ni jom try buat ice cream sendiri . tanpa ubat tahan . memang fresh homemade okay . kalau kat kedai macam2 ubat tahn letak kat dalam aiskrim .

so better buat sendiri . ni yaya copy resepi dekat fb , terima kasih pada tuan punya resepi .

follow je resepi ni , inshaAllah jadi :)

bismilah buat tu ye and makes sure semua bahan ada . so senang nak buat :D

 boleh nampak tak tulisan nya . hehehe 


vanla ice cream made by yaya

boleh pelbagaikan perisa macam coklat ke,strawberry ke,orange ke and so on lah . ikot kreativiti masaing2 . selamat mencuba ! 

TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7780


05 October 2015

Jerebu lagi


assalamualaikum

tempat korang jerebu macam mana ? teruk lagi tak . tempat yaya dekat sri manjung ni memang dahsyat jerebunya . penampakan 3km laa rasanya . semalam dengan kelmarin keluar memang rasa macam duduk dalam wonderland . hihi . sebab putih je semuaa . memang teruk laa jerebu kali ni . memang nampak mcm 200 lebih je IPU nya .

kelmarin dengan semalam IPU sri manjung memang tidak sihat . 120 ke atas . hari ni yaya check makin naik dalam pukul 8 pagi tadi .


memang tak boleh langsung ye nak buat aktiviti outdoor , so better stay dekat rumah . nak jalan2 pun pergi jalan dalam mall je . buat activity indoor . ni kalau pergi dekat tepi laut ni dekat lumut ke teluk batik ke teluk senangin ke , rasanya lagi jerebu kuat . 

so, korang jangan lupa pakai mask . banyakkan minum air dan jaga kesihatan ye semua :)

doa banyak2 pada Allah supaya jerebu ni makin lama makin beransur . Amin :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7780

02 October 2015

Yes . It's October Now


assalamualaikum

dah oktober dah . cepat sungguh masa berlalu . kan . didoakan untuk bulan ni dan bulan bulan yang akan datang , kita semua dipermudahkan segala urusan dan sentiasa kuat :)


next post rasanya nak share resepi buat homemade vanila ice cream ,senang je buat ice cream homemade ni . kalau ada yg nak order pun boleh yaya buat kan . hihihi . tapi kena yg dekat dengan yaya la . hihi

al maklumlah , sejak2 ni nafsu nak cuba memasak ni berkobar kobar . haha . but , mak mesti ada di sisi if satu resepi tu memerlukan yaya untuk pangil mak oh mak , ni betul tak , ni macam ni ke .. hehe .
mak peneman setia bila yaya ajak mak try buat resepi itu laa ini lah . ayah and kakak menggalakan ., so mana tak berkobar2 . haha

ada jugak laa usha2 if ada krusus pendek kelas roti or kek . tak pun try and error je laa based on resepi yang ambil kat google dengan fb .

bab business yaya , alhamdulilah . berjalan macam biasa . ada anyone yang nak order batik songket,kain pasang sulam,instant shawl atau baju muslimah boleh ke fb yaya : kamaliya ismail atau instagram yaya : kamaliyaismail_collection . 

ye satu lagi , one of my group blogger family which is yaya panggil dia as kak boo . Ayah kak boo sekarang ada dekat icu dan dah berapa hari dah koma .. yaya mintak kita sama2 doakan ayah kak boo sedar semula dan kesihatan nya stabil , dan sama2 doakan kak boo , family dan ayah dia kuat ;') Aminn .


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7780