30 November 2014

1st Anniversary Giveaway Mind Meld


assalamualaikum


http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/11/1st-anniversary-giveaway-mind-meld.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN



TAMAT 27 DISEMBER 2014

jom support dan join giveaway by blogger IOLA :)

jom click tabung :

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6110

Roti nan dan ayam tandori


assalamualaikum

pagi  tadi dok post gamba makan kat hampa kan , ni nak post lagi kat hampa .

petang tadi keluar lagi dengan family pergi lepak mamak "nasi beriyani" dekat manjung , makan roti nan dengan ayam tandori .
 
actually dah lama teringin roti nan ni tambah2 ayam tandori . tak plan nak makan ni , tapi rezeki harini ada roti nan . emmm dapp . alhamdulilah 

nah jamu lahh mata . hehehe 


nampak tak tu dah makan separuh baru ingat nak snap nak tunjuk kat hampaa . hehehe . lapar tak lapar tak ??


tak habis makan ayam tandori ni bungkus bawak balik untuk makan malam ni dengan nasi . hehe

yaya ni kan kalau makan kena beringat sikit . tak leh main hentamm je , nanti mula perut sakit sesangat . adess . ingat ye org yang ada gastrik ni kena hati hati waktu makan okay . jangan silap makan . 

dah tu je nak bagi taw . haha 

selamat menjamah mata. hehe

jom click tabung :

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6110


Breakfast : Nasi Lemak


assalamualaikum

hari ni sarapan pagi , meh kita makan nasi lemakkk . emm dapp 

bangun bangun pagi bersih diri solat subuh semuaa . rushing ke dapur tolong mak masak nasi lemak . hoyeahhh . makan makan 

nah , ni untuk hampa . hihi


simple je , masak nasi lemak dengan ikan masak sambal dan satu lagi makan dengan rendang kerang . memang sedap . lupa nak snap gambar rendang kerang . 

morning semua ! breakfast apa hari ni ?

jom click tabung :

http://KamaliyaIsmail.sharethisstory.net/my-883438-6084

29 November 2014

The Date with family #happybirthday


assalamualaikum

sepatutnya hari ni yaya cadang nak join segmen and giveaway yang yaya belum join lagi .

tapi tapi , tak sempat nak online lelama hari ni sebab yaya dan family plan last minute pergi kuala kangsar le kome ,

lagipun yaya dah niat sempena hari tua yaya hari ni nak belanja family makan tengah hari . jadi makan tengah hari dekat kuale ler yop . Alhamdulilah selesai belanja family makan :)

jadi , jalan jalan sekitar kuale tu . tapi kan kami p kuale tu time tengah hari , jadi memang tak laa nak jalan bawah panas lama2 . kesian parents tak larat . sebab pergi tengah ari sebab petang takut hujan lebat nanti susah ayah nak drive ,




dah lama tak jalan kuale , ni baru mai jalan balik . best ngedate dengan family . balik semua letih .

tunggu next year , kalau panjang umur . sempat laa menjangkau 20-an pulak. hihi

good night ! nak tidur . letih sebab jalan tengah panas :D

The Tua Day for Yaya Ismail


assalamualaikum

HAPPY BIRTHDAY DEARSELF 


 . kesian abg2 akak2 blogger semalam tertanya tanya kat entri yaya "menunggu esok" tu ada apa sebenar nya dengan esok . haha . bro safirul amar  kata dating ea . ehh memang laa nak dating . dating dengan family. kak zizi ni tak ingat laa tu birthday yaya . nahh kak as jawapan yaya . hehe


so , ni masanya nak wish pada diri sendiri . Happy bornday Yaya Ismail yang ke 19 tahun . . Moga Allah memberikan kesihatan yang bertambah baik , murah rezeki , bertambah matang , bijak membuat keputusan dan kawal emosi , tabah , sabar dan tenang menghadapi segala ujian kesenangan dan kesusahan :) Aamin .

Tahun last angka 1 kat depan  ni . haha , tahun depan dah sweet twenty orang kata . bukan yaya kata .
so ,yaya jangan ingat diri tu kecik lagik naa . besaq panjang dah pun .

Terima kasih atas doa dan ucapan daripada mak dan bapak , kakak dan kak adik yaya , serta abg2 dan kakak2 ipar yaya . serta anak buah yaya yang mewakili mak ayah depa . haha .

Terima kasih atas doa dan ucapan kawan2 dan terima kasih atas doa dan ucapan yang bakal abg2 akak2 blogger ni wish sat lagi . hihi

Moga Allah melindungi dan merahmati semuaa :) Aamin

Alhamdulilah syukur :) yay besar dah rupanyaaa . rasanya baru semalam belajar merangkak . hehe

28 November 2014

Menunggu esok .


assalamualaikum


kenapa nak tunggu esok ?

saja nak tunggu esok :)

ada apa dengan esok ?

ehh adalah . haha .

okay tuu je , goodnight :D

dah pergi tidur , nak tunggu esok ni :D


Morning Quotes - Lelaki dan janggut


assalamualaikum

kepagian semuaaa ! 


betul laa simpan janggut ni sunnah Rasullullah S.A.W , :)

depends juga pada wajah sesorang lelaki tu sesuai ke tak ada janggut . kadang2 ada sesetengah muka lelaki ni tak sesuai ada janggut . sesetengah tu memang bila ada janggut nampak kacak kata kau . hehe

its depends to you all ye gentleman :D 

27 November 2014

Hadiah by Kak CT dah sampai


assalamualaikum

alhamdulilah . hari tu yaya ada menang Candy pepper daripada GA  kak CT . lihat sini .

so , hari ni abg posmen selamat hantar ke rumah yaya . cehhh . hehe

nahhh , ni candy pepper daripada sarawak 






bukak bukak je terus snap . hahaha . yaya bagi akak yaya rasa sikit . sorang sikit laa citernya . 

hah satu lagi kak CT sertakan flyer "penang hop on hop off" tu , tak pernah lagii naik bas macam tu . InshaAllah nanti kalau ada bercuti ke penang boleh la try "Penang hop on hop off city tour" tu .

satu lagi tu tak silap yaya kad yang ada tulis LOLINKA tu ada jual macam3 , korang visit IG LOLINKA kat sini ( http://instagram.com/thelolinkasyndicate ) dan blog depa kat sini (http://thelolinkasyndicate.blogspot.com/

emmm sedap candy ni , kunyah2 sambil blogwalk . hihi :D

terima kasih kak CT , do visit do stalk entry dan blog kak CT kat sini (http://sitiyangmenaip.blogspot.com/)

jom click tabung :

Selamat Hari Lahir Ayahnda :)


assalamualaikum


Alhamdulilah , terima kasih Ya Allah , terima kasih atas hari kelahiran ayahnda yaya yang ke 68 ( Encik Ismail ) .

Alhamdulilah , 27.11.46 adalah hari kelahiran ayahnda yaya ,lebih selesa panggil "BAPAK" . dari kecik panggil bapak . hihi .

Ya Allah, berikanlah kesihatan yang baik berterusan kepada bapak yaya, murah rezeki, tabah, sabar dan sembuhkan segala penyakit bapak yaya , biarlah bapak yaya sentiasa dilindungi oleh mu Ya Allah .. Aamin .

terima kasih atas segala pengorbanan , penat lelah bapak sepanjang bapak membersarkan kami 7adik beradik bersama Mak :) Love both of youuu sayang ! 

Hanya doa yang yaya harapkan agar Allah makbulkan segala doa yaya . Moga Bapak dan mak Sentiasa di bawah perlindungan Allah Maha Besar :')


The first and the forever ever , Bapak . I do I love you so much :")

26 November 2014

Silent reader


assalamualaikum

see , yaya is the one whose like to be "silent reader" . hihi


kadang2 bukan malas nak comment , cuma malas nak menaip je . haha . apa punya jenis malas tu .

selalunyaa yaya comment jugak entry2 bloggers ni semua , share2 pendapat , bg semangat2 kan :)

kdg2 rasa puas dapat comment2 dengan bloggers lain . 

dan sometimes bila timbul rasa malas nak menaip nak comment , yaya akan jadi silent reader . yaya akan baca dari A-Z . hehe

yaya akan stalk blog hampa semuaa dari awal sampai last kalau yaya dah jadi silent readers ni. haha .

kalau larat laa nak stalk awal sampai akhir . seronok baca senyap2 without comment2 ni kadang2 . hehe

jaga2 ada yang peratiii . hahaha .

jom click2 :

Giveaway Super Duper Awesome By Jaja



Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^
 

HADIAH

Hadiah Misteri 2x by Ruqaiyah
Bloglist Ever x2 by Izwani
Top up RM 10x2
Small pouch bag 2x By Beba Ifa
PVC Keychain 2x By Beba Ifa
Review blog x1 By Hazimah
Header x2 By Hazimah
Goody Bag 2X by Tracey
Sophie Nail Buffer 5 in 1 1X By Noyou
Topup rm5 2X By Wawa
Tasbih digital 2X By Wawa

Tarikh
1/11/2014 - 1/12/2014

Hantar link di entry ini sahaja
Para sponsor juga dijemput join,
Oh ye, Sponsor paling banyak promote GA ni juga akan mendapat hadiah M.I.S.T.E.R.I
Sila jujur ye, pastikan ikut semua syarat. Tapi, jika ada peserta yang tiada akaun-akaun seperti dalam syarat tu, sila abaikan. Harap JUJUR ye.
 
 

25 November 2014

Liebster Award #5


assalamualaikum




Liebster Award kali ni daripada Yun Sing (http://lifeisgreatwithme.blogspot.com)

Dah lama dah dapat liebster award ni daripada yun sing . da draft kan dah . baru hari ni nak publish . hehe

so, ni soalan daripada yun sing dan jawapan yaya


1. Suatu Pengakuan
- Yaya seorang anak/kawan yang memang manjaaa sangat dengan mak and bapak and dengan kwn2 yg rapat dengan yaya :D

2. Puas hati tak dengan hidup sekarang?
- Alhamdulilah , bersyukur dengan kehidupan sekarang.

3. Suka beli barang online tak ?

- Yaya tak pernah lagi beli barang melalui online . hanya suka tengok2 buat survey je . hihi

4. Minat beli apa ?
- Makanan dan baju . 

5.  Asal mana ?
- Perak Darul Ridzuan

6. Ciri blog ini yang korang tak suka?
- Tak ada apa yang tak suka . semua okaaayy dear ! :)

7. Marah ke sebab kena tag ?
- Tak ! sebab yaya jarang dapat liebster award macam blogger2 lain . haha . tengoklaa tu liebster award yaya baru yang ke 5 . hehe .Anyone nak hantar liebster award kat yaya . yaya alu2kan

8. Pernah kenakan member tak ? cer cite .
- Pernah . baling tepung masa birthday kawan yaya dulu . kaw2 mandi tepung . haha . 

9.  Mood korang masa tengah jawab ni .
- happy dan sambil jawab ni sambil dengar lagu 2pm-put your hands up . karoke sambil jawab soalan2 ni . hehe

10. Warna Kegemaran 
- Putih ,kelabu, ungu, hijau

11. Sejak bila mula berblog 
- Bulan 12 tahun 2010 :)

Alhamdulilah selesai jawab . jadi yaya nak tag dekat 5 blogger yang bertuah untuk jawab soalan yaya . hehe

Tag:

- kak nadya
- Kak Nad
- Kak Zizi
- Kak as
- Bro Azrin Rahim

Soalan yaya :
1. Apa maksud nama korang ?
2. Lebih rapat dengan mak , ayah atau dua2 sekali ?
3. Tengah kerja or study lagi ?
4. Minat lagu apa ?
5. Tengah single ke , taken ke , married ke , duda ke , janda ke , ? hehehe
6. Minat sukan apa ?
7. Hadiah yang bermakna bagi korang ?
8. Ada tak adik beradik korang yang tengah sakit teruk sekarang ? kalau ada, yaya doakan moga Allah sembuh segala penyakit yang dihidapinya .Aamin
 9. Kata kata semangat yang korang pegang sampai sekarang ?
10. Kalau korang jadi pemimpin negara, apa perubahan yang korang nak buat pada negara kita ni ?
11. Last sekali, satu atau banyak nasihat untuk yaya ni ? hihi




Terima kasih sudi jawab soalan yaya ni ye :*