30 September 2014

Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A


assalamualaikum 

http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html
KLIK BANNER

"You should know that you're my favorite hello and my hardest goodbye"

jom click  :


Morning Quotes - Ask me to know the reason .


assalamualaikum 



morning guys . lets have a nice day and nice breakfast !

29 September 2014

GIVEAWAY FLORAL SKIRT


asaalamualaikum

http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/09/giveaway-floral-skirt.html
KLIK BANNER


' senyumlah , hidup ini indah '

jom join !

jom click :

Berat blog .


assalamualaikum 

kejap tadi pergi timbang blog dekat web speed test ni .

so blog yaya punya result was :


okay laa tu kan . 

nak tanya korang ni . korang buka je blog yaya lambat load tak ?

nak check berat blog korang ? jom check kat sini : http://www.pagescoring.com/website-speed-test/ 


jom click :

28 September 2014

A picture before sleep #1


assalamualaikum

selalu macam ni kalau tengok laptop atas katil . haha 


hah ! nak tidur jangan lupa baca doa tidur dan mengucap :)

Sleep tight ! Sweet Dream ! 

Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!


assalamualaikum

pagi tadi yaya tag kat budak . ni budak tag yaya pula . hihi 

siapa nak tupperware ! jom support dan join :)

http://nazatupperware.blogspot.com/2014/09/giveaway-by-nazatupperware-jom-join.html
KLIK UNTUK JOIN !


first time "segmen : blog review"


assalamualaikum

indah nya pagi ni . hehehe . sini hujan ! sejuk ! 

di pagi yang sejuk sejuk ni jom join satu segmen by blogger nur baiyah

http://nurbaiyahsyaeran.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN :)



jom support !

jom click :

27 September 2014

A quotes before sleep #2


assalamualaikum


Diam lebih baik bila tidak mampu berkata :')

good night dear ! baca doa tidur dan mengucap sebelum tidur :*

jom click :

Tak suka patung ni .


assalamualaikum 

Like seriously memang yaya tak suka patung anabelle ni and yaa yang sama waktu dengannya .
Dari kecik lagi tak suka patung , sebab pada pandangan yaya dulu bila pandang patung tu je , yaya rasa macam patung tu hidup and yaa macam tengah dok perati kita dok tengok kitaaa . perhhh . tak suka sangat ! Patung macam baby2 pun tak suka . Patung macam bear panda ke , kucing ke .yang ada bulu bulu ni boleh la . tapi kalau patung macam anabelle dengan patung dri plastik mcm baby2 tu . tak suka .

*tutup mata*

tak suka patung baby . nanti dah ada anak *cehh* haha . tak mau bagi main patung baby ni . 

sorry . tak minat patung patung ni .

jom klik :


Morning Quotes - " Kalau saya lupa , awak ingatkan saya "


assalamualaikum


subhanAllah , alhamdulilah , Allahuakbar .

banyak kalimah kalimah suci Allah yang boleh kita zikir setiap hari .

" kalau saya lupa zikir , awak tolong ingatkan saya "

jom klik :

26 September 2014

Cita-Cita Duluu ....


assalamualaikum 

Cita - cita dulu .... nak jadi pekerja makmal . nak lebih sedapp lagi "laboratory workers" /. hah gituu kauu . 
sebab yaya suka tengok alat alat makmal ni , teringin nak survive dalam dalam lagi . tapi tapi tapi , result sains yaya semua D . hahaha .. so , memang reject list terus yaya nak mohon course sains sains ni . result maths dengan add maths pulak yang bagus bak hang . tak sangka otak ni kira kira rupanya . hihi


see gambar tu . yaya memang suka betul tengok orang yang kerja makmal . dengan gaya nya dengan pakai baju lab tu . aisehhh . uji darah , uji specimen2 yang lain . best nyaaaa tengok benda benda makmal ni .





they are looks smart and inteligent ! orang yang kerja makmal ni lebih nampak genius ! cehh wahh . salah sorang abang yaya ada kerja lab , kerja lab dekat kilang dumex nilai . okay lah tu kan ada adik beradik kerja lab even yaya tak dapat nak survive lab work  ni . 

" tak semua yang kita nak kita akan dapat sebab Allah tahu apa yang betul betul kita perlu "

tu la cita cita yaya duluu . hihi 



25 September 2014

Eh ! Tak kenal tak kenal .


assalamualaikum


haha . selalu sangat kan macam ni . lawak lawak . tebal muka weyy ! haha

24 September 2014

" September Giveaway Party hosted by Iola Caviar"


assalamualaikum 

http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN

1 September sehinggalah 30 September 2014,

Morning Quotes - Usaha untuk bahagia :)


assalamualaikum 


Selamat pagi !

22 September 2014

Doa Angin Ahmar @ Stroke


assalamualaikum 

jom kita amalkan doa angin ahmar ni . sebab angin ahmar ni boleh serang sesiapa sahaja . 


sama sama kita mohon pada Allah :')

21 September 2014

Sweet September Giveaway by Mellya


assalamualaikum

jom join Giveaway by Mellya 

http://mellyareenza.blogspot.com/2014/09/sweet-september-giveaway-by-mellya.html#more
KLIK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN

Tamat : 30 September 2014

20 September 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com


assalamualaikum



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Morning Quotes #4


assalamualaikum 

guys . tolong click sini


aceceh . pepagi lagi dah nak forever young :P haha . setiap yang muda tetap akan tua juga :)

19 September 2014

Liebster Award #4


assalamualaikum 

soalan soalan daripada blogger BUDAK ! 

http://rainfallasleep.blogspot.com/
BLOGGER BUDAK


Liebster award Budak #4
SOALAN :

 Pasukan bola sepak pilihan anda.
: hmm tak berapa layan sangat bola ni . kadang2 layan je apa apa kumpulan yg main bola . hihi .

 Lagu patriotik kesukaan anda.
: Di sini lahirnya sebuah cinta - sudirman

 Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
: Negeri Perak , Daerah : 10

 Asam pedas berasal dari negeri mana?
: Melaka

 Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
: Pecah kaca Pecah gelas , dah baca harap balas :D

Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
: Merah

 Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
: tolong tunjuk ajar kepada diri kita sendiri tentang sesuatu perkara yang baru .


 Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
: Korea

 Siapakah yang mencipta blogger.com?
: Evan Williams

 Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
:  Best sebab blog yaya ni ada macam2 entry , macam macam ado , ado ga ada segmen , ada banyak quotes , ada macam2 lah . Best sangat sangat sangat . hahaha . Yaya tak taw ahh nak cakap macam mana . So pertahankan macam gitu aje lah .

Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
: best jawab soalan soalan daripada budak ni :D

SOALAN TAMBAHAN :

Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas.
: Soalan yang boleh menambahkan ilmu pengetahuan . Nanti bagi soalan lagi dekat yaya :D

 Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
: haha . mesti laa ada guna google . hihi

Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia


assalamualaikum 

jom join segmen ni DI SINI

Syarat Syarat :

Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia
2. Wajib follow blog ni :)
3. Tekan Hanya - Aku - dan - Dia
4.  Hantar link segmen korang ke ruangan komen ini. Selesai. Thanks

Tarikh Tamat
22/09/2014 , Isnin  Jam 11.59 Malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 100peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)
Hadiah misteri kepada penyertaan pertama dan terakhir .

Morning Quotes - Allah always guide us :)


assalamualaikum


Ya Allah , guide all of us when we lost :') Aamin

18 September 2014

A Quotes Before Sleep #1


assalamualaikum


Life is a story .

Good night .

"1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN !"


assalamualaikum

hari ni rasa bermaya sikit . jom join giveaway by blog Infinite Dream

http://in-finitedream.blogspot.com/2014/09/1st-giveaway-rm400-by-asya-amin.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN !

15 September 2014

Liebster Award #3


assalamualaikum

soalan soalan daripada kak nadya 

Fakta tentang diri anda?
: Spectacless, simple, manja, tinggi159 , berat 47 , 

Pandai masak tak? Suka masak apa?
: Pandai, tapi tak sepandai mak yaya. Hehe. Suka masak ayam masak kicap,ayam masak halia chinese style, ikan goring (hihi) , sayur campur , dannn banyak lagi ! hehe

Tempat yang paling anda ingin lawati/ kunjungi suatu hari kelak? dan kenapa?
: Makkah dan Madinah . Tunaikan haji dan umrah serta lawat makam Nabi Muhammad dan melawat tempat2 sejarah islam di sana . In Sha Allah ..

Da kawen belom? target kawen?
: Belum ! target kawin umur 25 or 26 . hehe . sampai seru nya kawin laaa :D

Blogger yang wajib korang follow? *kira inspirasi laa*
: tak ada yang wajib follow . sebab jenis yaya kalau entry blogger tu memang best dibaca dan dari segi penulisannya best , yaya kira inspirasi lah . . sebab semua blog yaya layan . yaya jadi lebih berinspirasi bila blogger2 lain bagi feedback dan komen dekat entry yaya . Thanks :*

orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
: ana, kak ija dan arol ( sorang tu kawan sekelas masa sekolah dulu , dua org lagi tu senior yang paling rapat )

Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
: KASIH SAYANG daripada org yg kita sayang :)

Favourite quote ?



Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat sangat ?
: tentang seorang rakan baik dan tentang sakit yaya masa yaya form5 dulu

Ayat cepumas ni! Korang sayang aku tak?jeng jeng jeng
: sayang sangat ! hehe .

Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? *jujur ok. hehe*
: tak pernah rasanya . entry akak semua best . ada yang lawak lawak . ada yang quotes memang deep mendalam . hehe

CPUV - September


assalamualaikum 

yaya tak berapa larat nak update banyak banyak dan panjang panjang sebab yaya tak sehat 

so , this month cpuv nuffnag :)

click click click jom :*


thanks for click . buat masa ni yaya jarang berblogwalking . nanti dah sehat yaya aktif balik .

tata guys :*

12 September 2014

Morning Quotes - Allah lebih Memahami


assalamualaikum


11 September 2014

10 Days Challenge - Day 10 - SECRETS


assalamualaikum 

Day 10 - Secrets



Ada bantal pelok kesayangan !


Senang cerita laa kan , ada bantl busuk masam . hahaha . mana ada busuk masam . nipu jer . haha . basuh k basuh . Dari sekolah rendah sampai sekarang ni mesti tidur kena ada bantal pelok ni . Baru sedap dan selesa nak tidur . kalau tak ada bntal pelokkk tak best ! haha . habis tak rahsia dah . haha .
Haishh kenapa laa ada challenges kena buat pasal secrets ni . habis tak secret dah . haha . korang pun ada kan bantal kesayangan kan kan kan ! sorry ahh , yaya bukan jenis gegirl yang suka tidur nak pelok pelok teddy . tak minat teddy . tak reti nak main teddy teddy ni . haha

Suka berimaginasi!


suka wujudkan imaginasi . haha . bila dah berimaginasi , mesti ada dialog cakap sorang sorang . choiii . bukan gilaaaa . waras waras . ingat budak budak je pandai imaginasi . budak imaginasi dia tahap rendah lagi . tapi dah dewasa kita imagine cara dewasa . salah satunya , yaya suka wujudkan imaginasi tengah bercuti bermain atas salji , tak pun wujudkan imaginasi ada kat tempat yang menenangkan . kadang2 boleh bawak sampai ke mimpi . hahaha . tak laa kerap berimaginasi . kadang2 je . tapi bila leka buat kerja . tak adaaa maknanya nak imagine imagine . my imagination is under control :D

Tak suka pink tapi ada barang kaler pink !


Hahaha . kadang2 bukan apa . tertarik di mata tengok pink tu macam cantik je.. beli lahh kan . antaraa barang2 yaya yang kaler pink , purse , kotak pensel masa sekolah dulu , stoking , beg skolah masa form 2 , tudung pink , baju pink , sikat pink . hahaha

cukup laaa tiga . sebab jenuh dok pikiaq pasal secrets ni . hahaaha

yay habis dah 10 Days Challenges :D


 lepas ni nak join segmen dan giveaway balik . lama tak join ni . hehe .