25 August 2015

Segmen "Meh Sally Nak Review"


assalamualaikum

http://3.bp.blogspot.com/-Hd8nz_n0dqQ/VdUirv1deyI/AAAAAAAAQMc/aw1kU80TnJA/s400/20150819164948.png
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7538

Giveaway Anak Merdeka 2015!


assalamualaikum

hari ni nak merajinkan diri join support GA/segmen para bloggers akak akak abang abang adik adik sekalian . hah gitu :D

http://www.mariafirdz.com/2015/08/giveaway-anak-merdeka-2015.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN
 
Hadiah yang ditawarkan:
  • 1 helai T-Shirt Cotton x 2 pemenang
  • 1 button badge + 1 magnet fridge x 3 pemenang
  • 1 custom sticker x 2 pemenang
  • 1 puzzle x 1 pemenang
  • 1 car stripe sticker x 2 pemenang
10 pemenang bertuah dicari!!!
Tempoh Giveaway: 21 Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (8.00pm)
 
 
TABUNGS SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7538

20 August 2015

geram dengan budak ni .


asssalamualaikum

taw tak geram gila dengan budak ni . rasa nak gigit gigit je pipi tu . haha

Ya Allah , geram sangat aihhh.. ee . 

kenapa awak comel sangattt ! . pipi tu geram sgt kita taw . haha . rasa nak cubit3 kiss3 pipi tu .
sumber gambar ni . yaya ambil dekat fb siakap keli . mana yang nampak kawan2 korang ada share gambar baby ni confirm taw lah . comel sesangat >.< kalah kecomelan iolss ~

19 August 2015

follow ig yaya


assalamualaikum

meh meh follow ig yaya bagi yang nak shopping batik songket,batik songket+plain satin,kain pasang sulam timbul dan instant shawl terkini

korang boleh drop ig korang jugak untuk yaya followback ig personal korang ke, ig business korang ke atau sebagainya . saling support menyupport business member2 blogger :D 

ditukar kepada @theyayacollection




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7502

18 August 2015

Apa nama manja ?


assalamualaikum


meh meh sembang petang dekat entry yaya . nak share nama manja ye . haha . nama manja kita tak byk . sikit je 

dekat rumah , mak bapak and whole family panggil : YAH 

tapi untuk suka-suka je . adik beradik yaya ada yang panggil 
 
abg lang yaya  panggil : YAYA
abg long panggil  : MAK SU YAH , haha
kak adik panggil : MIZUKI , melekat jugak nama jepun ni . haha

nama manja mak su yah tu dari kecik lagi suka sangat along yaya panggil mcm tu . yaya tak suka . terasa sangat mak cik . haha

nama manja mizuki pulak datang nya dari filem jepun yang yaya tengok sama2 dengan kak adik yaya . lama dah citer tu , masa tu yaya sekolah rendah lagi . tak ingat dah apa nama tajuk citer jepun tu . dari situ lah tercetus nama mizuki . haha

kalau kawan-kawan, yg rapat akan panggil yaya : MA 
yg sedang2 je akak panggil yaya : KAMA 
yg baru2 kenal panggil yaya : YAYA 

haha . gituuuu kan .

apa nama manja korang ? ada yg panggil anje ke , ucuk ke . haha . gurau2 dipetang hari katakan :D


TABUNG SEN YAYA

17 August 2015

#TipsMasukU


assalamualaikum

yaya nak share #TipsMasukU yang yaya ambil dari twitter . sebab apa yaya nak share dengan korang . sebab tips dia kebanyakkan nya sangat berguna dan banyak yg yaya sokong .

even yaya ni masuk U hanya dua bulan tapi sekurang2 nya yaya merasa life dekat U.

masuk alam U lain sangat . bila dah masuk U baru kita tahu tentang kehidupan,keluaraga,kawan dan lain2 lah .  apa apa pun Tahniah yg dapat masuk U ! yay yay . hehe

(No 1-3) seelok2 nya dah dapat ptptn atau sebagainya . mmg separuh darpada tu kena simpan. okay ! plus jangan lupa settel kan yuran hampa dulu bila dah dpt pinjaman duit tu . Ingat , hampa pinjam duit okay ! nanti habis U kena bayaq balik :D

(No 4-6) Lupakan kehendak hampa . yaya faham bila dah dapat duit pinjaman selongok byk tu , sure hampa nak beli phone baru lahh,laptop baru laah nak shopping lahh . kan . lupakan sekejap kehendak. bukan xboleh tp kena beringat lah bila nak belanja benda xpenting. kalau phone laptop semua tu boleh pakai and elok lg . tak payah beli yg baru kalau setakat kau nak berlawan phone kau dengan member . haha . jangan lupa menabung syiling dan jgn dok perabeh duit kat gf/bf hampa ~ melainkan kalau ada yg nak belanja . on kan je lah . haha

 
(No 14-16) Puasa bila perlu,jangan dok ikat perut sb nak jimat duit. bg yaya kalau bab makan memg yaya tak kisah, mmg yaya tak pernah ikat prut. sb makan tu penting untuk tenaga kita seharian dan tak nak sakit2 gastrik yg melampau . dah la yaya ni ada gastrik teruk ~ kalau kau rasa kau anak org kaya belanja lah apa korang nak,tp kalau kau rasa mak ayh kau org susah . berjimat dan jgn la follow sgt kawan2 yg suka shopping wayang semua . sekali sekala keluar boleh , yelah nak release kan tekanan belajar . ye dak :D 

(No 18) Allah jangan lupa, solat ! dan jangn lupa Mak Ayah yang jauh kat kampung . rajin2 call :)

Itu saja ! kalau yaya ada salah silap dalam berkata2 untuk entry ni . so sorry . sb pengalaman hampa yg dah graduate tu lag banyak dari yaya :)

Semoga berjaya mahasiswa dan siswi !






07 August 2015

Morning Quotes - Jarak Pemisah


assalamualaikum

eh dah lama tak buat entry morning quotes . sejak sejak dah bermalasan nak update blog sejak tu laa jrang nak berquotes2 dah . haha
 
jom laa nak share satu dri twitter @DrAnwarFasal 
 
 
JARAK PEMISAH . tak semestinya berkaitan jarak dengan kekasih saja . kebanyakkan akan terlintas mcm tu . haha 

JARAK ni luas ,jarak kita dengan family , jarak dengan suami/isteri , jarak dengan anak2 , jarak kita dengan kawan2 , jarak kita dengan org2 yg kita kenal .

Thats why KENA YAKIN PADA ALLAH, BIAR DOA JADI KEKUATAN saat kita ada jarak pemisah dengan manusia :')
 
selamat pagi jumaat :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7426?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=
 
jom follow ig yaya @kamaliyaismail_collection untuk lihat pelbagai jenis kain btik songket 2m,kain pasang,tudung2,tudung budak dan pelbagai lagi


03 August 2015

Kain Batik Songket 2m


assalamualaikum

alhamdulilah dh masuk bulan ogos :) cepat masa berlalu kan . yaya pun dah lama laa tak update hal hal lain . ni dok update promote jualan business je . hihi .

sekarang ni memang tengah hot taw Kain Batik Songket 2m sarawak  . berlumba lumba orang jual termasuklah yaya . hehe

KAMI MENJUAL LEBIH DARIPADA 20 DESIGN BATIK SONGKET . 

NI ANTARA DESIGN BATIK SONGKET YG KAMI JUAL 


NAK TENGOK LEBIH LAGI DESIGN BOLEH KE FB YAYA : KAMALIYA ISMAIL
ATAU INSTAGRAM YAYA : theyayacollection
BELI 1PCS DULU PUN BOLEH ,PUAS HATI REPEAT ORDER LG :)
KEBANYAKKAN NYA CUSTOMER AKAN REPEAT ORDER :)
BOLEH WHATSAPP/TELEGRAM YAYA 0103227074 


RM 30 TAK TERMASUK POS (utk belian 1-4pcs/ RM30 1pcs)
POS RM6 SM 


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-7404