31 January 2015

First Giveaway 2015'


Assalamualaikum and peace upon you. ^^


First Giveaway 2015

Senarai Hadiah.

Top Refferal.
Random.
Good luck! ^_^



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6090

29 January 2015

Lunch hari ini


assalamualaikum

alhamdulilah . baru lepas makan tengah hari ni . 

dah makan ke belum tu ? pi lekas makan . perut masuk angin karang .

tengok ! betapa caring nya yaya dekat korang . risau takut ada yang perut masuk angin . nak nak lagi ada gastrik macam yaya ni . jangan lambat makan taw :)

naaaaa . tadi kan tadi kan .. yaya dengan mak masak tauhun masak lemak dengan ikan panggang .

nak tak nak tak nak tak ? hehe

naaahhhhh

HAK MILIK YAYA ISMAIL

HAK MILIK YAYA ISMAIL


hah . sedappp . alhamdulilah .

lapa kan ? suruh pi makan tak nak . pi makan okay . hehe




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6090


Morning Quotes - Allah Maha Adil :)


assalamualaikum




always positive and trust to Allah always :)




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6512
 

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin.


assalamualaikum

http://drshikinzainal.blogspot.com/2015/01/segmen-berkenalan-by-dr-shikin.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Tag : Kak Mellya



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6512


Segmen Bloglist Februari - Jun by Cik Manis


assalamualaikum


http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/01/segmen-bloglist-februari-jun-by-cik.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN !





TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6512

28 January 2015

Header free by Kak As


assalamualaikum


 hoooraaayyyy ~

rasanya lepas ni tak mau gurau gurau dah kata nak header macam empunya tuan nya . hahaha

taw taw dah dapat header free . lahaaaiiiiiii ~ 

thanks kak as ku sayang yang yang . hihi


naaaaa . kalau pergi blog kak as pun header nya cenggini jugak 



suka tengok header ni sebab suka tengok yang benda tu terkelip kelip . hahaha

awak ni bukan laa jenis pandai nak buat header macam gitu . 

thanks kak as !!


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6512
 


Mini GiveAway Kiss Proof Lipstik


assalamualaikum

http://www.opzzpinky.my/2015/01/mini-giveaway-kiss-proof-lipstik.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN


25 January sehingga 7 February 2015

Warna lipstick kegemaran : No 4

TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6512


27 January 2015

Tepung Bungkus


assalamualaikum

naaaa , siapa pengemar tepung bungkus !! put your hands up . hihi

ni bukan buat punya . ni beli punyaa . 

yaya ni boleh dikatakan minat laa kuih macam ni . tepung bungkus , lepat pisang , dua ni minat laa .

tak laa favourite tapi layan laa kuih cenggini . hah gituwww .


kadang kadang , ada rasa tepung bungkus yang sedap n lemak . dan sometimes beli ada yang terus terang cakap tak rasa tepung bungkus . rasa lemak dan sedap tu tiadaaaaaa . 

satu lagi laa ni kan kuih pun mahal taw ! ada yang jual tiga = RM1.20 , tambah pulak saiz kuih makin lama makin kecik dan mahal .

nasib yaya beli ni still lagi tiga = RM 1.00 dan kuih nya saiz besar . alhamdulilah :)


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6512?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=

25 January 2015

Wifi jiran


assalamualaikum

jumaat hari tu anyone ada tengok al kuliyyah tv 3 .

hari tu sesi "soal jawab" bersama ustaz haryanto . 

seorang hamba Allah ni bertanya " apa hukum guna wifi jiran tanpa izin" ? 

ini jawapan nyaa :


 rasanya semua pernah macam ni kan . yaya pun pernah . hehe . tapi wifi tu tak tahu siapa punya . sebab tak ada nama . just nama wifi link apa tah . jadi masa tu tak tahu hukumnya lagi jadi main guna je la 

sekarang ni dah tahu , elak2 kan lah  .

DAN 

diharapkan juga , jiran jiran yang tak letak pasword untuk wifi diorang tu . sila lah letak ye . bagi elakkan kami guna tanpa izin . kan . 




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6090

24 January 2015

Morning Quotes - Semua nak ketat


assalamualaikum


hah setuju ke tidak ?

apa apa pun , gegirls semua .jaga cara pemakaian kita okay :*



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6090?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=






23 January 2015

Alhamdulilah dah sihat :)


assalamualaikum


alhamdulilah . dah sihat semua dah . demam tak dak dah . lelah tak dak dah . gastrik tu pun hilang dah . tapi kalau tak jaga makan , lambat makan memang jadi lah gastrik tu .

alhamdulilah . terima kasih Allah :)

selamat pagi . moga semua sihat sihat belakaa dehh :D 


TABUNG SEN YAYA
 http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432

19 January 2015

Demam . lelah dan gastrik .


assalamualaikum

Tak larat nak blogwalk , tak larat nak draft entry dan update entry . ni je mampu untuk hari ni .

doakan yaya cepat sembuh ~


makan ubat jangan lupaaa oi cik yaya oi ~





TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432


Giveaway Januari 2015 by Syira Lokman


assalamualaikum

http://syiralokman.blogspot.com/2015/01/mini-giveaway-januari-2015-by-syira.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN

TAMAT 

30 Januari 2015 jam 6:00 am


TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432

17 January 2015

Bazar Kemboja , Parit Buntar


assalamualaikum

hah . ada siapa siapa yang dah pernah pergi bazar kemboja ni tak ? bazar kemboja ni dekat parit buntar . nak cakap arah jalan satu satu dalam ni , rasanya korang pakai map atau waze je cari tempat ni . dia dekat dengan econsave parit buntar .


yaya datang sini masa bulan disember tahun lepas datang hari jumaat . alang alang nak ke pinang singah dulu sini  . baru sekarang nak cerita . hua hua . ada orang orang situ kata . bazar kemboja yang yaya pergi ni dibuka setiap hari . dan katanya ada satu lagi bazar kemboja setiap hari sabtu je , yang tu diorang kata bukan dekat bangunan yang dalam gambar tu . dekat mana tak tanya la pulak . 

macam macam ada , harga murah murah dan boleh beli borong ,

yaya rasa kalau mak cik mak cik , akak2 , dan gegirl yang lain mai sini sure rambang mata . banyak sangat pilihan baju baju dan tudung . pilihan baju lelaki tak berapa banyak sangat .





















hah . tu yang sempat yaya snap tunjukkan dekat korang semua . lawa lawa baju kurung diaa .

yaya tak beli apa pun . cuci mata je . hehe . kakak dengan mak je beli sikit . 

siapa siapa yang nak pergi beli belah baju tu . sekali sekala nak jalan jauh mai laa bazar kemboja tu . 

yaya sampai sini je yaya tahu yaya lapaq . bukan nak beli sangat pun . kih kih



TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432

Segmen: Pencarian New Bloglist Cikgu Farha Jan-Feb


Assalamualaikum...

http://www.cikgufarha.com/2015/01/segmen-pencarian-new-bloglist-cikgu.html
Klik banner untuk join :)

Memandangkan semua bloglist CF dah lenyap gara-gara tukar domain tempoh hari, maka CF berhasarat nak cari new bloglist nak tempek semula kat dinding blog CF ni. Insya Allah semua yang sertai CF akan aturkan masuk bloglist CF bagi memudahkan CF bw untuk masa akan datang.

CF akan pilih secara random menggunakan Random.com ye. Jom ramai2 sertai. Takde syarat. Yang penting wajib ada blog hehe. Ikuti langkah kat bawah ni ye :)

Segmen akan tamat pada 20 Jan 2015

Jom join jom!!



TABUNG SEN YAYA
 http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432



Giveaway Pertama Blog 'Cinta Itu Indah'


assalamualaikum


 http://hanyadihatiku.blogspot.com/2015/01/giveaway-pertama-blog-cinta-itu-indah.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN

PENGUMUMAN PEMENANG : 9 / 10 Feb



TABUNG SEN YAYA
 http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432

16 January 2015

2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday


assalamualaikum

http://fuzamusa.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Selamat hari lahir buat kak fuza ! Moga Allah sentiasa memurah kan rezeki akak , sihat selalu , tabah mengharungi segala cabaran dan dan stay young kak fuza . hihi

Happy Bornday to You ! 




TAMAT : 31 JANUARI 2015
PEMENANG DIUMUM PADA : 2 FEBRUARI 2015


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6432?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=

GiveAway Ole-ole dari Japan by Ayue Idris


Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


facebook link : Kamaliya Ismail
instagram id : Yaya Ismail


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!!



TABUNG SEN YAYA

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6386




13 January 2015

Jangan terlalu taksub !


assalamualaikum

semua dah tahu kan pasal gadis melayu beragama islam merelakan diri dipeluk artik KPOP .

tahu hal ni pun dekat facebook dan twitter . dan ada masuk berita .


istifar banyak banyak tengok gambar ni . terkejut , sedih , kecewa , marah semua ada .

menjatuhkan maruah islan dan maruah seseorang perempuan , dan menjatuhkan maruah perempuan yang bertudung .

jangan terlalu eksaited , taksub dan minat sampai gilaaa benda macam ni .

tak nak komen panjang2 . masing2 ada pendapat masing2 ,

harap kejadian seperti ni tak akan berlaku lagi .




TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6386


12 January 2015

Morning Quotes - evaluation of hijab


assalamualaikum




well , people nowadays said pakai tudung ikot "trend" . sepatutnya pakai tudung ni ikut "hukum" .

tak salah nak berfesyen belit sana belit sini . asalkan cara pemakaian tdg tu tak over dan tak melanggar syariat islam . 

tapi tengok laa ni trend tudung yang dah macam2 ada ni dah berleluasa . still ada jugak pakai sangul tinggi2 tu . kan tak boleh tu . 

korang pulak rasa mcm mana dengan fesyen tdg sekarang ?
fikir2 kan . 

#muhasabahdiri #untukdiridansemua

selesa lagi pakai tudung bawal . hihi .


TABUNG SEN YAYA
http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6386
 



08 January 2015

Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen #3


assalamualaikum

pagi pagi ni yaya just join segmen dan GA sahaja . macam biasalah . setiap kali before tarikh internet nak masuk baru 17 haribulan setiap bulan . quotaa dah sikit dah . jarang nak update dan blogwalk hampa .

jom join dan support

http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/01/mini-lucky-draw-blog-xdramaqueen-3.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN


TABUNG SEN YAYA
http://my.shareddis.com/p/9rHRg

07 January 2015

Morning Quotes - 20


assalamualaikum

Morning quotes yang pertama untuk tahun 2015 !


aishh . dah angka dua ni . zaman belasan dah lepas . hehe

so , be more matured ye yaya ! stay strong dan dekat sentiasa dengan Allah :)

Anyone geng 20 ? hihi


06 January 2015

Top 10 End Of Year 2014 :)


assalamualaikum


nah , bunga mekar untuk the famous yang setia :*

THE FAMOUS END OF THE YEAR 2014
 



haiyaaa ! again nama sendiri masuk dalam list .

dah banyak kali dah tahu tak cuba edit code top komentator blog yaya ni .

tapi sama still ada jugak nama yaya mencelah . hihi

ni kalau yaya reply semua komen korang dekat setiap entry yaya mahu yaya on the top je . haha

macam mana ni tak nak yaya join dalam list tu . need help ! 

btw , terima kasih jadi pengkomen setia yaya :*

rasanya kan semua dah kenal tukang komen ni semuaa , so yang mana ada link depa visit depa na .

diorang ni semua ada dalam blog list yaya . so check it out there .

TABUNG SEN YAYA
 http://my.shareddis.com/p/9rHRg