31 October 2014

Day 9 : Things That You Want to do


assalamualaikum

Day 9 : Things That You Want to do

  • Working / studying

  • Belanja parents dengan gaji sendiri


  • Archery  , teringin nak rasa memanah


  • Tunaikan Haji / Umrah


  • Zakat jangan lupa yer


  • Online shop , inshaAllah
update ala  kadar je ni . tak taw  laa tetiba malas menyerang . haha bertungkus lumus nak siapkan challenge oktober ni hari ni jugak .salam jumaat :) 

Day 8 : 10 Dream Places to Visit


assalamualaikum

Dream Places to Visit

Dalam Negara :
  •    Langkawi

  • Cactus Valley , Cameroon Highlands 


Luar Negara :

  • Makkah



  • Madinah

  • Nami Island , Korea 
  •  Eiffel Tower , Paris

Day 7 : Things To Do When You Are Bored



assalamualaikum

: Things To Do When You Are Bored

  •   Online 

Haha . perkara yang biasa laa ni kan , boring je online . tapi online saja pun boring -.- haha
  •  Tengok tv 
If ada cerita best , layan kan je laaa .

  • Running man
Hah , ni memang . suka bebenor layan running man ni . best laaaa . suka gelak2 :D

  • Melukis ikut suka hati
Suka hati jela ambil satu kertas , conteng laah apa yang patut . haha

  • Baca diary lama , diary baru 
Sukaa baca cerita2dulu yang yaya tulis dalam diary :’)

  • Makan 
Hehe . makan benda ringan macam biskut ke , kuih ke ,

  • Sembang dengan mak , bapak , kakak
Sembang laaa pasal sapa sapa pun , kadg2 benda yang kami sembang tu dah banyak kali sembangkan . hehe . as example cerita gelagat anak2 buah yaya . hehe

  •  Tidur


Ni last laaa . niat nak baring je . last last tertidur lenaa . :D
 

Day 6 : 10 Things That You Want To Buy


assalamualaikum

Things That I want to Buy

  • Laptop 

Any type of laptop . tak mahal tak murah . harga kalau boleh yang kita mampu milik 
Sekarang ni yaya pakai laptop 1Malaysia tu . Alhamdulilah, tahan laa yaya pakai sampai laa ni boleh . Orang lain pakai tak sampai setahun dah rosak bagai . Alhamdulilah , almost 4 years dah pakai laptop 1M ni . Kiranya nak jugak laa ada new laptop ni . hihi

  • Mobile phone 

Any type of phone jugak . selalunya nya pilih Samsung laa . jarang nak pilih brand lain . tak besar tak kecik . yang sedang2 je  nak . hehe .

  • Diary Wimpy Kid by Jeff Kinney

 Hah . Baru baca satu je buku diary of wimpy kid ni . harga dekat rm 30 je laa sebuah buku  . tapi tak kesempatan lagi nak beli yang lain . Yaya baru ada Diary Of Wimpy kid yang kaler merah punya . best . penceritaan dan bahasa inggeris yang simple dan mudah faham . sesuai untuk anyone yg nak improve kan English boleh baca buku ni . for sure , buku English yaya suka pilih cerita yang sekali ada gambar . baru tak bosan . hahaha .

  • Car / House 
  
Okay lah . kereta / rumah ni jangka masa yang panjang yaya nak beli . kerja pun belum ada lagi . so this is the last one maybe that I want  to buy . InshaAllah , moga Allah murahkan rezeki yaya untuk beli benda yang besar2 ni 

Hah ! tak banyakkan apa yang yaya nak beli . sebab yaya rasa taka da apa dah yang yaya nak . yang ada sekarang ni pun cukup dah . bila perlu baru beli . tapi 4 dekat atas ni that I really2 want . inshaAllah .

jom click:

30 October 2014

Day 5 : 10 Favourite Songs


assalamualaikum

Favourite Songs 

Malay Songs

1)
 


2)


English Songs

3)


4)


Islamic Songs

5)


6)  


click je dekat tajuk lagu tu kalau nak dengar :)

jom click :

29 October 2014

Day 4 : 10 Favourite Artist


assalamualaikum

10 Favourite Artist 

siapaaaa eakk ? yaya layan je semuaaa. haha

Artis Malaysia

 


3) Hujan

4) Yuna



Artis Luar Negara

5) Yoo Jae suk


6) Gary 


rasa nya tu je la kot , artis luar negara ni layan je semua . lagu pun semua layan . tapi paling suka lagu lagu english by yuna :D

morning guys !

jom click :

28 October 2014

Day 3 : 10 Favourite You Tube Channels


assalamualaikum

10 favourite you tube channels .

for sure , yaya tak selalu sangat bukak you tube.

but , i have some popular people that i really really like them !



siapa tak kenal mat lutfi . orang kodiang kedah ni , Ya Allah serius setiap cerita dia memang best , kelakar dan ada pengajaran . Yaya paling suka waktu dia tunjuk episod dia nak konvo tu . serius best dapat tengok suasana konvo dekat luar negara  . How i know mat lutfi ? I knew from my sister . kak adik yaya laa yang tunjuk you tube mat lutfi ni .

dan sampai sekarang yaya rasa yaya banyak tengok you tube dia je :D



vitaminbie , the best islamic parody for us :) antara yang paling menyentuh hati yaya parody "ombak rindu" , nanti korang pergi cari kat you tube dia . ada parody ombak rindu . deep sangat lirik diaa .

okayyy . baru kejap tadi yaya tengok you tube , tapi tapi parody ombak rindu by vitaminbie dah tak ada laaa kat you tube vitaminbiee , baru nak copy lirik dia bg korang tengok deep ke tak deep . 

okayyy . dua ni je yang favourite yaya sebab betul yaya jarang layan you tube sangat .

layan you tube pun kadang2 nak tengok episod episod lepas MLM dengan tengok depa dua ni . hihi

jom click :